skandiamannen

Stig Engström.

Inrikes

Palmemordet: Mordvapnet ska ha hittats

Publicerad 6/9/2020
Annons

Inför chefsåklagare Krister Peterssons besked i Palmefallet i morgon onsdag gör uppgifter gällande att man ska ha påträffat mordvapnet, som varit den felande länken i fallets 34-åriga historia.

Tidigare i år meddelade Petersson att han innan sommaren skulle presentera en lösning på fallet som under åren växt till en av världens största mordutredningar. Han uppgav då även att man har teknisk bevisning som skulle möjliggöra detta.

Mycket tyder på att det är den så kallade Skandiamannen, Stig Engström, som kommer att pekas ut som den skyldige. Så sent som vid årsskiftet besökte två Palmeutredare den villa i Täby där han bodde under tiden för mordet. Dessutom har man under de senaste åren provskjutit två olika vapen som med största sannolikhet kommer från en avliden vapensamlare Engström var nära vän med.

Ingen överraskning

Uppgifter som presenteras på tisdagen gör gällande att man äntligen ska ha hittat mordvapnet. Justitiedepartementet ska redan ha informerats om fyndet och vad Petersson avser bygga sitt beslut på.

– Det här har vi trott hela tiden, vi har fått indikationer på det men har inte kunnat bekräfta det till hundra procent, säger Karin Fagerlund som rapporterat om utredningsarbetet för Veckans brott på SVT.

Petersson kommer att presentera sitt beslut på en digital pressträff i morgon onsdag på YouTube.

Engström dog 2000 då han begick självmord.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons