Nyligen beslöt flera sociala mediejättar att helt stänga konton eller radera omfattande publicistiskt material för den kontroversielle konservative samhällsdebattören Alex Jones och hans organisation InfoWars. Nu kommer nya motgångar för Jones. Den federala kommunikationsmyndigheten FCC i USA har stängt ned Jones piratradiostation Liberty Radio.

Jones har sänt sitt populära program från byggnaden i Austin Texas i minst fem års tid och hela tiden saknat sändningstillstånd från FCC. Det är oklart om myndighetens beslut att slå till just nu är direkt eller indirekt kopplat till de åtgärder för att hindra Jones att nå ut med sitt budskap som Facebook, Google/YouTube, Apple/iTunes och Spotify nyligen vidtagit.

LÄS MER: Spotify, YouTube, Facebook och iTunes i samordnad nedsläckning mot populär konservativ mediesajt

FCC har också utfärdat en bot på 15 000 dollar för de tillståndslösa sändningarna. Liberty Radio har uppgett att man vägrar betala. Jones själv har hittills valt att inte uttala sig om händelsen men har genom att vidarebefordra vad andra i verksamheten sagt antytt att han anser att det inträffade utgör en inskränkning av yttrandefriheten.

Nyligen beslöt även Twitter att stänga av Alex Jones. Avstängningen gäller i nuläget en vecka och föranleds av en video som Jones lagt upp som Twitter anser bryter mot företagets policy.

Uppdatering:

I ett videoklipp på fredagen dementerar Alex Jones det mesta av uppgifterna i nyheten om att hans radiostation skulle ha stängts ned..