I veckan twittrade Beata Mazurek – före detta talesperson för polska regeringspartiet Lag och rättvisa, numera ledamot i EU-parlamentets ECR-grupp – om att alltfler svenskar söker sig till bland annat Polen för att fly undan det alltmer våldsamma Sverige och den stora invandringens många konsekvenser. Utspelet ogillades av justitieminister Morgan Johansson (S) som går till motattack.

Mazurek delade en artikel där det står att 2 500 svenska medborgare har registrerat sig som boende i Polen. Enligt tidningen hänvisar många av dessa till sin och sina familjers säkerhet som skälet till flytten. Man beskriver även nästan 80 svenska städer, bland annat Rinkeby, som ”praktiskt taget kontrolleras av islamister” där sharialag råder och svenska myndigheter inte har någon kontroll.

”Mord, ökad brottslighet, våldtäkt, rädsla och shariazoner. Detta är konsekvenserna av multikulturalism och öppna dörrar för invandrare”, skriver Mazurek som menar att svenskarna flyr för att hitta fred och normalitet i Polen.

Enligt polska myndigheter görs mellan 100 och 200 nya registreringar varje dag med svenskar som bosätter sig i Polen.

Morgan Johansson till motattack
– Det är totalt gripet ur luften. Flyttströmmen går åt andra hållet. Bara 2017-18 utvandrade mer än 8 000 polacker till Sverige. Det är mer än tre gånger fler än antalet svenskar som överhuvudtaget bor i Polen, säger Johansson till Aftonbladet.

– Något som vi faktiskt har problem med är utländska stöldligor, inte minst från just Polen. Utländska ligor ligger bakom uppemot hälften av alla inbrott i Sverige och 90 procent av alla stölder av bilar, båtmotorer och jordbruksmaskiner. Kan parlamentsledamoten göra något åt det så vore jag tacksam.