vapenbeslag-84773

Arkivbild.

Inrikes

Polisen beslagtog stort antal grova vapen vid razzia i Göteborg

Publicerad 1/16/2019
Annons

På tisdagen slog polisen i Göteborg till mot ett antal adresser i Västra Frölunda. Man beslagtog i samband med husrannsakningar bland annat automatvapen, handgranater och sprängladdningar. Enligt ansvarig poliskommissarie, Christian Nyhlén, är det ett av de största beslag av vapen som man gjort de senaste åren.

Upprinnelsen till razzian är en förarkontroll som polisen genomförde under tisdagen där man ertappade en välkänd gängkriminell man i 25-årsåldern med ett automatvapen i bilen. Polisens teori är att vapnet skulle användas i den gängkonflikt som pågår i området Tynnered.

Ytterligare en person greps i samband med husrannsakningarna. Vid tillslagen påträffade polisen två automatvapen, tre handgranater, tre sprängladdningar och 150 gram narkotika.

Det framgår inte om också den andre gripne är välkänd av polisen sedan tidigare. Polisen vill inte uppge härkomst för någon av de två gripna.

Christian Nyhlén hoppas att beslaget innebär att i varje fall några framtida skjutningar och grova våldsbrott har förhindrats.

– Det kan ha effekt.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons