Sverigedemokraterna i Karlskoga är kritiska till hur polisen agerat – eller snarare inte agerat – efter att partiets lokaler vandaliserats i vad som förefaller vara en politiskt motiverad aktion.

Samhällsnytt rapporterade på måndagen att SD Karlskoga någon gång under söndagen fått fönsterrutor krossade med tunga betongstenar och entrédörren till partilokalerna sönderslagen. Förövarna lämnade efter sig ett budskap i form av en klisterdekal med texten ”FCK NMR” som indikerar att man jämställer SD med nazister och att det varit motivet till vandaliseringen.

LÄS MER: Sverigedemokraternas partilokaler utsatta för grov vandalisering

Nu berättar SD Karlskogas ledning att man inte fått den hjälp från polisen som man förväntat sig efter att ha utsatts för det man betraktar som ”ett slag mot demokratin”. Flera dygn efter händelsen har fortfarande inte den polispatrull dykt upp som utlovats skulle komma och ta upp en brottsanmälan.

SD Karlskogas ordförande Marcus Andersson säger till Samhällsnytt att man först satt i telefonkö i en timme utan att komma fram till någon som kunde ta emot anmälan per telefon. Då dyker plötsligt en polisbil upp utanför lokalerna men förhör sig bara om vad som hänt och vill inte ta emot någon anmälan.

– De frågar vad som hänt och åker vidare utan att ta upp någon anmälan, men säger att de ska skicka en patrull. Vi står kvar och väntar i cirka 45 minuter, men väljer sedan att åka hem för att göra en anmälan på polisens hemsida.

Andersson berättar vidare att man fortfarande inte har hört något från polisen.

– Vår partilokal ligger mitt emot polisstationen och skadegörelsen har troligtvis skett under dagen då en av de boende i byggnaden påstår att rutan var hel på söndagsmorgonen.