En grupp med vad Metro kallar ”stökiga ungdomar” löpte amok på Lannabadet i Lekeberg igår eftermiddag. Vad tidningen inte skriver är dock att ”ungdomarna” kallat badgäster för ”svennehora” samt hotat dem, enligt vad vittnen på plats skriver på Facebook.

Enligt tidningen har en grupp ungdomar gapat, skrikit och knuffats så att yngre barn åkt i vattnet.

Stefan Wickberg vid polisen i region Bergslagen berättar för Samhällsnytt att oroligheterna skedde vid 16-tiden igår eftermiddag. Klockan 18 samma dag var polis återigen på plats även om oroligheterna då sades vara mindre.

Vuxna på plats lyckades inte få stopp på ungdomarna varefter polisen fick rycka in.

– Ja de var väl helt enkelt inte mottagliga för den tillrättavisningen från vuxenvärlden, säger Tommy Lind, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Enligt honom ska polisen ha ”medlat” med bråkstakarna för att lugna ner situationen.

Händelsen diskuteras nu på Facebook och en kvinna som uppger sig ha varit på plats skriver att hon uppmanade ungdomsgänget att sluta leka med livbåten och blev då kallad ”svennehora”. Hon skriver också att hon blev rädd och hotad samt att hennes dotter blev ”jätterädd”.

 

 

 

 

 

 

 

Kvinnan är också besviken på de tiotals svenskar som hon menade inte gjorde någonting.

Samtidigt kallade hon invandrargänget för ”medvandrare” och verkar tycka det är oschysst mot invandrarna att ingen lärt dem ”normerna i stil, vett och etikett”:

En annan i diskussionen talar klarspråk:

Pernilla Marberg har för Sverigedemokraterna i Lekeberg kommunfullmäktige har lagt en motion just rörande oroligheterna på badplatsen (klicka för större bild):

- Jag tycker kommunen inte tagit larmen från de bofastas upplevelser och problem på allvar. Man har hänvisat till polis och lämnat bekymren med detta svar. Det är för mig att inte lyssna på medborgarna, säger Pernilla Marberg (SD) till Samhällsnytt.

Samhällsnytt har försökt nå chefen samt ställföreträdande chef vid Lokalpolisområde Örebro. Vi har även försökt ställa frågor till damen som var på plats, utan framgång.