antifa-837636
Utrikes

Polis gjorde tillslag mot bombfabrik med band till vänsterextrema AFA

Publicerad 3/19/2018
Annons

Tyska myndigheter har hittat en stor mängd kemikalier, högexplosiva ämnen och en mobil bombfabrik i Thüringen, Tyskland, rapporterar Breitbart. Indikationer pekar på att tillslaget, som misstänks vara kopplat till vänsterextrema, har tystats ner av politiska skäl, enligt Welt Am Sonntag (WAS).

Bodo Ramelow, Thüringens delstatspresident från Die Linke (Vänsterpartiet) har enligt WAS tidigare gett en av de två personer som nu anklagas för att vara kopplade till bombfabriken ett demokratipris för hängivet arbete med att ta sig an ”nynazister”.

– Resultaten hittills indikerar att talespersonen för den organisation som Ramelows regering hedrade föreberedde bombattacker” sa Mike Mohring, ordförande för regeringspartiet CDU i Thüringen tillika CDU:s ledare i delstatsparlamentet.

– Den dagslånga, nästan öronbedövande tystnaden hos hela delstatsregeringen är mer än konstig.

Thüringens inrikesminister Georg Maier erkände att eskaleringen av våldet från vänstern visar att det också finns en farlig potential på den sidan av spektrat.

Die Linkes parlamentsledamot Katharina König-Preuss är under press då hon även känner en av de anklagade personligen.

En av de anklagade, en 31-årig rullstolsburen man, hävdade i ett uttalande till WAS att ”anklagelserna är total humbug, men det är allt jag kommer att säga”.

Polisen hittade stora kvantiteter av smörsyra i den anklagades hem, som WAS beskriver som ”en illaluktande kemikalie ofta används vid attacker på politiska motståndare”.

Den anklagade hävdar att syran var för hans mor för att användas som pesticid mot sorkar och mullvadar.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons