I ett försök att vara mer inkluderande har Londonpolisen beslutat att rekrytera medarbetare som knappt kan skriva. De kan även ha ett kriminellt förflutet. Det enda projektet konkret lett till är emellertid att standarden sänkts.

Ett löfte från 2014 om att 40 procent av polisstyrkan ska representeras av etniska minoriteter till 2023 ligger långt i från målet, bara 17 procent av Londons Metropolitan Police kommer i dag från ”skiftande” bakgrunder.

LÄS ÄVEN: Brittisk polis lanserar mer lössittande uniform för muslimska kvinnor

Enligt Matt Parr, chef för organisationen som ansvarar för att inspektera brittiska polisstyrkor, kommer London sannolikt att bli en vit minoritetsstad under det kommande decenniet och borde därför inte övervakas av en överväldigande vit polisstyrka.

Förutom att färgen på nuvarande polisstyrka är fel säger Parr att det också är ”operativt fel eftersom det betyder att Met inte får inblick i några av de samhällen som den övervakar och det har orsakat problem tidigare”. Man kommer nu att sträva efter att ”göra Met mycket mer representativt för samhället som det tjänar än det är för tillfället”.

Sänkt standard

Den ambitionen har dock lett till att poliser som anställts kämpar med att ens upprätta grundläggande brottsanmälningar.

Man tar enligt Parr in ett betydande antal människor som åtminstone på papperet funktionellt är analfabeter på engelska och tillade att Met rekryterar fel personer. Han slår också fast att mångfaldsivern sänkt standarden.

LÄS ÄVEN: Ukrainska flyktingar rädda i England: ”För många muslimer”

Samtidigt anser han det vara något positivt att Met ”tar en risk” genom att anställa unga svarta män som kan ha ett brottsregister.