jacka karlstad 3
Inrikes

Polisen varnar: Bär inte dyra kläder i Karlstad

Publicerad 8/27/2023
Annons

Polismyndigheten går nu ut med en varning till landets invånare att inte bära märkeskläder i centrala Karlstad och kranskommunerna.

Det är Tia Jylhä, brottsförebyggande samordnare vid områdespolisen i Karlstad, som nu berättar om en oroväckande trend i Värmland.

LÄS ÄVEN: Polis efter rånvåg: ”Föräldrar köp inte så dyra jackor till era barn”

Myndigheten ser en ökning av oprovocerat våld och rån. Ungdomar är särskilt utsatta och rånas ofta på märkeskläder som sedan säljs vidare.

No-go-zon i centrala Karlstad

Det har gått så långt att polisen nu avråder ungdomar från att röra sig med märkeskläder i de centrala delarna av staden och kranskommuner. Vårdnadshavare uppmanas hålla sina barn borta från dessa platser under kvällstid.

– Det är en otrygghetsfaktor att ha dyra kläder på sig där, vilket många har. Det kan vara en dyr märkesväst, guldkedjor eller en keps med ett riktigt dyrt märke. Vi ser trender att ungdomar rånar varandra och säljer vidare, säger Tia Jylhä till NWT.

LÄS ÄVEN: TV4-expertens tips mot brott: ”Klä dig fattigt så slipper du bli rånad”

Vapenförsäljning på gatorna

Vidare ser polisen även en en ökning av vapenförsäljning bland ungdomar i staden.

– Många skor sig på att sälja vapen till en 17-åring eller en 15-åring som inte kan få tag på en själv. Det är en kriminell marknad som är svår att angripa och där lagstiftningen ligger efter, säger Tia Jylhä till NWT.

LÄS ÄVEN: Polisen uppmanar föräldrar att följa sina barn till och från träning för att undvika rån

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons