hörlurar-svensk-flagga

Pixabay / Youtube

Inrikes

Polisen: Använd inte hörlurar på stan

Publicerad 7/28/2023
Annons

Med hänvisning till det försämrade säkerhetsläget i Sverige på grund av den kränkta muslimska världen uppmanar nu polisen i Göteborg allmänheten att inte använda hörlurar i folksamlingar.

Koranbränningarna har höjt risken för nya muslimska terrordåd på svensk mark. Som en del av Göteborgspolisens arbete med höjd vaksamhet uppmanas nu allmänheten att lämna hörlurarna hemma.

– Ta ut hörlurarna, annars hör du inte vad som händer runt omkring dig, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till statstelevisionen.

LÄS ÄVEN: Regeringen höll pressträff om muslimska vålds- och terrorhotet

Den höjda vaksamheten handlar även om att höja medvetenheten bland hos poliser i yttre tjänst.

– Det handlar om att höja den mentala medvetenheten om att det skulle kunna hända någonting och då är vår uppgift att förhindra eller förebygga det – och att ingripa ifall det händer, säger Thomas Fuxborg.

Förstärkt omvärldsbevakning

Man har samverkan med samfund, föreningar och andra aktörer inom civilsamhället som beskrivs som polisens ögon och öron.

I Göteborg har också kommunens säkerhetsavdelning skickat ut ett meddelande till sina förvaltningar och bolag där man uppmanar samtliga att ”förstärka sin omvärldsbevakning och göra egna bedömningar av vad det nya säkerhetsläget innebär för respektive verksamhet samt om/hur man ska sprida information om detta inom den egna verksamheten”.

LÄS ÄVEN: Terrorhotet: Polisen utrustas med automatvapen

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
564Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons