håkan juholt2

Foto: Frankie Fouganthin.

Inrikes

Regeringen förvånad över Juholts dystopiska framtidsvision av Sverige

Publicerad 10/16/2017
Annons

➤ SVENSK DEMOKRATI ”Anmärkningsvärt” och ”han lär sig nog också inom kort vad det innebär att vara en ambassadör”. Regeringsföreträdare håller inte med den före detta S-ledarens mörka framtidsbild av Sverige.

I lördags skrev Samhällsnytt om ett uttalande av Håkan Juholt i en intervju med Svenska dagbladet där han gav uttryck för en dyster framtidsbild av Sverige, som han menade höll på att avveckla demokratin och förvandlas till en diktatur eller teknokrati.

På måndagen kommer kommentarer från regeringen i form av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) och utrikesminister Margot Wallström (S).

– Det är ju anmärkningsvärt. Det är ambassadörers, precis som regeringens, uppgift att föra fram korrekta bilder av vårt land och främja vårt land i världen, säger Alice Bah Kuhnke till TT.

– Jag tänker inte publikt argumentera med en av mina ambassadörer. Han får nog förklara själva vad han tänker, säger utrikesminister Margot Wallström (S) om Juholts uttalande.

– Han lär sig nog också inom kort, skulle jag tro, vad det innebär att vara en ambassadör.

Även från alliansen kommer reaktioner – Moderaternas utrikespolitiska talesperson Karin Enström:

”Som ambassadör och därmed Sveriges främsta företrädare på Island uppvisar Håkan Juholt en märklig inställning till det land han ska representera”, skriver hon i en kommentar till TT.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons