dhl-ranare-stockholm-bild-brottsplats-stockholm-lsarbild

Bild: Brottsplats Stockholm / Läsarbild.

Inrikes

Rånare utklädda till DHL-bud greps efter polisjakt

Publicerad 11/19/2021
Annons

På fredagsmorgonen uppstod tumult på Karlavägen i centrala Stockholm. Detta i samband med att polisen tog upp biljakt på och grep en rånarliga som klätt ut sig till bud från transportföretaget DHL.

Rånarna, som uppges var fyra till antalet, ska ha konfronterats av polisen innan de han fullborda brottet. I stället försökte de fly från platsen i bil. Polisen tog upp jakten och fick snabbt stopp på flyktfordonet.

Polisen drog ut rånarna i bilen, lade ned dem på marken och försåg dem med handfängsel. Man kunde då konstatera att de gripna bar uniformer från budföretaget DHL.

Inte anställda hos DHL

DHL:s presstjänst förnekar att personerna tillhör deras personal. I stället ska det röra sig om kriminella som kommit över företagets kläder och använt dem i avsikt att bereda sig tillträde till de lokaler där man planerat att begå ett rån.

DHL:s kommunikationschef Erik Söderberg beklagar i en kommentar till media att deras uniformer kommit på drift.

– Enligt mina uppgifter är det inte DHL-anställda det handlar om utan andra personer som använt våra kläder, vilket är mycket beklagligt.

Polisen har under fredagsförmiddagen varit fåordiga om de gripna – åldrar, härkomst och eventuellt känt kriminellt CV sedan tidigare – och det framgår inte heller vilken verksamhet rånarna planerat att slå till mot eller hur man fick kännedom om rånet i förväg och kunde avbryta det.

Skulle kidnappa förmögen näringsidkare

Senare på fredagen kom uppgifter om att ytterligare tre personer gripits med koppling till rånarligan. Gripandena ska ha skett på flera olika platser i Stockholmstrakten.

Samtliga ju uppges tillhöra ett kriminellt nätverk med bas i västerort som polisen internt kallar ”Tango”. Det som tidigare beskrevs om ett försök till rån ska enligt samma uppgifter i stället ha varit ett försök att kidnappa en förmögen näringslivshöjdare på Östermalm, sannolikt med avsikt att pressa denne på pengar direkt eller genom att begära en lösensumma..

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons