Natten mot torsdagen anmälde en ung kvinna i Luleå att hon utsatts för en gruppvåldtäkt. Nu går polisen ut med ett signalement på gärningspersonerna och ber om tips från allmänheten.

Det var vid 02-tiden natten mot torsdag som en kvinna på nattpromenad överfölls vid Tunastigen i området Notviken i Luleå. Två män slog enligt anmälan kvinnan till marken och våldtog henne sedan.

Männen var okända för kvinnan och polisen har trots massiva sökinsatser ännu inte lyckats gripa dem. Man går nu därför ut med det signalement på förövarna som kvinnan uppgett.

Den ene gärningsmannen uppges vara ca 190 cm lång medan den andre var betydligt kortare, ca 170-175 cm. Båda uppges vara mörkhyade, ha kortklippt mörkt hår och varit iklädda mörka byxor vid brottstillfället.

SVT som rapporterar om händelsen väljer att utelämna gärningsmännens signalement och länk till polisens webbplats. Även lokala NSD utelämnar det signalement polisen gått ut med.

Den som har gjort iakttagelser eller har annan information som kan tänkas leda till att männen identifieras och grips ombeds höra av sig till polisen på telefon 114 14.