Ledaren för den katolska kyrkan, påve Franciskus, uttalade sig på fredagen om genusideologins frammarsch i västvärlden. Påven sparade inte på orden när han framförde sin syn om vad han menar är ”den mest fruktansvärda ideologi som hotar mänskligheten”.

87-årige påve Franciskus, född Jorge Bergoglio i Argentinas huvudstad Buenos Aires, anses av vissa vara den mest liberala påven i modern tid. Men i ett nytt uttalande tar han starkt avstånd från genusideologin som vinner mark.

– Att utplåna skillnader mellan män och kvinnor är att utplåna mänskligheten. Jag har begärt studier om denna hemska ideologi i vår tid, sade påven enligt Vatican News.

LÄS ÄVEN: Trump attackerade ’genusideologikulten’ under kampanjmöte

Det är inte första gången som påven uttalar sig om genusideologin och samkönade äktenskap. För ett år sedan, i en intervju för den argentinska tidningen La Nación kallade han ideologin för ”en farlig ideologisk kolonisation av människan”.

 – Den går långt bortom den sexuella aspekten av människan. Rikedomen i män och kvinnor samt hela mänskligheten ligger i dess skillnader.

Påven anser att många människor idag ä naiva och litar blint på att genusideologin skulle leda till framsteg för mänskligheten. Påvens syn på genusideologin är förstås förenlig med den katolska kyrkans sociallära där kärnfamiljen består av man och kvinna utgör grunden för ett samhälle.

Det är något som däremot både ifrågasätts och bekämpas av det vänsterliberaler och vunnit mark inom EU-institutioner. Genom dessa tvingas medlemsländerna att stifta lagar och regler som genomsyras av EU:s så kallade demokratiska värden.

SE VIDEO: Ekeroths vilda debatt mot C och S: ”Om jag inbillar mig att jag är en 2 m lång japan – är jag det då?”