Polisen efterlyser 23-årige Dani Azoz som misstänks för mord, två mordförsök och grovt vapenbrott. Han är sedan tidigare dömd för en lång rad grova brott.

Det var den 17 september som Dani ska ha skjutit ihjäl en 21-årig man vid en busshållplats i det så kallade utsatta området Brandkärr i Nyköping.

LÄS ÄVEN: Polisen jagar Issa för tortyravrättning – skulle stjäla vinterjacka

På torsdagen häktades Dani i sin utevaro vid Nyköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord, två fall av mordförsök och grovt vapenbrott.

Enligt Ola Björstrand som är vice chefsåklagare i Nyköping behöver rättsväsendet hjälp av allmänheten för att spåra honom. Björstrand vill samtidigt inte kommentera huruvida Dani är farlig för allmänheten men konstaterar att han figurerar i grova brottssammanhang.

– Han är mer än välkänd av polis och åklagare, berättar Björstrand för Aftonbladet.

Tungt kriminell

Samhällsnytt kan berätta vad åklagaren syftar på. Dani förekommer sedan tidigare belastningsregistret för bland annat människorov, övergrepp i rättssak, olaga hot, rån, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, misshandel, flera narkotikabrott, grov stöld, skadegörelse, olovlig körning och rattfylleri och är nu efterlyst internationellt.

LÄS ÄVEN: Polischef varnar: ”Tusentals potentiellt farliga killar flyter omkring i dag”

authorimage