vacker-kamel
Utrikes

Plastikopererade och Botox-behandlade kameler portas från saudisk skönhetstävling

Publicerad 1/26/2018
Annons

Tolv kameler som tidigare vunnit priser för sin skönhet har diskvalificerats från en skönhetstävling i Saudiarabien efter att deras ägare försökt göra dem ännu vackrare med hjälp av Botox och plastikoperationer. Det rapporterar brittiska BBC.

Tusentals kameler paraderade under kung Abdulaziz kamelfestival för att få sina välformade läppar och pucklar skönhetsbedömda. Men domare klev in när de upptäckte att vissa ägare fuskat i avsikt att vinna de åtråvärda titlarna och prispengarna.

Ali Al Mazrouei, som är son till en av de ledande kameluppfödarna, avslöjade för media att Botox använts för att ytterligare försköna kamelernas läppar, nos och käkform.

– Det gör huvudet större så att när kamelen gör entré så tänker publiken ”åhhh titta så stort huvudet är. Och vilka stora läppar, och vilken nos”, förklarade Ali.

Domarna tittar också bland annat på hur perfekt placerade pucklarna är. Men det ska vara naturlig skönhet, inte fejkad.

Innan festivalen rapporterade saudisk media om en veterinär som ertappats med att plastikoperera kameler, ge dem Botox-injektioner och minska öronens storlek. Den saudiska regimen tar festivalen på mycket stort allvar och huvuddomaren Fawzan al-Madi har slagit fast att kamelen är ”en symbol för Saudiarabien”.

Den nuvarande formen av skönhetstävlingar för kameler startade år 2000 och har blivit så populära att man förra året beslöt flytta tävlingen från ett avlägset ökenområde till en permanent arena srax norr om huvudstaden Riyadh.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons