Förstärkt bostadsbidrag till utsatta barnfamiljer

Ninni Andersson/Regeringskansliet

Ekonomi

Regeringen sänker skatten för pensionärer

Publicerad 9/5/2023
Annons

På måndagen presenterade regeringen och Sverigedemokraterna sitt förslag om ett nytt jobbskatteavdrag som kommer ge mer pengar kvar till de som jobbar. På tisdagen är det pensionärerna man vill ge en skattesänkning till.

Skattesänkningen omfattar alla landets pensionärer och kommer enligt finansminister Elisabeth Svantesson (M) att ge ett par hundralappar för de allra flesta.

– Det känns väldigt rätt och riktigt i dessa tider, säger Svantesson.

En person med pension på 25 000 kronor i månaden skulle få 3 400 kronor mer per år.

LÄS ÄVEN: Regeringen och SD lanserar nytt jobbskatteavdrag

Alla jublar dock inte. PRO:s ordförande Åsa Lindestam anser det vara självklart att även sänka skatten för pensionärer då man sänker skatten för dem som arbetar.

Allra viktigast menar hon dock är satsningar på äldreomsorgen och anser det vara ”anmärkningsvärt” att förtidspensionärer inte får någonting

– Det är folk som är utslitna. Det är anmärkningsvärt att de som hör till dem som har det sämst ställt inte får någonting alls här.

”Tillsammans med det jobbskatteavdrag vi presenterat gör detta att det kommer att löna sig bättre både att arbeta och att ha arbetat i och med budgeten nästa år”, skriver Tidöpartierna i en gemensam debattartikel.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons