Natten mot lördagen attackerades en polisman i Linköping av en misstänkt brottsling i samband med ett gripande. Polismannen tvingades använda sitt tjänstevapen för att hejda mannen. Både polismannen och den gripne fick föras till sjukhus. Våldsmannen avled senare av sina skador.

Det var när en person skulle gripas som utpekats som misstänkt gärningsman bakom en rad personrån på en badplats i Linköping som det hettade till. Mannen blev våldsam och polisen nödgades ta till verkanseld för att genomföra gripandet.

– Det rör sig om personrån vid en badplats. Det var flera personer som blivit rånade på värdesaker och kläder, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, till en sajt på nätet.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord eller dråp. Uppgifter om den gripnes ålder, härkomst och eventuella tidigare brottsliga CV saknas.

Utredningshypotesen är att det är en liga med flera inblandade som utfört badstrandsrånen, men i skrivande stund har inga ytterligare personer gripits.