Efter att inte ha dykt upp till rättegången om fyndet av en skarpladdad pistol hemma hos Salah ”Dree Low” Abdulle är rapparen nu efterlyst för grovt vapenbrott.

Vapnet hittades hos rapparen i maj 2020. Enligt polisen är Abdulle en ledande figur inom det kriminella nätverket Husbys hyenor som under 2020 var involverat i en konflikt med andra gäng.

LÄS ÄVEN: SR-prisade Dree Low åtalas för grovt vapenbrott

Två år efter vapenfyndet åtalades Salah Abdulle för grovt vapenbrott men rättegången har fått ställas in flera gånger på grund av att han inte dykt upp – senast i början av veckan fick rättegången ställas in på grund av att Abdulle påstod att han var i Somalia och inte nåtts av kallelsen.

Därmed begärdes Abdulle häktad av åklagaren som hänvisade till flyktfara och att minimistraffet för grovt vapenbrott är två års fängelse.

På fredagen hölls en häktningsförhandling i Solna tingsrätt och efter den meddelade rätten att Salah Abdulle är häktad i sin utevaro. Beslutet innebär att han kommer att efterlysas internationellt.

Hyllades av statsradion

I fjol dömdes Abdulle till ett års fängelse för ett rån mot en butiksägare tillsammans med flera andra kumpaner. Han släpptes på fri fot efter rättegången och i höst ska fallet prövas i hovrätten.

LÄS ÄVEN: Rapartisten prisades av SR och SVT – nu efterlyst för grovt vapenbrott

Abdulle har bland annat vunnit priset ”Framtidens artist” på P3 Guld-galan. Han prisades också av branschorganisationen Musikförläggarna trots att han vid tillfället precis hade dömts för en butiksplundring.