Det är många som avskyr Miljöpartiet och dess språkrör Per Bolund (MP). Det berättar Bolund om i en intervju med Aftonbladet.
– Människor går förbi och skriker landsförrädare, säger han.

”Sveriges mest hatade parti”. Så beskrivs Miljöpartiet, den gröna delen i den tidigare rödgröna regeringen, i en artikel publicerad av Aftonbladet.

I den påpekas att MP tappade stöd bland de unga väljarna i valet 2022. Greta Thunberg och hennes vänsterextrema organisation Fridays for Future lyckades inte mobilisera ungdomarna att rösta på partiet.

Skyller på extremhögern

Per Bolund berättar att han själv drabbas av den avsky många känner mot hans parti.

– Visst händer det att människor går förbi och skriker landsförrädare, säger han.

Att så många hatar Miljöpartiet skyller Bolund på ”extremhögern” som enligt honom ”för krig” mot hans parti genom att sprida ”lögner och fördomar”.

Tar bilen

Det är tidigare Sveriges radio-medarbetaren My Rohwedder som intervjuar det gröna språkröret under hans ”Powertour” genom Norrland.

Rohwedder uppmärksammades sommaren 2017 när ett ”Jimmie=Rasist”-plakat fotodokumenterades inne i en SR-buss i samband med att hon för statsradions räkning bevakade ett av Jimmie Åkessons tal. Det statliga mediebolaget gav flera olika förklaringar till hur plakatet hamnat i bussen.

My Rohwedder på väg tillbaka till SR-bussen med den uppmärksammade skylten. Arkiv/Twitter

Hon skriver i artikeln att Bolund försöker ta tåget när han turnerar runt i Norrland, men att han ändå väljer bilen mellan Kiruna och Gällivare. Det går visserligen flera direkttåg varje dag mellan de båda samhällena, men språkröret hittar inget som ”passar in i tidsplanen”.