På onsdagen går polisen ut med bilder på en av de personer som misstänks för mordet på 31-åriga Karolin Hakim i Malmö i somras. Men SVT vägrar publicera bilden med hänvisning till att det skulle kunna skada den efterlysta personen.

Det var på förmiddagen den 26 augusti som polis larmades till Sergels väg på Ribersborg i Malmö efter att flera skott avlossats. På platsen påträffades en skottskadad kvinna och ett barn liggande på marken. Kvinnan ska ha träffats i huvudet och hennes liv gick inte att räddas. Enligt vittnen höll hon sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten.

LÄS MER: Kvinna med barn på armen ihjälskjuten på öppen gata i Malmö

Polisen har suttit på bilderna, som är tagna av ett vittne, sedan augusti men väljer att först nu publicera dem för allmänheten.

– Vi har velat vänta med att publicera dem, för vi ville först ha in vittnesuppgifter från platsen. Nu har vi tömt ut det, tycker vi, och därför bestämde vi oss, säger chefsåklagare Pär Andersson till Dagens Nyheter.

I september häktades en 23-åring misstänkt för medhjälp till mordet och han sitter fortfarande kvar i häkte. En 19-åring som till en början satt häktad misstänkt för medhjälp släpptes i början av september.

SVT publicerar inte bilderna

En av medierna som tar upp polisens publicering under dagen är SVT. Där får läsarna dock inte se bilderna ifråga, trots att de alltså bara är några klick bort.

Göran Eklund, ansvarig utgivare och redaktionschef SVT Nyheter Skåne:

SVT Nyheter publicerar vanligen inte namn eller bild på misstänkta personer eller personer som dömts för brott. Här handlar det om den skada som publicitet åsamkar den misstänkta eller dömda. I det här fallet rör det sig om en misstänkt person. Det finns undantag när vi väljer att publicera bild eller namn och det är när allmänintresset är oavvisligt och väger tyngre än publicitetsskadan. I det här fallet gör jag bedömningen att allmänintresset inte väger tyngre, även om brottet i fråga är ett mord.