I ett inlägg på sociala medier berättar Rasmus Paludan, partiledare för Stram kurs, att han kommer att resa till en engelsk stad för att där genomföra ännu en yttrandefrihetsmanifestation och bränna en koran.

Det är på Twitter som Paludan kungör sin nästa koranbränning som kommer att ske redan på onsdag i engelska Wakefield, detta i samband med att ramadan inleds.

Paludan uppger att manifestationen genomförs som en följd av fallet med den 14-årige autistiske pojke i staden som fått motta mängder dödshot efter att ha orsakat mindre skada på en koran.

LÄS ÄVEN: INTERVJU: Paludan om regeringens demokratiförakt – ”Sinnessjukt”

Falska rykten om att koranen hade bränts eller förstörts väckte vrede bland muslimska föräldrar och samhällsledare som diskuterade händelsen med polis och rektor vid ett hastigt arrangerat möte i den lokala moskén. 

I en video som delas brett på sociala medier filmades mamman till 14-åringen som bad medlemmar i lokalsamhället om ursäkt för skadan när hon berättade att sonen har blivit förkrossad av dödshot.

Stängdes av

De totalt fyra inblandade pojkarna har stängts av tillfälligt efter händelsen där 14-åringen blev tillsagd av vänner att ta med ett exemplar av koranen som en förlust för att ha förlorat i datorspelet Call Of Duty. Koranen ska sedan ha tappats vilket orsakade viss skada och repor på sidorna.

Även polisen har varit inkopplade i fallet som initialt registrerades som en ”hatincident”.

Oacceptabla handlingar

Skolans rektor rektor Tudor Griffiths är upprörd.

– Vi skulle vilja försäkra hela vårt samhälle om att den heliga boken förblivit helt intakt och att våra första förfrågningar tyder på att det inte fanns några illvilliga avsikter från de inblandade.

– Men vi har gjort det väldigt tydligt att deras handlingar inte behandlade koranen med den respekt den borde ha, så de inblandade har stängts av och vi kommer att arbeta med dem för att säkerställa att de förstår varför deras handlingar var oacceptabla.

Samtidigt har gruppen Humanists UK kallat beslutet att stänga av pojkarna för ”hemskt” och säger att skolan har låtit sig ”pressas till överdrivna disciplinära åtgärder av en religiös grupp”.

LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan: ”Malmöpolisen är en islamiserad soptipp”