Under tisdagskvällen inträffade en trafikolycka i Malmö som involverade en polisbil. Poliserna var på utryckning när de voltade med bilen. Två poliser fördes allvarligt skadade till sjukhus. En av dem har avlidit.

En polisman i 45-årsåldern har avlidit i samband med en biljakt i Malmö. Båda polismännen skadades och fördes till sjukhus men läget är stabilt för kollegan.

Det var vid halv niotiden på tisdagskvällen som en biljakt inleddes i Malmö. Vid Axel Danielssons väg klarade polisbilen inte att ta en kurva. Enligt vittnesuppgifter på plats voltade bilen. Den jagade bilen stannade till och två män sprang från platsen.

Jagade sportbil
Poliserna jagade två män som körde en silvrig VW Golf i sportbilsutförande. Enligt bilder ser Golfen ut att ha skador, vilket kan bero på att poliserna har försökt tränga undan bilen.

Fordonet är skrivet på en kvinna i nordvästra Skåne som säger sig ha lånat ut den. De två personerna som ska ha kört den silvriga Golfen är efterlysta och ska hämtas till förhör, rapporterar Sydsvenskan (2018-12-19).

Bild: Jagad bil i Malmö. Faksimil YouTube pppressab.

Kortege genom Malmö
Från Rosengårds polisstation till Drottningtorget gick under dagen en kortege av blåljusfordon för att hylla den avlidne polismannen.

https://www.facebook.com/thomas.nordin.3950/videos/10161348386700245/

Minnesstund
Vid klockan tolv på onsdagen anlände kortegen till Drottningtorget i Malmö. Det var omkring 60 polisfordon och hundratals poliser vid torget för att hedra den avlidne kollegan med en tyst minut.

Bild: Minnesstund i Malmö. Faksimil YouTube Sydsvenskan.

Rikspolischef Anders Thornberg uttalade sig under onsdagen om den avlidne kollegan.

– Det är med stor bestörtning som jag har tagit emot beskedet att en polis i Malmö har avlidit under ett tjänsteuppdrag. Mina tankar går till den avlidne kollegan, de anhöriga och övriga arbetskollegor i Malmö och i region Syd. Polisyrket är förenat med vissa risker och den här tragiska olyckan visar att vi måste fortsätta arbetet med att minimera de riskerna, säger Thornberg.

Även på andra håll i landet har poliser under onsdagen hållit en tyst minut utanför stationerna för att hedra den avlidne poliskollegan.