Sju skotthål i fönstren – ändå tog det polisen två dagar innan de kom och gjorde en teknisk undersökning. ”Någon hade skjutit med hagelgevär”, berättar Göran Lande som bor i villan tillsammans med Birgitta Nestor.

Det var natten till onsdagen den 13 november som paret vaknade av en kraftig smäll. Göran gick upp för att titta men såg inget och la sig igen. Han trodde något hade fallit ner. Det kom även en andra smäll men de trodde återigen att det var något i huset och somnade om.

Dagen efter upptäckte de dock glassplitter och Göran såg skotthålen.

– Jag har sysslat en del med jakt och förstod direkt att någon hade skjutit med hagelgevär. Det var chockartat, säger han till tidningen Mitt i.

Ingen polis kom

Göran ringde polisen omgående efter upptäckten. Men polisen på deras kontaktcenter ska ha varit helt ointresserad och sa att de inte kunde komma och undersöka saken.

– Det brukar vi inte göra, sa polisen ha sagt.

Paret ringde polisen igen dagen efter och fick då höra att ärendet varit ”felhanterat”. Dagen därpå kom till slut en tekniker och gjorde en undersökning av skjutningen.

Rubricerar skjutningen som skadegörelse

Det var mycket riktigt ett hagelskott som hade träffat fönstret, närmare bestämt 9 av tolv hagelkulor. Det verkar också som att gärningsmännen kört ner en vägbom utanför huset för att få en snabb flyktväg, rapporterar tidningen.

Birgitta och Göran menar att polisen borde tagit det på större allvar och att polisen borde informerat allmänheten.

– Invånarna har rätt att veta. Det kan ju ha varit fler skottlossningar här utan att vi vet om det, säger Birgitta till Mitt i.

Hagelskjutningen klassificerades under brottet ”skadegörelse”, vilket är samma benämning som exempelvis klotter har.

Enligt tidningen har ingen polis kontaktat Göran och Birgitta.

LÄS ÄVEN: SD-förslag: ska bli lagligt att döda inbrottstjuvar