Foto: Gunnar Creutz.

Regeringen och C och L höjer bensinpriset med 15 öre per liter

124 Shares

Enligt uppgifter Svenska Dagbladet tagit del av har regeringspartierna S och MP i budgetförhandlingar med stödpartierna C och L kommit överens om att höja priset på bensin och diesel. Dessutom har man beslutat återinföra den automatiska indexeringen.

Inför valrörelsen 2014 sa finansminister Magdalena Andersson (S) att bensinskatten inte behövde höjas något mer, men sedan blev det precis tvärtom, och nu blir det alltså ytterligare en rejäl ökning. Det högre priset motiveras bland annat med att mer biodrivmedel ska blandas i bränslet.

Medan bensinpriset höjs med 15 öre litern, höjs dieselpriset med 10,25 öre per liter inklusive moms.

Den automatiska indexeringen av diesel- och bensinskatten som S-MP-regeringen tog beslut om att höja 2017 återinförs och har använts vid två tillfällen under de senaste åren. Den togs bort när M-KD-budgeten med stöd av SD röstades genom i riksdagen året efter.

I Facebookgruppen Bensinuppropret 2.0 är man inte imponerad, ”dom bryr sig inte en sekund om våra åsikter” kommenterar en medlem.

124 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.