Faksimil Youtube

Utrikes

Polis tvingades retirera i sammandrabbning med vårnjutare

Publicerad 4/26/2021
Annons

Under lördagen försökte polisen vidmakthålla den brittiska regeringens corona-restriktioner med våld. Med dragna batonger gav de sig på en stor folksamling i Hyde Park, London. De tvingades dock retirera ganska omgående och jagades sedan ut ur parken.

Hyde Park var under dagen full av människor som satt utspridda i små grupper och njöt av vårsolen. Samtidigt var många där för att demonstrera mot regeringens ”lockdown”. Mot kvällen beslöt polisen att försöka skingra samlingen. Enligt flera vittnesmål skedde ingen direkt kommunikation innan polisen radade upp sig och gick till angrepp.

Trots förstärkningar tvingades polisen slutligen retirera och jagades sedan ut ur parken av den upprörda folkmassan.

LÄS ÄVEN: Polisen anklagas för att vara ”skjutklara” vid gårdagens coronademonstration – SE BILDER

Många har tröttnat på restriktionerna

Bland de som inte bara var på plats för att njuta av vårsolen, utan även för att demonstrera mot restriktionerna, syntes ett flertal skyltar och banderoller med budskap som: “Covid-19 Vaccine Holocaust” och “No To Vaccine Passports”.

Åtta poliser uppges ha skadats i sammandrabbningarna, varav två fick uppsöka sjukhus. De ska ha träffats av flaskor som kastats mot dem. Hur många i allmänheten som skadades framgår inte av rapporteringen.

Under kvällen greps två personer, uppger MyLondon, den ene för brott mot allmän ordning och den andre för att han var för full för att ta hand om sig själv.

Ett flertal videoupptagningar i sociala medier från händelsen visar att stämningen var lugn tills dess att polisen bröt in.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons