En bland ungdomar välkänd Youtubeprofil och rapartist har startat ett låst konto i sociala medier där han enbart bjuder in svarta personer. I flera videoinlägg uppmanar han till mord på vita personer i Sverige. Samhällsnytt har tagit del av kontot och kan nu avslöja hur en invandrad nigerian propagerar rasism till hundratals ungdomar. ”Om någon vit kille eller vit tjej försöker snacka skit om dig – skjut dem!”

Den välkände Youtubeprofilen är ”JCBUZ” som har sammanlagt närmare 280 000 prenumeranter på sina två kontonYoutube i vilka han recenserar aktuella hiphoplåtar i Sverige och delar sin egen gangsterinspirerade rapmusik. JCBUZ, som egentligen heter Jesse Ekene Nweke Conable, är 22 år gammal och folkbokförd i Lund. Enligt Skatteverket invandrade han från Nigeria år 2008 och har numera svenskt medborgarskap.


JCBUZ med pistoltecken på ett skivomslag.


På ett nyregistrerat och låst Instagramkonto med namnet ”barasvarta” har flera videoklipp med JCBUZ laddats upp. I presentationstexten för kontot som hittills har 465 följare går det att läsa: ”Blackpower in Sweden” och ”Bara för svarta”.

Samhällsnytt har tagit del av kontot där det tydligt framgår att endast svarta ska få tillträde till innehållet. Nedan följer en bilduppdatering från hans konto där han klargör att han inte tillåter några vita personer att gå med i gruppen.

På tisdagen laddades flera videoklipp upp på kontot där den Lundbaserade rapartisten propagerar för mord på vita i Sverige

Nedan följer JCBUZ tal och videoklippet:

Mina bröder och systrar, mina svarta bröder och systrar jag har ett viktigt meddelande till er. Jag vill bara säga till er alla mina svarta bröder och systrar där ute – ni är speciella och ingen är som er. Fortsätt kriga.

Vi svarta ska ta över – vi ska bli nummer ett – en vacker dag vi ska bli nummer ett – vi ska ta över de här vita. Så som de här vita tog oss som slavar vi ska ta de här som slavar och behandla de ännu värre.

Men just nu vi bara kämpar igenom, vi ska vara smartare, vi ska vara snabbare, vi ska vara bäst på allt. Vi ska deras bitches och vi ska ta deras pengar. Vi ska bli helt ärligt bli den bästa rasen någonsin. Det här är bara början, det börjar litet men tro mig vi kommer växa och bli större. Vi kommer vara den starkaste gruppen i Sverige – ingen kommer våga jiddra med oss. Bara vänta, en vacker dag.

De vita försöker jiddra med oss – då du vet vad som kommer komma fram [pistoltecken med fingrarna]. Vi ska visa de hur vi gör. Vi är krigare förstår du? Vi är afrikansk warrior – de är inte på våran nivå. Det här är bara början, black power, black power.

Om någon vit kille eller vit tjej försöker snacka skit om dig – skjut dem! Om de snackar skit om din familj – skjut dem!

”Skapat vår grupp så vi ska hålla ihop”
JCBUZ berättar i ett inlägg att han har skapat ”vår grupp” för att svarta ska hålla ihop i kampen. Han menar att svarta ”måste ta över”.


JCBUZ gör pistoltecken i sociala medier. Faksimil Facebook

I kommentarerna skriver en ”Chidde” ut sitt hat mot vita eftersom dessa påstås vara osociala och ”typ alla snackar bakom rygg och är rasister”. Vidare anser Chidde att vita ”alltid” får bättre betyg och jobb.

”Fuck White People”
I flera inlägg sprider artisten hat mot vita. I ett inlägg med en snara står det ”Fuck White People” och sedan ”Vi svarta är dem bästa”.


JCBUZ i musikvideo. Faksimil YouTube.

”Vad tycker ni om white people?”
Flera inlägg uppmanar till hat mot människor med vit hudfärg. En person skriver, ”De tror att de är bättre än oss men det va vi som byggde upp allt de har”.


JCBUZ i musikvideo. Faksimil YouTube

”Om en vit pojke jiddrar så skjuter jag”
I ett inlägg visas en bild med texten att man inte kan vara rasist om man inte är vit. Följarna får sedan frågan om de håller med.

En person med namnet ”Abdi” slår fast att han drar åt avtryckaren om en vit pojke tjafsar med honom.JCBUZ gör pistoltecken i musikvideo. Faksimil YouTube

Visar videoklipp när vit pojke får stryk
Kontot visar även ett videoklipp där en vit pojke brottas ned av en svart pojke i en gymnastikhall. Under videoinlägget står det ”black power” och sedan följer flera jublande kommentarer där de gläds åt att den vita pojken blev nedslagen.


Inget svar från gangsterrapparen
Samhällsnytt har utan resultat sökt Jesse ”JCBUZ” Conable både via telefon och e-post för en kommentar.

Uppdatering: Conable har kommenterat Samhällsnytts artikel på Instagram genom sitt konto med följande kommentar:

Det är oklart om någon har anmält artisten för hets mot folkgrupp.

Uppdatering 2: Conable har uppmärksammat vår artikel och skriver nu att han vill ”radera snitchen”  (”tjallaren”, red. anmärkning) i en uppdatering i den slutna Instagram-gruppen:

Tycker du att den här artikeln var intressant? Glöm då inte att stödja Samhällsnytt med en månatlig donation! Klicka här för att se hur du kan bidra!