PK-termen som försvann

Delningar

➤ KRÖNIKA  Vi lever i ett land med många språkregler som är absurda. Det finns oärliga skönskrivningar som måste användas och adekvata ord som är tabu, regler för alla som vill undvika att bli demoniserade. Regimen har slutat att argumentera explicit för PK-åsikter utan man propagerar endast för dem indirekt genom värdeord.

George Orwell beskriver i boken 1984 den totalitära metodiken. När en fråga nämns så medföljer ledande ord som berättar för lyssnaren vad han skall tycka. Det är en stimuli–respons-modell. Hör man ”plusord” så skall man vara för, och hör man ”minusord” så skall man vara emot. När myndigheterna vill vara extra tydliga tar man två ord, ”dubbelplus”, eller ”dubbelminus”. Jag kan inte minas att man hade tripplar i Orwells dystopi, men de finns i dagens Sverige.

Ett ord vi hört till leda är ”ensamkommande flyktingbarn”. Denna trippelplusterm närmast kräver en empatisk tår i ögonvrån, men det är svårt att inte också notera den mästrande pekpinnen. Men nu plötsligt försvinner ordet och ersätts med det minimalistiska ordet ”ensamkommande”. Varför händer det?

Jag misstänker att förändringen visar på en medvetenhet om att trippeltermen nu klingar alltmer falskt och påträngande. De flesta åhörare vet att de åsyftade inte är ensamkommande, inte flyktingar och inte barn.

Gruppens mest enträgna försvarare accepterar dessa tillkortakommanden och stöder nu en gymnasieasyl. Den lagen motiveras dock inte primärt av en missriktad medkänsla utan är ren maktkorruption. Miljöpartiet kräver en politisk betalning av socialdemokratin för att vara med i regeringen.

Många icke insatta svenskar uppfattar inte den ensidigheten i offentliga åsikter, utan tror att det förs en öppen debatt i Sverige. En alltför grov propaganda avslöjar dock den doktrinära ensidigheten, vilket gör läsare och lyssnare mer avoga till överhetens instruktioner. Etablissemanget skruvar därför ner retoriken, men man ändrar inte åsikt.

När Sverigedemokraterna går över 20 procent kan man inte tjata på med ramsan rasistfascistnazist och låtsas som att oppositionen är ett promilleparti. Men de styrande har svårt att argumentera då de saknar relevanta argument. Det blir nya paternalistiska omskrivningar: ”Vi måste ta väljarnas oro på allvar”.

Problemet är kvar, även om man kallar det utmaning och söker skyffla det under mattan. Men kritiken bör bemötas med tankeskärpa och inte av reklamkonsulter. Politikerna påstår att det är farligt med polarisering. Sverige har ett flertal problem som blir värre och värre därför att kritiken av företeelserna har manipulerats bort.

Ett ord som blev tabu och kom bort är ”skäggbarn”, antitesen till ”ensamkommande flyktingbarn”. Den konfronterar de sliriga påståendena och indikerar en helt annan inställning.

En bra debatt bygger på att man diskuterar för och emot, pro et con. Det som avgör bör vara argumentens tyngd inte de vibrationer som man söker skapa med att använda lockande eller skrämmande termer. En debatt mår också bra av att det också finns hyggligt neutrala termer så att lyssnarna förstår att det är samma fråga man diskuterar, dock med olika synpunkter. Men att låtsas att en värdeladdad och ledande term är en neutral utgångspunkt är manipulativt.

Den svenska konsensusen i allmänhet och den speciella konsensusen i den politiska klassen styr debatten mot oviktiga frågor. Politiker anser sig vara i förtroendebranschen och hoppas att deras parti framstår som extra förtroendefullt. Partistrategerna letar efter en fråga där deras parti kan vinna röster redan genom att just den diskuteras. Idealet är att vinna röster på själva ämnet även om man inte vinner debatten.

Många politiker debatterar inte egentligen utan presenterar sin profil. I de stora frågorna är de båda blocken insyltade, så risken är att man binder ris åt egen rygg om man törs avvika. Partierna har triangulerat och kopierat. Att avvika från dessa gemensamma projekt är att skapa fiender i både det egna och andra partier. Knapptryckarkompanierna marscherar därför på i samma riktning som tidigare.

En korrupt journalistkår har prioriterat goda relationer med makthavarna så de ser till att de håller sig innanför den ordinerade debattramen: Vi skall visa sympati med alla offergrupper. Vi skall bejaka ingrepp i yttrandefriheten som bedöms ha goda syften.

Alla makthavare, demokrater som diktatorer, anser sig välkomna konstruktiv kritik, men ogillar den de kallar destruktiv. När politikerna enat sig hårdsäljs detta på befolkning och endast vissa frågor är öppna. Det slående är hur smal den svenska debatten är. Att vidga frågorna eller påtala stora inkonsekvenser anses destruktivt.

Det anses fint att hålla ihop familjer samtidigt som man har en gräddfil för att importera barn utan föräldrar. Erfarenheten talar mot omhändertagande genom en institution.

Australien mottog under andra världskriget ett stort antal brittiska barn från fattiga familjer och ensamma mödrar. Hjälpen hade säkert de bästa avsikter, men mycket gick fel och slutade i processer, skadestånd och offentliga ursäkter. Nästa godhjärtade australiensiska projekt riktades mot aborginer. Barn skulle räddas från umbäranden och en primitiv kultur genom att föras över till det moderna samhället. Nya anklagelser och nya ursäkter. Den barngruppen rubriceras nu ”the stolen generation”.

Utöver att de flesta flyktingbarn inte är barn så bör man dessutom ifrågasätta också importen av de som är barn. Vad är det för hotbild mot dem? De kan knappast vara förföljda för sina politiska åsikter, vilket ju är det som asyl påstås hantera. I verkligheten skapar myndigheterna ett problem genom att locka migranter med ett attraktivt förslag. Ensamkommande barn är en efterfrågestyrd verksamhet.

Om Sverige införde en asyl för tortyroffer och ansåg att ett förlorat finger var en tillräcklig indikation på tortyr, så skulle många fingrar amputeras. Varje person som anser att ett svenskt uppehållstillstånd är värt ett finger skulle agera. Potentiella migranter påverkas väl så mycket av pullkrafter som av pushkrafter,

En skattning ger vid hand att dödsrisken av att vara i Syrien under kriget var 2 procent. Att försöka fly över Medelhavet har också en dödsrisk på 2 procent. Man flyr inte från ”en säker död” utan många valde en risk före en annan. Ju mer en ankomst till Europa lockade ju fler valde denna dödsrisk. Ett tungt ansvar faller på Reinfeldt, Merkel och andra som lockar med sina medborgares pengar.

Sveriges kostnader för flyktingarna överstiger de globala kostnaderna för de två största internationella flyktingprogrammen. Migrationsexperterna Paul Collier och Alexander Betts sammanfattar den absurda globala situationen för flyktingar. Den rika världen lägger 75 miljarder dollar på de 10 procent som anländer till den rika världen, ”vidarebosättare”. För de 90 procent av flyktingarna som är kvar i eller nära konfliktlandet satsar man endast 5 miljarder dollar.

Denna bisarra ordning saknar rationella argument, men stöds av en rad konventioner och en usel praxis. Man fortsätter att göra fel, eftersom man tidigare gjort fel. Det är än svårare att erkänna att man gjort fel när det felaktiga beteendet har porträtterats som en dygd.

Det finns också mitt i allt antirasistiskt självplågeri en gammaldags paternalism. Tillvaron i tredje världen anses vara omänsklig varför endast de personer som kommer in i Europa är verkligen räddade. Det är selfien med en nyanländ som anses vara mätaren på verklig humanism. Om verkliga flyktingar i lägren svälter eller är mätta ses inte som central. Men en afghansk ung man i Iran anses utsatt för ständig nöd. Först på en svensk omhändertagande institution kan han ses som räddad.

I klassisk filosofi ställs frågan om det är bättre att vara god, men synas vara ond, eller om det är bättre att vara ond, men synas vara god. I vår tid anses det självklart att det centrala är att synas var god oberoende av handlingarnas konsekvenser i verkligheten. Dessa ”egohumanister” har utsett sig själva till moraliska föredömen, En term som ”skäggbarn” stör de goda människornas självbild och deras selfies.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

199 KOMMENTARER

 1. Klart att det uttrycket försvann för det fanns inte ett gram sanning i det för de är
  varken ensamma eller flyktingar eller BARN för den delen .

 2. En bra krönika av Tullberg.
  Mainstream journalister och politiker tillhör de värsta avskummen i samhället.

 3. Det där om att ”ta väljarnas oro på allvar” stör mig något oerhört. Det är någonting som de etablerade politikerna svänger sig med för att försöka vinna tillbaka sympatier. Repetera inte deras linjer, låt dem inte leda in oss att tro att nationalistiska väljare bara är rädda väljare, spela inte efter deras spelregler!

  • ”- Nu är lilla barnet oroligt. Vi väntar bara tills det har somnat, vaknar upp imorrn och har glömt alltihop.”

 4. Dubbeltänket utmärker svensk politik. Exempel: arbetslösheten påstås vara jättelåg, samtidigt som det tydligen alltid anses behövas ”tjatas i kör” om fler jobb. Mer rakt skrivet så ljugs det på ett spektakulärt sätt.

 5. Att de skrivande korrupta numera inte kommenterar att makthavare (helt uppenbart) ljuger är oroväckande.

 6. Ett utmärkt inlägg Tullberg, tycker en vit, medelålders, svensk man. Jag är ett kvadrupelminus, alltså vit-medelålders-svensk-man. Nästan det värsta man kan vara…och jag gillar det 😉

  • För inte så länge sedan betraktades det som ett normaltillstånd att vara vit i Europa. Att vara medelålders och man är inte helt ovanligt det heller. De politiskt korrekta som använder termen emot oss tar dock för givet att de ska leva i en demokratisk välfärdsstat till stor del byggd av vita medelålders män. En del kvinnor och yngre och äldre män hjälpte till de också.

   • Först när båset är” ekonomisk utplånad utplundrade” och festen är slut och det äkta rejält svider, när dessa (baktikhäxor) får smaka framtidens äkta utan nåd( ISIS medeltid) som man saknar vita medelålders mjölkkossor.

 7. OT:
  Vem dyker upp på fotbollsfest hos Özz ”svågern” Nujen?
  Jodå det är ”femenisten” och ”svergevännen” Zoran Ismail i all sin prakt!
  Ber alla härinne att gå in på Özz twitter och hälsa zoran välkommen tillbaka som ett bevis på att vi inte glömt honom!

 8. Jag skulle vilja bidra till att immunisera så många som möjligt mot den officiösa hjärntvätten, och säger här igen: När någon försöker tysta ned och platta till er med mantrat ’Alla människors lika värde’ (i sig en felaktig översättning från engelskan – men gäller det också Adolf Hitler?) tänk då på, att det är INTE det vi egentligen diskuterar – de aktuella frågorna handlar nämligen om följderna av en gigantisk import av NEGATIVT HUMANKAPITAL och det är något helt annat!

  • Självklart gäller det alla….utom dom hemska nationalsocialisterna..säger allt för en normalbegåvad…

 9. Glasklart resonerat Tullberg.
  Fortfarande hänger kvar i debattetern Värdegrundens första paragraf:
  Alla människors lika värde – som prelaterna förkunnar utan att en enda gång behöva förklara vad de egentligen menar när de modigt deklarerar att de tror på den.
  Asylrätten är en annan dogmatismens hörnsten i denna moderna gudalösa religion vi drunknar i varje gång P1 och SVT talar till oss.
  Inte heller där någon enda journalist som vågar fråga: Varför?
  Därför undrar jag: Varför kallar ni er journalister?

 10. ”Anti-rasister” = Rasister
  ”Feminister” = anti-feminister
  ”Kommunister” = storkapitalets lakejer

 11. Pikant observation av Jan Tullberg.

  Samtidigt som MSM varje dag hyllar och uppmuntrar att familjer i den muslimska världen skickar sina barn till Sverige på vinst och förlust så skäller MSM på att Donald Trump skiljer barn och föräldrar åt.

  Kan den neomarxistiska agendan bli mer tydlig?

  • När man ser vad som händer bör man ha perspektiv. Radio Nord var ett första försök 1961-1962 att bryta MSM informationsmonopol.
   http://www.samlaren.org/radionord/

   Samma partier då som i dag försöker kväsa folkviljan (S och C) ivrigt påhejad av SVR och SR. Radio Nord blev tvungen att upphöra.

   Men redan nästa gång gick det snett för MSM. Maj Britt Theorin förespråkade 1987 förbud mot privat innehav av parabolantenner, farlig information kunde mottagas. (S) skrotade dock detta förslag eftersom DDR inte hade något förbud.

 12. Ett annat uttryck som får det att vända sig i min mage är ”Nyanlända”. Uttrycket skulle möjligtvis passa på en flygplats i en semesterort men jag anser inte att det är tillämpligt när invasionsstyrkorna väller in som termiter.

  • Det utmärkande för ”papperslösa” är, att det finns en tjock bunt med papper om dom, men de innhåller ”fel” beslut.

 13. Problemet är inte bara ett upponervänt tankesätt av det politiska o mediala etablissemanget, utan det största problemt är islam o folkvandringen från dessa länder.

  En politik som även erhållit religiös status o därför utan problem kan utnyttja lagstiftningen om religionsfrihet i Västvärlden.

  Vad står islam för, när det gäller mänskliga rättigheter o demokratiska samhällssystem ??

  Det är frågor som måste diskuteras öppet o inte sopas under mattan av ryggradslösa politiker o deras anhang i media.

 14. De skrivande korrupta verkar dock inte ha förstått att även den som höjer upp/fördelaktigt särbehandlar vissa folkgrupper, eller hudfärger, ovanför/framför andra är en RASIST. Även om de teater-grinar samtidigt som detta görs så rör det sig om ”bölande rasism”..

 15. Slutsats:

  Vill man vara mest human,så stänger Sverige gränsen för de migrerande muslimerna från Mena.

  Och satsar en bråkdel av nuvarande invandringskostnader på de verkliga flyktingarna i uppsamlingslägren i de krisdrabbade ländernas närhet.

  Det blir billigare,bättre,och humanare.

  Fler blir hjälpta.

  Och Sverige slipper islamiseringen och ekonomisk bankrutt.

  SD 2018.

 16. Vilken härlig salva Jan, rakt in i skrovet på den inbillade världen, den tårdrypande falska humanitet, där baktanken är att endast generera pengar till ”entreprenörer” och karriärpolitiker, allt på bekostnad av den ”produktiva” befolkningen.
  PS Jan du glömde synonymen till gratisätare dvs ”nyanlända”!

 17. Jag retar mig på termen ”utmaning” som har en positiv klang och syftar på problem som kan vara svåra men som man med lite ansträng lätt kan lösa
  Under termen ”utmaning” skyfflar man undan Sveriges alla och näst intill olösliga problem och sedan låtsas man som det regnar och gör varken någon grundlig problemanalys eller sätter in relevanta åtgärder.

  Självklart så duperar man med hjälp av denna term hela svenska folket att tro att politiker är ansvarsfulla, att de är medvetna om problemen och beredda att ta tag i dem

  I själva verket så är det en term som möjliggör för dessa lögnare till politiker att köra på med samma katastrofala politik till den totala samhällskollapsen är ett faktum.

  På samma sätt retar jag mig på att man oemotsagd får påstå att det går så bra för Sverige. Att Arbetslösheten är rekordlåg mm

  Detta är inget annat än en ren lögn. Om man importerar mer än en halv miljon immigranter så kommer det självklart att skapa jobb i alla myndigheter och i hela välfärdssektorn och det skapar även jobb i den privata sektorn eftersom det blir mer konsumenter av varor och tjänster i landet.
  Som resultat ökar Sveriges BNP men sedan ljuger man svenska folket rakt upp i ansiktet genom att påstå att det är ett tecken på att det går bra för Sverige.

  Alla länder räknar dock BNP per invånare som ett tecken på ett lands framgång. Om man räknar på det sättet så sjunker ständigt BNP per invånare i Sverige vilket innebär att vi kollektivt blir fattigare och fattigare och sjunker oundvikligt ner mot att bli ett U-land

  Att denna utveckling beror på kostnaderna för massinpoeten av bidragstagare är uppenbart men döljs nogrant för svenska folket.

  Enkelt uttryckt, Vilket framgångsrikt högindustrialiserar land i världen och som har en utbyggd välfärdsstat har ökat landets välfärd genom import av miljontals diskplockare och halvanalfabeter som ingen har behov av. Endast svenska lögnare till politiker påståe att det är en vinstaffär.

  • I idrott är en utmaning att utföra en uppgift…… I politik är det att ljuga så mycket att andra tror på det…

  • ”Sverige är ett rikt land, det går så bra för Sverige”.
   Ja med alla svenskar som arbetar och betalar världens högsta (åtminstone näst intill) skatter vore det väl konstigt annars. Frågan är dock varför ingen politiker frågar sig varför vi har uselt försvar, långa vårdköer, otillräckliga polisresurser, en skola under isen och en massa annat ej uppräknat. I vad består vår rikedom och i vilken sektor går det så bra?

   • Finns det verkligen något land med ännu perversare skatter?

    Vi betalar 30% i ”arbetsgivar-/sociala avgifter” + runt 30-40% synlig skatt + 25% moms + hundratals tunga punktskatter och ”avgifter” på energi, byggande, boende, transport, etc.

 18. På tal om nyspråk och totalitär metodik: SVT ställde följande fråga till de som satt upp kors i Jönköping: ”Insåg ni att det kunde provocera?” Känn på den formuleringen till det ger kalla kårar längs ryggen.

  • Det är tack vare den här typen av skamlösa manipulations-försök man blir glad in i märgen varje gång man hör någon som säger som det är.

  • Nu skulle jag ta SVT med en skopa salt… SVT är Svenska statens sanningsministerium….. Allt är PK rättat och PK riktigt ….

  • Manne köpte ett kors för att ha runt halsen. Det var då svenska kyrkan hotade de som hade kors och var präster.

  • Kallas också för (SVT= Sovjet TV ) (Ledande fråga)= som skall ge kulturmarxism givna demokratur PK korrekta svar.

 19. Ja, begreppet ”barn” har fått en ny innebörd i Sverige. Kanske jag är ett barn också.. Vad kul , barn igen.. Fast det kanske inte gäller svenskar.

 20. Själv favoriserar jag för tillfället ordet barnlajvare, en riktigt humoristisk term som samtidigt väl summerar vad det handlar om för individer.

 21. Afrikanska kvotflyktingen och afro”svensken” T. Tabaro dömdes för folkmord, då kallar svenska dagbladet honom bara för svensk (torsdag 28 juni) och Stockholms tingsrätt 13688-16 socialistiska nämndemän utvisade inte.

 22. Undrar om man inte lite grann också slutat kalla alla som lyckas ta sig in i EU för flyktingar utan istället talar om migranter.

 23. Jag vill se att de beslutsfattare som tillåtit detta bedrägeri, denna stöld av skattebetalarnas pengar ställs till svars.
  Om jag rånar en bank på 10 Mkr så åker jag sannolikt i fängelse på minst 10 år.
  Om jag rånar skattebetalarna på 100 tals miljarder så händer ingenting?

  • SÅ JÄVLA SJUKT HAR DET BLIVIT I DETTA LAND Å VÄRRE KOMMER DET ATT BLI OM DOM SJU FÅR FORTSÄTTA ATT FÖRSTÖRA LANDET

 24. Jag har också noterat att beteckningen ”ensamkommande flyktingbarn” numera är borttagen och att de som kommer hit bara kallas ”ensamkommande” – naturligtvis för att de varken är flyktingar eller barn, vilket de styrande inte längre kan dölja. Termen ”ensamkommande” borde dock ha tillägget ”tills tjocka släkten anlänt”.

 25. Apatiska barn = alla barn som genom påtryckningar från föräldrar lägger sig i en säng och slutar att prata för att familjen ska få gratis livstidsförsörgning.

  Ensamstående barn = alla under 100 år som kommer till Sverige och påstår att de är sjutton år för att få gratis livstidsförsörjning

 26. ”There are too many refugees in Europe. Europe, for example Germany, cannot become an Arab country. Germany is Germany. From a moral standpoint, refugees should only be accomodated temporarily – with the goal of them returning home to rebuild their own country.”

  Dalai Lama, i en intervju med den tyska tidningen FAZ, 2016.

 27. ” Ensamkommande” kommer i 10.000-tal. Efter att dom anlänt,
  lever dom i stora grupper o dom verkligt ensamma är svenska
  ungdomar o inte dessa enorma grupper av individer, som
  erhållit epitetet ”ensamkommande”.

  Hela situationen är helt absurd o bakom denna utveckling står
  7 partier i Sveeiges Riksdag o svenska media.

 28. Sjuklövern/systemet använder ”värdegrunden” som murbräcka att tvinga på oss FN Agenda 2030/Kommunism. ”Värdegrunden” kräver att den tredje världen skall få livslång försörjning i Europa vilket kommer att leda till ekonomisk kollaps och beroende av oligarkernas storbanker. Grekland blev det första offret. Men resten av Europas länder kommer att kollapsa som ett pärlband för att folken blivit förda bakom ljuset av systemmedia.

  • Instämmer. Värdegrund och allas lika värde har blivit de termer som systematiskt används för att ta ifrån svenska folket rätten till sitt eget hemland

 29. ”Ensamkommande flyktingbarn”
  En av de största lögnerna i svensk historia.
  Ett svek utan dess like.

 30. Nästa steg i kampanjen är alla släktingar som dyker upp och som bekräftar att dom inte va så övergivna och ensamma trots allt

 31. Så fort alla papper är klara åks det på semester till sitt underbara hemland,bort från det hemska Sverige
  Dax med en rejäl flygskatt för mena-flygen, eller hur miljömuppar

 32. Gammelmedia med nyspråk slås ut. Har inte Samnytt redan fler läsare än Dagens Industri, Nordens största s.k. affärstidning. Klarspråk återinförs, vilket är en gammal svensk paradgren. Ord vägda på guldvåg och huggna i sten.

 33. De termer som används för att systematiskt dupera svenska folket har ett bäst före datum

  När den stora massan har insett att de har blivit manipulerade och duperade upphör detta bäst före datum och man slutar använda termen

  Jag misstänker dock att termen ”utmaning” kommer att hänga kvar ända fram till att kollapsen av hela välfärdsstaten är ett faktum

  • Ja det är endast först då när pengarna är slut och vi är ett ekonomisk U-Land 2030 som man kan starta om MSM hjärntvättade Sverige.

  • Är man ensamkommande,om man gillar att våldta i grupp?

   Kanske ändra termen till ”gruppkommande gubbslem” i stället?

  • En gång i tidernas begynnelse kallades dessa för ”ensamkommande”! DÅ syftade man på,att de INTE hade några föräldrar/anhöriga i hemlandet! Dessa var antingen döda eller försvunna!. Tyvärr hade dessa en benägenhet att återuppstå efter att ”barnet” erhållit PUT! MEN numera talas det aldrig om huruvida ”barnen” saknar föräldrar/anhöriga,endast att de kommer hit utan dessa anhöriga! Anhöriga som ansluter senare! Så har det ändrats! Dessutom kan ”barnen” få barnpension om föräldern uppges vara död,något som inte behöver dokumenteras! 1500 kronor pr förälder!

 34. **Denna bisarra ordning saknar rationella argument, men stöds av en rad
  konventioner och en usel praxis. Man fortsätter att göra fel**

  Ju det finns absolut rationella argument men som vanligt i sådana debatter säger man inte ett enda ord om dessa. Det är pengar som är tyngsta argumentet i detta bisarra system. När ”flyktingar” tas emot inom Sverige är möjligheter för eliten att tjäna grova pengar på allt som kopplat till migration tusen gånger så stor än om människor i nöd hjälpas på plats.

  Massinvandring är en vinstmaskin för eliten och deras släkt o vänner och så länge pengar att ”omfördela” genom ”humanitära” insatser finns kvar kommer denna plundring fortsätta.

 35. Vi lever i en tid då minoriteters åsikter och rättigheter är mycket större än majoritetsbefolkningen

  Man kan därför med all rätt tala om en minoriteternas tyrranivälde.

  Om jag som muslim kommer till Sverige och lever på svenska skattebetalare så har jag större rättighet att påverka de beslut som fattas än svenska folket om jag tex anser att svenska traditioner, svensk religionsutövning och kristna kors är anstötliga. Om jag anser att jag vill ha en minaret med böneutrop så väger det tyngre än att det är störande och anstötligt för svenskar.

  Detsamma gäller även de flesta andra minoriteter.
  Om jag är HBTQ person så ska min läggning predikas i hela skolsystemet och jag har en oskriven rätt att springa omkring halvnaken i alla parader även om en majoritet anser det vara anstötligt.

  Om jag är feminist så råder samma bisarra rättigheter dvs rätten att förespråka en propaganda som nedvärderar och demoniserar majoriteten alla vita män

  Om jag är miljöpartist så har jag automatiskt rätt att belägga hela svensks folket med betungande skatter osv

  • Kallas för fake news (Kulturmarxism ) och 100% MSM politiskt förljugen kommunistisk totalitär Svensk ( Demokratur)

 36. Hela skiten är en stor jävla industri som saknar varje rim och reson.Det är fullständigt genomkorrupt och förfelat. D.v.s precis det Sossarna och Facket blivit och som dragit med sig resten av 7-klövern för dom ser profiten i det.

  Det finns någa saker som är livsviktiga för Sverige.
  * SD vinst i höst
  * Swexit

  * En fullständig genomlysning och därefter en fullständig reformering av det Svenska Politiska systemet. Vi får väl se om SD vågar ta i den heta potatisen – det innebär nämnligen lönesänkning och en massa bortskuret fläsk för dom själva.
  Hoppas dom vågar – för sveriges nation är det livsviktigt.Annars går vi gradvis under i korruption och Islamism och en massa annat skit.

  • Ha inte för höga förhoppningar vad SD kan tänka sig göra…… Dom går nästan mitt i PK fåran nu så….
   Men man får hoppas att dom får nytt mod efter valet…

 37. ”Ankarbarn” är väl egentligen den bästa beskrivningen, som även använts inom Invandrarverket (dåvarande Migrationsverket) redan på 90-talet, har jag för mig.

  • Helena Carlestam, som är omvärldsanalytiker på Migrationsverket, säger bl.a. följande till media: ”Det är för att söka ett
   bättre liv. Det är antingen en del i en familjemigration eller så är det för
   att hitta en utbildning eller ett arbete. Ofta ser vi att barnen kommer
   först, därefter resten av familjen. Kanske tänker man att det är lättare för
   barn att få asyl. Eller så skickar man i väg sina barn i hopp om att de ska få
   en bättre framtid”.

  • ”Ankarbarn eller gökungar” är rätt men en så destruktiv beskrivning av verkligheten att det leder till åtal för HMF. Trots att det är den enda korrekta beskrivningen. Inte ens Orwell hade tillräcklig med fantasi att i boken skriva så som det är nu i vårt land. Undrar om majoriteten någonsin kommer att vakna.

 38. SR P1 är värstingen som kan liknas vid en smal stig med stängsel på bägge sidor, där lyssnaren bara kan vandra längst denna ”åsikts-avspärrning”. Att lyssna i hörlurar liknar en instängd, klaustrofobisk källare utan utgång där sanning, rimlighet & åsiktsmångfald diskret städats bort.

 39. En annan PK-term som står mig och många andra upp i halsen, och som jag hoppas kan försvinna, är ”utmaning”.

 40. Med värdegrunden, som betyder det motsatta till vad den säger, samt diverse kod-ord har politiker och journalister piskat svensken till lydnad.

  De som inte lytt har drabbatsav det som förr var hand-, fot- och halsfängsel på stadens torg. I modern tid blir straffet uthängning med bild och namn i Expressen.

  Den som överlevt ondskan och rest sig över plågoandarna kan i höst bli Sveriges statsminister. Som jag brukar säga i sammanhang som detta – Hut går hem!

 41. Vad det utmynnar i är genuin och konkret ondska!
  Det är inte ett misstag eller slumpen, det är planerat!
  Hoppas själv att utvecklingen går att vända, innan endera sidans förespråkare, börjar hamna i interneringsläger för omskolning eller värre!

 42. Tom de värsta PK-journalisterna väljer att inte använd ensamkommand barn längre. Termen är nu enbart till för batiktanterna som inte kommer att komma ut ur bubblan förrän deras dotter blir våldtagen.

 43. ”Skäggbarn” blev även förbjudet att använda av SD. Och Avpixlat började censiurera ordet i sitt kommentarsfält i sympati med SD.

   • Det är sant. Jag hade för mig att jag hörde kritik från någon SD höjdare mot användningen av ordet och kort därefter började det censureras på Avpixlat. Så det är möjligt att jag dragit förhastade slutsatser.

   • Sant i och för sig. Jag hade för mig att jag hörde kritik från någon SD höjdare mot användningen av ordet och kort därefter började det censureras på Avpixlat. Så det är möjligt att jag dragit förhastade slutsatser.

    Hursomhelst så är att SD inte använde ordet symptomatiskt för SDs destruktiva taktik. Att SD åker opinion snarare än skapar opinion.

     • Att häckla politisk makt som används för ondska och få folk att skratta åt den är mycket effektiv propaganda.
      Den enda trovärdighet ”skäggbarn” sänker är den hos de som lögnaktigt använder termen ”ensamkommande flyktingbarn”.

     • Det är naturligtvis kontraproduktivt om ett politiskt parti som vill framstå som ansvarsfullt och regeringsfähigt använder det.

      Däremot så har det sin plats i en ”folklig” debatt. Även om PK-eliten vill få det till något slags invektiv riktad mod individerna så är det inte så.

      Det är en drift med politiskt korrekta människor som inte låtsas se att det i mycket stor utsträckning rör sig om vuxna människor.

      Jag hade ingen aning om att det var förbjudet här. Det är ju upp till ägaren att bestämma men jag anser att det är helt fel i så fall.

     • Ta UKIP och Nigel Farage? Just genom att häckla makten skapade han UKIP och Brexit från hans lilla lilla plattform i EU parlamentet. Hans retorik och hans häcklande skapade verklig makt och verklig opinionsbildning från en maktlös plattform.

     • Ja, du har helt rätt. Det är en stor skillnad mellan om Jimmie Åkesson skulle stå i talarstolen och kalla dem ”skäggbarn” och att folk säger så hemma i stugorna.

     • När jag fick mitt första skäggstrå vid 15-16 års ålder ville jag inte kallas barn längre. Jag var en yngling.

     • Ja, och det finns faktiskt gott om svenska killar i nedre tonåren med skäggväxt också så det är rätt löjligt att göra det till något importerat.

     • Du hittar inte så många talibanskägg hos svenska killar i nedre tonåren…

      Jag tycker att termen ”skäggbarn” är rätt passande, då vi trots allt talar om män som oftast är runt 25-35 år gamla (ibland yngre, ibland äldre). Termen ”barn” brukar generellt, utanför ”flyktingarna”, inte användas om individer som har gått igenom puberteten.

      Era regler såklart, men jag ser ”skäggbarn” som mindre provocerande (och mer sanningsenligt) än ”ensamkommande flyktingbarn”.

     • Visst, det är ett fyndigt öknamn med delvis förankring i verkligheten. Men då får man också bortse ifrån den officiella innebörden av begreppet ”ensamkommande flyktingbarn” som helt enkelt syftar på minderåriga som kommit utan sällskap av målsman. I den bemärkelsen är det ett legitimt begrepp (utom möjligen flyktingdefinitionen). Att sedan många, genom att ljuga om sin ålder, utnyttjar de privilegier som är tänkta att gynna *minderåriga asylsökare som kommer utan sällskap av målsman* är en annan diskussion.

     • Fast är det det? En annan diskussion, alltså. För begreppet ”skäggbarn” är ju helt kopplat till just det faktum att de flesta (om inte samtliga) av ”baaaarnen” är vuxna män.

     • Nja, jag tycker att många glider hit och dit på definitionsskalan som det råkar passa för stunden också. T.ex. att de gärna bortser ifrån att även svenskar är barn i juridisk bemärkelse tills man fyller 18 år, så att de ska kunna satirbilder av dagisbarn med skägg för att få retoriken att gå ihop, liksom.

     • Fast det beror nog snarare på vilka ”de” är. Batikkärringarna verkar vara rätt konsekventa med att vita män är onda män, vita tonåringar är snart onda män, och vita barn är under 12 år gamla, men att samtliga MENA-iter (och dylikt) är barn. Vi mentalt lite mer friska har samma syn på vita barn som batikkärringarna har, men har också i sann anti-rasistisk anda samma syn på ökenfolken som på våra egna folk när det gäller huruvida de är barn. Men den juridiska termen och den vardagliga är väldigt olika, absolut, dock så är skäggbarnen inte barn enligt någon av dessa definitioner och jag finner det därför passande att även de på den goda sidan överdriver för att få igenom sina poänger (och satir är roligt).

      ”Journalisterna” byter term oftare än de kallar någon för ”rasist”. En 17-årig vit pojke är ”man” om han är förövare, men ”barn/ungdom” om han är offer. En 35-årig sandmänniska av manligt kön är ett ”barn” om den befinner sig i ett västland, men är en ”man” om den är där den borde vara.

      Nyspråk är förskräckligt, det tror jag vi alla håller med om. Men som sagt, ”inkräktare” tycker jag fungerar bra även för ”barnen”, då jag inte ser någon skillnad på huruvida de påstår sig vara vuxna eller inte. Det fåtal riktiga barn som ”ensamma” (sanning med modifikation) tar sig till Sverige borde utvisas direkt även de, då det är ankarbarn, och även deras släktingar i Sverige borde utvisas.

     • Det är inte för sent för dig att bli ”ensamkommande barn”. Om du börjar bli lite gaggig och behöver en god man så räknas du som ”ensamkommande barn” vid kommunplacering eftersom ersättningen till kommunen blir högre.

      Det finns flera ensamkommande barn som är 64+ i miggans statistik.

     • Är det bättre att kalla skäggbarn för barn med tidig skäggväxt.
      Man är god och man vet att man lurar sig själv.
      Ankdammen Sverige.

 44. Superbra Tullberg! Såg själv omgående när helvetets portar öppnades 2015 att d var fan inte barn majoriteten som vällde in. Inte var de ensamkommande heller, de kom för 17 i tusental! Visst fanns en o annan unge och några kvinnor, alltid med män omkring sig. Men d jag såg var huvudsakligen män, därför att d var/så. Där nånstans sprack min tidigare livslånga vänsterbubbla. Tillsammans med de uppenbara lögnerna om vitas eviga privilegier,som om alla vita vore uppfödda med guldsked av harmoniska välbärgade föräldrar! Fixeringen vid hudfärg, kön o annat,(vilket är sann rasism och sexism) en annan störning. Och det uppenbara att man inom vänstern grovt favoriserar invandrare på försörjarnas bekostnad, alltid ursäktar invandrad brottslighet, gapar högre om ”värdeord” än om grov kriminalitet så länge den är invandrad. Befriande att läsa texter av bättre formulerare som beskriver mina upplevelser. Tack Tullberg!

  • Helt oberoende av man anser om några moraliska aspekter på saken så borde man reagerat om man passerade centralstationen i Stockholm hösten 2015.

   När man såg horderna av unga och medelålders män så borde man fattat att det skulle ge stora problem på många plan.

 45. Vi får inte heller glömma de ”apatiska barnen” bara i Sverige, landet Upp&Ner kan presterar de mest overkliga scenarios för att lata som inte orkar göra rätt för sig skall snylta på Svenska arbetares ihop jobbade välfärd….

  Har svårt att tro att vår regering vill oss Svenskar väl…

 46. En mycket bra text. Just detta att media skulle vara rädda för politikerna och gå deras ärenden är jag tveksam till.

  Som jag uppfattar det så har det de senaste 10 åren varit precis tvärtom. Politikerna vågar inte stå för några ”tuffa beslut” eller göra några realistiska avvägningar mellan motstående intressen i rädsla för MSM-mobben.

  Man behöver bara gå tillbaks ett par decennier när Georg Andersson kallade syster Marianne för en lögnare i TV och invandrarverket firade avvisningar med tårta. Då fanns det åtminstone någon som balanserade medias och aktivisters kravmaskin.

  Journalisterna har nu också drabbats av en enorm hybris. De tror att de faktiskt förstår logik, matematik och ekonomi och nöjer sig inte längre med att förmedla information från sådana som begriper bättre.
  De sitter själva och konstruerar statistiskt illiterata beräkningar och ingen vågar säga emot offentligt.

  • Hur det än är så tycks ju media dela politikernas åsikter, och sättet att uttrycka sig i båda lägren är då sannerligen fyllt av PK-termer.

 47. Att förvrida ord, teser, ordspråk, att ändra deras rätta innebörd ocg betydelse är något alliansen var mästare på med Per Schlingmann som propaganda maskin. En annan som också var duktig på det var J.Goebbels, han ville bli berömd författare men ingen ville ge ut hans bok inget förlag ställde upp, F.Reinfeldt fick Bonnier att ge ut sina alster. Piratförlaget har sett till att P.Schlingmanns ovärdeliga tips präntats på papper. Nu ska även Anders Borg släppa ut sina känslor i bokform, kommer ”lämpligt” nu i höst, (mitt tips efter valet). Att dessa tre herrar har skrivit så som PK uttrycker det dumheter när de var unga, 23 år är A.Borg när han debuterar ,P.Schlingmann är 25, samt F.Reinfeldt 28-30 han är produktiv och skriver två hjärtliga böcker. Synd att de föregick Goebbels annars kunde de visat för honom hur det går till att få ge ut propaganda i bunden form.

 48. En bra text som paradoxalt nog kommer aldrig vända trenden. Jag tror inte att såna texter kan bidra till nån valseger eftersom de är för smarta för att användas i ”gatudiskussion”.

  • Jag var klar med gymnasiet när jag var…18-19 år gammal (kommer inte ihåg exakt, det var rätt länge sedan). När jag var runt 35 år gammal (så yngre än vissa ”ensamkommande flyktingbarn”/sexpojkar till batikkärringar, men äldre än vissa av dem) så hade jag redan valt att utbilda om mig, eftersom jag hade tröttnat på det jag jobbade med/det jag hade studerat på KTH.

   Men självklart går det inte helt att jämföra mig vid 35 och de inkräktande hazarerna idag, då jag vid den åldern kunde både läsa och skriva.

 49. Alltihop är en sådan skandal, tokvänstern känner maktruset och Reinfeldt ville förstöra socialförsäkringssystemet och tjäna pengar själv , narcissister det är vad de är inte goda eller onda, bara störda , destruktiva och maktgalna !

 50. Väl skrivet Herr Tullberg!!! Men nu står vi här med importen som varken flytt eller är i behov av skydd!!!! Bara vi skattebetalare har dessa, att försörja oxå. När Löfven & c/o förlorar valet STORT!!!! Så är det fortfarande vi skattebetalare kvar som plockar upp notan!!!! SD bör snarast påbörja ÅTERVANDRING DELUXE!!!!!!!!!!

 51. Värdegrund är värsta pk-termen, det är ju ett försök att stifta egna lagar istället för de riktiga lagar man inte tycker om. Värdegrund är anarkism.

 52. Det heter ju inte flyktingar längre .Nu heter det nyanlända.Hur många nyanlända skall vi ha och varför

  • ALLAS LIKA VÄRDE GÄLLER, SJÄLVKLART, vi ska ha lika många ”nyanlända” som vi har ”flyktingar”, minst….

  • Till slut kommer terminologin att urvattnas till enbart behövande eller utsatta och vem är inte behövande och utsatt?

  • 30 miljoner enl Annie Lööf.
   70 miljoner muslimer enl Gina Dirawis far.
   200 miljoner enl Mp.
   När det blir krigsreportage i Sverige i Syrisk stil tror jag dock att invaderarströmmen avtar. Då får vi istället en flyktingström härifrån.
   Varför? Därför att Soros vill fullfölja Kalergiplanen så att hela Europa blir fullt av bruna människor. Soros har själv sagt att för hans ideologi spelar människor ingen roll.

 53. Intressant vinkling Jan Tullberg, men varifrån kommer risken att dö i krig, kontra 2 procent att försöka fly över Medelhavet?

  • Man får siffror i den storleksordningen om man helt enkelt dividerar antalet civila offer för kriget ( i bred mening) med befolkningen i Syrien före kriget.

   Sedan finns det förstås olika siffror från olika ”intressegrupper”, olika åsikter om hur ”välselekterade” migranterna är på hög risk.

   Jag tror att det snarast är omvänt där. Det är mer sannolikt att en välbeställt medelklassfamilj från ett område som Damaskus kan ta sig hit än att Yazider från krigszoner lyckas med det).

   Vad som är uppenbart är att floskler som ”varje flykting som kommer till Sverige innebär ett räddat människoliv” är en våldsam demagogisk överdrift.

   Färre hade omkommit om man inte uppmuntrat dödsleken på medelhavet utan erbjudit bra flyktingläger i närområdet.

   Räknar man kostnaden för varje räddat människoliv så hamnar man på fullständigt orimliga siffror kring 50-100 miljoner. Flera gånger mer än vad man är beredda att satsa på ombyggnad av vägar för att rädda en svensk medborgares liv.

   Den moraliska bankrutten hos asylvurmarna är magnifik.

 54. Bäst före utgått svensk, startar rakthårsvenskarnas riksförbund? Könshår på hela skallen svenskarnas HIV-Riskförbund känner fobi på stekt fläsk festival. Nyssanlända svenskar är det dem som just klivit av färjan i Valencia?

 55. Eftergymnasial nygymnasist gillar mest att gymma och att vandra runt i grupp på stan. Tantolunden borde byta namn till Mashadilunden (många ankarbarn kommer från iranska staden Mashad).

 56. bidragssvensk, med 52 veckors betald semester per år i genomsnitt under mer än 8 år, är väl mindre rasifierat än könskrullsvensk? Skitgammal nysvensk kan vara åldersdiskriminerande?

 57. Det är kanske på sin plats att påminna om vad ”dödsknarkarnazisterna” UNHCR anser om Sveriges ”barnhumanism”:

  … – Drygt 30 procent av alla afghanska barn är uppväxta med sin familj i Iran. Är det verkligen bäst för dem att gå igenom en asylprocess i Sverige eller är det bättre att de är med sina föräldrar i Iran? Normalt sett anser vi att föräldrar står för det grundläggande skyddet av barnet.
  Vincent Cochetel säger att det är viktigt att sluta tala i termer som anspelar på att det skulle vara negativt att återvända, utan i stället kalla det för ”familjeåterförening”. …

  http://archive.is/nAa6O#selection-5309.0-5315.177

 58. Jag undrar om ”skäggbarn” kommit in i SAOL? Jag väntar fortfarande på asylbaron och batikhäxa. Det är sannerligen inte till att ha fingret i luften.

 59. ” …det centrala är att synas var god oberoende av handlingarnas konsekvenser i verkligheten. ”

  Ja det är verkligen riktigt. Folk måste oftast vara funtade på samma sätt [kulturellt, socioetniskt, språkligt] för att dra jämnt i längden eftersom samhällslivet inte är som på en semester sju dagar vid medelhavet. Detta spelar väl knappt någon roll för alla vingliga antipatrioter och tokmarxister – de har väl nästan ingen erfarenhet av att inte gå andra på nerverna, och deras förtroendevalda blir som förväntat självförhärligande TV-studio stjärnor (inte team-leaders-players i vardagen).

  Extremsocialister är nog mer asociala än eusociala som vill men inte riktigt kan passa in…och därför hyllar en drömgemenskap… vilket delvis kanske förklarar att så många osympatiska vänsterkändisar ”avslöjats” under året.

 60. Fransmännen har ett uttryck: låt oss återgå till våra får, när det menar gå tillbaka till början, basnäring ursprung. Grannen har 2 rökande afghanska män boende i sitt hus, och han taxerar 900 000 kr trots inte verkar jobba. ”svenskarna” har uttryck: låt oss återgå till våra ensamkommande

 61. Moderaterna känner sig så trängda nu så att dom har slutat med att missbruka ordet utmaningar. En utmaning är tex att åka Vasaloppet erkännde Ulf Kristersson. SD borde förklara hur väljarna manipuleras av nyspråket, ta gärna hjälp av Tullberg.

  • Fast på ett sätt gillar jag att man kallar det ”utmaningar”. Det implicerar att man kan anta utmaningen eller låta bli.

   Om det är en ”utmaning” att integrera människor i utanförskapsområden så väljer jag kanske att kolla på Let’s Dance istället.

 62. George Orwell har också skrivit ”Djurfarmen”. Där finns många goda citat att hämta. T ex: ”Alla är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra”.

 63. När jag på väg hem från jobbet går in och handlar på coop, är jag då ensamkommande?
  Eller vad betyder det när jag som ensam man kommer nånstans, är jag flykting eller?

 64. Vet ni vad det är för likhet mellan en fett grov bajskorv och evigt långa kön på skatteverket för att registrera faderskap på barn? Brun med mycket bakterier och luktar skit illa.

 65. Sexturismen till Gambia utvecklades till yngre HVB-sexturismen eftersom stora HIV risker var enformigt i längden. Hellre 1 kille(r) i huset än 10 i djungeln (Arboga kvinnan afroism)

LÄMNA ETT SVAR