I samband med Hamas-konferensen i Malmö talade Socialdemokraternas riksdagsledamot Jamal El-Haj inför besökarna. Men trots att Socialdemokraterna påstår sig ta avstånd tillåts riksdagsledamoten fortsätta i partiet.

Det var palestiniern Jamal El-Haj som medverkade på den Hamas-kopplade konferensen i Malmömässan. El Haj syntes bland annat krama arrangören Amin Abu Rashid – en utpekad representant för den terrorstämplade organisationen Hamas.

LÄS ÄVEN: S gästar Hamas-konferens i Malmö

Vidare uppmanade El-Haj besökarna att engagera sig i svensk politik för att framgångsrikt driva deras agenda. På onsdagen meddelade Socialdemokraterna att El-Haj tar timeout från sitt uppdrag i utrikesutskottet året ut.

Men partiet tror inte att Jamal El-Haj, som syns krama Amin Abu Rashid på scenen, har haft något samröre med terroristorganisationen. Han kommer att fortsätta representera pratiet i riksdagen.

– Vi tror inte att han har något samröre med Hamas. Det handlar om att partiet avrådde honom från att medverka på konferensen, säger Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren till Aftonbladet.

Det har aldrig varit aktuellt för Socialdemokraterna att utesluta Jamal efter hans deltagande på Hamas-konferensen.

LÄS ÄVEN: S-politiker på Hamas-konferensen: ”Engagera er politiskt i Sverige”