På torsdagen blev en av fotbollsklubben GAIS ungdomsspelare överfallen, brutalt misshandlad och rånad då han var på väg till träningen i Göteborg. I ett mejl till spelarnas föräldrar avråder klubben nu från att åka buss ensam till träningen.

Frilansjournalisten Joakim Lamotte har tagit del av mejlet där man beskriver hur en spelare överfölls efter att ha stigit av bussen och promenerade till träningen. Enligt Lamottes källor ska gärningsmännen ha slagit och sparkat på offrets huvud då han låg på marken.

Efter överfallet uppmanar klubben spelarna att gå i grupper om minst tre från busshållplatsen till träningen alternativt att föräldrar eller vänner skjutsar dem hela vägen.

LÄS ÄVEN: Polisen uppmanar föräldrar att följa sina barn till och från träning för att undvika rån

”Att läsa utskicket från GAIS är som att plötsligt ställas öga mot öga med det nya Sverige. För vi lever numera i ett land där otryggheten ökar och där de kriminellas verksamhet allt mer äter sig in i vanligt hyggligt folks vardag”, skriver Lamotte som kritiserar politikernas besatthet av att tävla i att ta avstånd från Sverigedemokraterna medan vanliga människors frihet inskränks alltmer.

”Säga vad man vill om SD, men det är väl ändå det enda partiet man inte kan beskylla för att vi fått den här utvecklingen i Sverige”, konstaterar han.