Polismyndigheten i Katrineholms kommun har lanserat ett jippo riktat mot invånarna för att vinna deras förtroende. I sociala medier skriver myndigheten, ”vi vill vara din polis för en dag”. En person svarar med frågan om det ens finns polis i kommunen.

Det var på måndagen som Katrineholmspolisen publicerade ett inlägg på Facebook i vilket de ska låta invånare få önska sig vad de ska göra för en dag – därefter ska myndigheten i sociala medier visa upp vad de åstadkommit.

LÄS ÄVEN: Nyköpingspolisen vädjar till stenkastande förortskriminella: ”Vi är människor”

”Vi vill vara din polis för en dag!”

På torsdagen fick Katrineholmspolisen även draghjälp av statsradion att marknadsföra kampanjen för att komma närmare medborgarna.

Anders Carlsäter är gruppchef för områdespolisen i Katrineholm och han berättar att den personliga servicen med att vara ”din polis för en dag” ska skapa förtroende för myndigheten.

– Tanken är ju en del av vårt långsiktiga brottsförebyggande arbete att helt enkelt komma närmare medborgarna. Att skapa ett förtroende för polisen och att vi lyssnar på dem. Vi försöker finnas för dem och tillmötesgå deras förväntningar, sade Carlsäter.

”DIN POLIS FÖR EN DAG”

DU! Vi vill vara DIN POLIS för en dag! VI ÄR REDO!

Kom med förslag på var i Katrineholm, du vill att polisen ska jobba torsdagen den 7 maj.

Skriv önskemål i kommentarsfältet. Vi vill ta itu med olika saker, som vi sedan lägger ut som inlägg på våra sociala medier. Vi kan inte lova att vi räcker till för alla förslag, men vi läser alla och kan dyka upp på de platserna senare.

”Finns det polis i Katrineholm?”

I kommentarsfältet frågar sig en person om det finns polis i kommunen eftersom han han inte har märkt av någon närvaro strax utanför de centrala delarna.

Polisjippo med hoppborg 

I höstas uppmärksammade Samhällsnytt hur områdespolisen i Nyköping som också tillhör polisregion Öst har försökt att komma närmare medborgarna och upprätta mer kompisliknande relationer i brottsförebyggande syfte.

Detta gjorde man genom ett anordnat jippo i området med hjälp av en hoppborg där man underhöll de boende med att slåss mot varandra. Men trots kampanjen har både bilbränder och stenkastning följt.

LÄS ÄVEN: Polisen bjöd ’utsatt område’ på jippo med hoppborg – möts av stenkastning och bilbränder

authorimage