På onsdagskvällen höggs en man ihjäl på en buss i Kiruna. Polisen vill inte uttala sig om mordet och försöker istället lugna allmänheten med att det inte finns skäl till ökad oro eftersom avrättningen är ”en isolerad händelse”.

Det var klockan 21.16 som polisen mottog larm om bråk på en buss som stod stilla vid hållplatsen Rymdhuset i centrala Kiruna.

LÄS ÄVEN: Polischef efter 14 bilbränder på olika adresser: ”Finns inte skäl till ökad oro”

Det framgår av polisens händelserapport att en man påträffades avliden i bussen och tre personer är anhållna misstänkta. Polisen vill däremot inte offentliggöra några fler detaljer i ärendet tillsvidare.

”Blod på bussdörren”

Enligt vittnesuppgifter från en kvinna som befann sig på platsen ska blod ha synts utsmetat i bussen.

– Det var blod på bussdörren. Jag såg när polisen grep två killar och tog bevis från bussen, säger kvinnan till Aftonbladet.

Polisen: ”Ingen anledning till oro”

Polisen har efter händelsen gått ut och försökt lugna allmänheten genom att hävda att blodbadet i lokalbussen är ”en isolerad händelse”. Det påstås därmed att det inte finns någon anledning till oro för allmänheten.

Polisen utreder händelsen som mord alternativt dråp. Bussbolaget har ställt in resorna på torsdagen men vill inte kommentera händelsen närmare.

LÄS ÄVEN: Polisen efter flera avrättningar i Sundsvall: ”Finns ingen anledning till oro”

Enligt än så länge obekräftade uppgifter till Samhällsnytt är den mördade en yngling med utomvästlig invandrarbakgrund född 2003. Även gärningspersonerna uppges ha invandrarbakgrund och vara i samma ålder.

authorimage