Belgiens premiärminister Charles Michel.

Regeringskris i Belgien – koalitionen spricker på grund av FN:s migrationsavtal

Delningar

Det flamländska nationalistpartiet NVA lämnar den belgiska regeringskoalitionen. Detta efter att premiärminister Charles Michel från liberala MR meddelat att han reser FN-mötet i Marrakesh för att skriva på det hårt kritiserade globala migrationsavtalet. Avhoppet medför att regeringen inte längre har majoritet i parlamentet och kan få svårt att sitta kvar. 

I motsats till bland annat Sverige har det belgiska parlamentet fått rösta om huruvida man ska ställa sig bakom FN:s migrationsavtal. Omröstningen hölls i torsdags och resulterade i att en majoritet i parlamentet förklarade sig vara för att skriva under.

Flamländska NVA, som röstade emot, har efter interna diskussioner nu kommit fram till att man inte kan sitta kvar i en regering som undertecknar FN-avtalet. NVA är största parti i den belgiska delen av Flandern och har fram tills nu innehaft finansminister- och inrikesministerposterna.

Premiärminister Charles Michel meddelar att han inte kommer att vidta några åtgärder med anledning av regeringskrisen förrän han kommer tillbaka från FN-mötet i Marrakech.

Avhoppen kan även komma att påverka möjligheterna att bilda regering efter det parlamentsval som är planerat att hållas i maj nästa år. Belgien innehar sedan tidigare ett inofficiellt rekord i att vara utan regering. Det tog 2010-2011 541 dagar att få en regering till stånd.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

177 KOMMENTARER

 1. Ja, detta avtal… Denna dödspakt som FN vill få till. Dessa människor som ”flyr”, ska inte fly. De ska stanna hemma och de ska bygga upp sitt land, istället för att komma hit och försöka rasera våra länder.

  Ja, jag vet att det är obekvämt. Ja, jag vet att det sticker dem i ögonen att vi har ett bättre utvecklat samhälle än dem. Ja, jag vet att det är lättare att komma hit och kräva att få allt serverat, än att själv skapa det. Men det är faktiskt inte FN:s sak att försöka göra en ”rättighet” av det.

  Vi kan ge dem kunskap, information hur man bygger ett fungerande samhälle. Men det är något de själva måste vilja ha först. Och sen måste de kavla upp ärmarna och skapa det. Men uppenbarligen vill de hellre i sin avundsjuka, suga ut oss, så att hela världen är i samma missnöje, istället för att bygga upp sina länder och matcha oss.

  Se bara på de fundamentalistiska muslimerna. De älskar vår teknologi, samtidigt som de hatar vår utveckling, och vill störta den till den nivå det var på deras profets tid. Gissa vad förbannade de kommer att vara då, när de inser att de inte längre kan nyttja den teknologi vi tog fram. Och samma sak kommer det att ske, när dessa outvecklade länders medborgare kommer hit, med mål att köra ner oss till samma nivå som deras länder. För de kan inte förstå att de själva kan komma upp till samma nivå, om de jobbar för det.

  Men varför jobba? När man kan komma hit, sätta sig ner, böla, gapa, skrika och kräva. De hävdar att de är barn, och på ett sätt är de det i sanning. De är som små, bortskämda, ouppfostrade barn som inbillar sig att om man skriker tillräckligt högt, får man som man vill. Och vi agerar som ansvarslösa föräldrar och tillåter det. Inte minst om vi skriver på detta avtal.

  • Precis, våra förfäder i Europa slet hårt under århundraden för att plöja mark, odla den, få fram fungerande samhällen, utveckla skolan, osv osv osv trots stor fattigdom. Ska vi bara ge bort det som våra förfäder slet för?

  • Dom flesta ’tunga’ politiker i Sverige är inte ens föräldrar. Dom har aldrig
   upplevt glädjen att ha väluppfostrade barn omkring sig, ’deplorable’ !

   • Kontentan av klippen är att varken Löfven eller någon annan minister kan skriva på något som är giltigt i och med bananlandet Sverige inte har en giltig regering. Vi har fram till med januari att sätta stopp på det här spektaklet. Det gäller att alla vaknar nu och sätter sig på tvären och protesterar.

   • Ideell demo. Är du missnöjd med ljud och filmning (bild mindre viktigt) tycker jag du ska ställa upp och ge tips eller producera gratis eller finansiera andra att göra det.

    Ljud är godkänt i första timslånga videon och snedställd kamera första minuten kan jag leva med. Andra videon har bitvis kasst ljud, där kamera tycks felaktigt inställd, men… Första klippet fungerar, det andra, kortare med mindre viktiga talare, har tidvis brister, men kul att se tjejen som talar.

   • Vilken skit kommentar,särskrivningar,brist på mellanslag mellan komma tecken och nästa ord samt ingen punkt å den som skrev din kommentar har ju inte en susning hur man skriver 😉

 2. Allvarligt talat. Är det inte folket som ska upplysas och få en ärlig förklaring vad det innebär FN avtalet. Sen ska dom rösta som demokratin utgår ifrån folket och inte överheten.

  • Marxistiska??????

   Nu får du väl för f..n ge dig!

   Det var Rothchild som finansierade och sade att FN skall ligga i USA.

   Och han var är inte marxist utan jew-kapitalist.

   Nu fortsätter släktet (rörelse) med att skapa globalismen.

   De kommer inte att utplåna västvärlden (som att sita på granan osv..)

   Nej de vil göra oss till arbetsslavar utan bestämmanderätt över vår liv.

 3. I en amsaga hade man sedan länge ”skumrask-demokratur”. Där smög eliterna, likt lymlar, i nattens mörker för att underteckna vådliga kontrakt som inte tålde gryningsljuset. Det tegs & man gömde sig. Att slippa populasens frågor hade blivit en sport, en konstform. Att smita ut bakvägen & utan kommentarer var norm..

 4. Avtalet är utformat på så vis att det vänsterliberala och globalistiska etablissemanget kan vara säkra på att massinvandringen från tredje världen fortsätter även den dag då de inte själva sitter i regering och har blivit bortröstade av folket. Den framtida nationalistiska regering som motsätter sig massinvandring kommer att stoppas av domstolarna som är tvingade att implementera avtalet. Detta är ett bisarrt försök att kringgå demokratin. Det är rena brottslingar vi har att göra med.

  • Nu var det ju inte några ”vänsterliberala” partier som fixade ett enormt sort asylmottagande i Sverige utan det är SDs kompisar i det ”konservativa blocket” Moferaterna och Kd. Först 1991-1994 med Carl Bildt som statsminister och sedan ökades det på nästa gång dessa 2 partier satt i regeringsställning.

  • Det handlar inte om vänster eller höger utan om globalister eller nationalister. Ja, vi har att göra med jordens värsta maffia.

 5. Det svenska folket är inte tillfrågat. Vi ska betala för vår egen undergång och hålla käft. De flesta finner sig i detta eftersom de inte vet vad som händer. Det har den globalist-korrumperade systemmedian sett till. De är folkets fiende No1.

 6. Nu flyger de alla till Marrakesh för att skriva under.
  Kvar lämnas folket i en av sina svåraste stunder.
  Avtalet är luddigt, skumt, och kan bli en riktig blunder.
  De globala företagen jublar, men vilka är deras kunder?

 7. Invällningskaoset lägger en alltmer avgrundslik klyfta mellan eliterna och folket.
  Det här kommer aldrig att sluta väl om inte övermakten besinnar sig i tid. Och den förefaller ligga mycket nära nu.

 8. Inget mer MENA i Europa !

  Hur svårt ska det vara för vissa att förstå.

  Länders säkerhet står på spel. Kvinnor och barn far illa ..

  Vad är det för fel på folk ?!?

  • Det har jag undrat i mååånga år, pricken över i’et är fruntimmer som bölandes försvarar våldsmän från mena.

 9. BRA…detta avtal är ett utmärkt exempel på potentiellt toapapper….ett oförskämt avtal som fullständigt skamlöst är designat för att utnyttja västländer.

 10. Även länder som har skrivit på kommer att svika avtalet när den 59 miljoner stora Menavågen kommer fram till 2025.

  Politiker Och övriga som inte värnar om säkerheten i dessa länder kommer att leva farligt.

 11. ja men sv. är monarki ingen demokrati.. om sv. kungen ryter till då kommer det bli folkröstning.. annars så körs svenskar över av sina ”folkvalda” diktatorer..
  o varför skulle sv. kunga hus bry sig om svenskar?? där en kommer från landet där snigeln ses som en delikatess.. o annan vars farsa utnyttjade judar.. ???

  • Sverige har en representativ demokrati med kungen som statschef. Vårt kungahus har varit svenskt i 200 år./ Du låter som Ōzz Nujen.

   • För ungefär 200 år sedan var det en fransman som placerades på den svenska tronen av Napoleon i form av Karl XIV Johan. Före honom var det ibland tyskar och ibland svenskar på tronen.

    Den svenska nationens fader, Gustav Vasa (född Eriksson), var i alla fall svensk. Men han var under sin tid betrakad som det vi idag kallar för en diktator. Nu för tiden hyllar vi honom, men under sin levnad var han fruktad. Dock vald av folket.

    Nuvarande nickedocka är formellt maktlös, men har en väldig inofficiell makt genom alla roljalister som skulle sluta upp bakom honom om han berättat vad han egentligen tycker om saker och ting. Att han är gift med en nazistdotter är inte heller särskilt PK.

    Otaliga invasionskrig, förtryck av folket och ingen demokrati. Den svenska monarkins historia är verkligen inte något att stoltsera med.

 12. Ett avtal är inte evigt bindande. Det kan rivas upp när det så passar.
  Av textens innehåll att döma så antar jag att de inte håller någon längre tid. Det skall vara i självutplånande Sverige då försåts.
  Här samlar ju man på all skit man för t.f. får tag på.
  Ve den som svarar emot bättre vetande politiker.

  • det är det kommande ramverket vi skall fokusera på, resolutionen kommer röstas igenom, alldeless för många tredje världen nationer som gynnas av detta.
   det vi skall notera är det förräderi de politiker som är för denna resolution gör emot sitt eget folk.

 13. Man kan verkligen undra vad för inriktning FN har i och med det här globala migrationsavtalet? Man kan verkligen undra vad för ministrar som är invalda i FN? Det enda sunda avtal FN skulle befatta var att se till att det blev fred i länderna som krigar nu – de satsade allt på att lösa konflikterna. Är man snäll ser man det här avtalet som att FN gett upp och accepterar krigen. Är man elak så ser man det som att FN är i klorna på globalisterna, megaföretagen, som endast är intresserade av makt och tjäna pengar. Vi väljer vad som är sant….

 14. Men o andra sidan så blir det spännande att se hur MP, C och L ska tackla hur ett par miljoner som aldrig kommer att bidra med välfärden.

  • Tror du de bryr sig så länge de kan mjölka från folket med diverse ”udda” utgifter? De har slängt pengar på skräp i decennier.

  • De är så förblindade av att göra det ”rätta” att de aldrig kommer se det så. Enda de kommer göra är att kämpa med näbbar och klor att bevisa kritikerna att de har fel, oavsett hur bra bevis kritikerna har

  • Det skiter dom bestämmer just nu i. Jmfr med pensionsuppgörelsen – hur många av dom politikerna finns kvar i politiken idag?
   Det är därför vi behöver Tribunaler och ni behöver föra personlig bok över alla politiker och myndighetschefer sedan minst 2006 och framåt….

  • Typ Balkan… och se vad mycket gott har kommit ur den!
   Hur albaner stjäl stora delar av Balkan med hjälp av Fn.
   Det blir åter igen krig och åter igen startar på Balkan – men det rör inte de fina herrarna i Bryssel eller i FN.
   De är långt ifrån kulorna.

   • Det du säger är 100% sant. FN håller just nu på att försäkra ett monoetniskt Albankst kosovo och ett allt mer Albaniserat Makedonien bara för att det med säkerhet skall bli konflikt. Detta är en process de har strävat efter sedan 1970-talet och tycks lyckas tämligen väl. Fy fan vilka as de är.

     • Jag tror inte det, många är väldigt vita. Jag har mycket goda vänner som är Albaner, men Soros har som sagt valt deras ledare (och våra för den delen), vilket är beklagligt. Det sista Europa behöver just nu är mer krig mellan europeer.

 15. Nästa val kommer vad roligt flamländska delen kommer inte att ge sig medan det fransk talande delen kommer att komma med många flosker som kommer att leda att Belgien kommer vad utan regering under långt tid framöver

 16. Avtalet handlar väl om ett påtvingande avtal i längden, och syftet är väl att man planerar att ta in miljarder själar till väst där stora masslakten mot folk skall väl då bli. Planeten behöver liksom återhämta sig, och lagom mängd människor på denna planet är väl tänkt att vara fem hundra miljoner, Ett mäktigt barbariskt kaos behövs väl som bevis att nu måste hårda medel användas, men man är ju också gudar som vill göra planeten en stor tjänst. Men gudar från helvetet ja.

 17. Antalet individer (resurskrav) och vissa länders ledare är orsaken till det kaotiska tillståndet på klotet.
  Inom ”djurvärlden”, varav människan är den mest raffinerade, har naturen satt gränserna för liv. Börjar kännas som att dessa snart nåtts.

  Utopin ”ständig tillväxt” med tillhörande problem negligeras och förespeglas tvärtom fortfarande som ”problemlösaren”.

  Eftersom antalet individer i ekvationen är det fundamentala för en möjlig lösning så är det konstigt att inte FN kraftsamlar för födelsekontroll.

  Men mycken makt och girighet skapas just av att sådan inte existerar och detta är ett ”fenomen” som FN aldrig lär att få inflytande över.

  Skall nationalstater fortfarande existera så måste lagar finnas som garanterar ländernas suveränitet

  Det görs knappast av FN eller EU.

 18. EU är inte överens om den nuvarande migrationen, men ska nu ge sig in i nya förvecklingar. Vad lider dom av för slags bokstavskombination.

 19. I tid när köpmännen härskar, då allt är till salu finns det de som inte säljer sig.
  Det finns de som har hedern och moralen kvar, som vet vad makt och ansvar inför väljarna betyder.
  Dessa män och kvinnor kommer att kommer att vinna för de har folkets hjärta, folkets det oövervinneliga.
  Ps: OBS. Sverige är ett undantag. Här härskar de som är mest smutsiga.

 20. Man kan dra lite paralleller till Reinfeldt + MP efter 2010 års val. Reinfeldt gav sig fan på att förstöra så mycket som möjligt bara för han var förbannad på SD och därför slöt avtal med MP.

  Samma sak här, nu flyger politiker ner till Marrakesh för att skyndsamt skriva under avtalet utan att ens tänka efter vad det innebär – det gäller att jobba snabbt medans man har makten. Allt för att djävlas och förstöra för sin egen etniska befolkning så mycket som möjligt.

  Detta är något som folk ska hålla i minnet inför framtiden.

  • Reinfeldts förstörelse av Sverige har ingenting med SD att göra. Reinfeldt var och är globalistoligarkernas lakej. Han har blivit rikligt belönad av oligarkerna för sitt lands- och folkförräderi.

 21. Den låtsas regering som skriver på självmordsavtalet åker rätt ut i intet.
  Och det är synnerligen välförtjänt också.

 22. I grund och botten handlar detta om att de flesta politiker inte är intresserade av hur det går för det egna landet och dess medborgare.
  Jämför med hur lätt Salvini i Italien åstadkommit åtgärder som ger bra resultat. Det vore på tiden att det kom till en debatt om konsekvenserna av invandringen och visar vilka det är man släpper in.

  Kan väl inte vara något problem eftersom begåvningsreserven hävdar att det är en lysande affär.
  Om det nu är så bra för Sverige och Europa, då borde vara ännu bättre för Afrika. Där behöver man verkligen pensionsräddare och raketforskare.
  Har lite svårt att förstå att de släpper iväg sin egen hjärntrust!

 23. OT. Doktor Zekes expertprognos om Sveriges kommande regering:
  Det blir en regeringsallians mellan MP, S och C.

  L och V får inga poster alls. Samtliga partier är rädda för nyval.
  Katastrof igen alltså.

  • Troligen är Mp och L rädda för ett nyval då de troligen inte skulle nå fyraprocentsspärren. S skulle troligen tjäna på ett nyval om man tittar på opinionsmätningar. V och C ligger nog stilla och SD bli större än M.

   • Exakt! Korrekt analys!
    Dock, L o MP har redan kackat i trosorna i sin skräck för ett nyval. De skulle utraderas!!
    Börjar anse att Björklund är den störste lille skiten i svensk politik. Miljöpartiet har väl några poänger men liberalerna har ju inte någon!

 24. Spännande! Denne minister premierar alltså migration från tredje världen högre än sitt styre och land!
  Det finns bara ett straff för sådana personer!

 25. Så jävla bra är detta katastrofala avtal att ett land hamnar i regeringskris! Så blir det när ens regering totalt skiter i dig som medborgare! Men historien kommer ifatt dessa jävla nötter som nu skriver på avtalet garanterat!

  • Och public service och knähunden TV4, där håller man käften. På nyheterna rapporterade man om jultomtar som sprang omkring på gatorna, 1400 tror jag de var. Tala om riktiga nyheter!

  • De kommer att bli mosade av sig själva till slut. Samma misstag som deras flyktingpolitik. De tänker inte på följderna.

 26. Jag hörde en fågel kvittra om en bombhot mot flygplatsen i Marrakech i morgon!!!
  Hallo!!! expedetionsministärens undertecknare, säkrast att stanna hemma i’trygga’ Sverige.

 27. Undrar hur samnytt kommer reagera när de har skrivit under avtalet, de bör ju få en hel del bs från regeringen de kommande åren eller? 🤔

 28. Man måste tyvärr troligtvis utanför EU för att kunna ha ett normalt liv under normala statschefer, USA ,Australien, Kanada, Nya Zeeland, Singapore osv och blir då lite högre krav än för EUs Mena invaderande analfabeter. Bra CV, högre utbildning samt givetvis eget kapital för att köpa bostad ,bil osv är ett minimumkrav. Inte något för den stolta svenska förslavade och hjärntvättade fackanslutna arbetarklassen precis.

 29. Jag har bott, vistats och besökt de flesta länderna i världen som sjöman och fritidsseglare och gjort egna världsomseglingar och visste redan då jag var 17 år gammal att Europa skulle gå åt helsike. Nu ser man resultaten. Och det beror på folket själva.

 30. Det borde krävas en beslutande folkomröstning i Sverige vid så för landet avgörande frågor! Sveriges konstitution måste ändras! Hur kan det ens vara möjligt att försöka smyga igenom liknande avtal? En avsatt expeditionsministär tänker skriva på och ingen opposition att tala om, ingen debatt och minimalt i MSM. Det var samma förhållande då räjnfältstollen smög igenom Lissabonfördraget som flyttade makten i landet till Bryssel. Åt h-e!

 31. Expropriationslagen kommer säkert att tillämpas när hela världens befolkning genom FN:s ”The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” (GCM) tillåts bo i Sverige. Jag tror att den politiker som skriver på GCM för Sveriges del aldrig mer kan känna sig trygg.

  ”Expropriationslag (1972:719)”:
  https://lagen.nu/1972:719

 32. I en fabel spelade en groda schack med en manipulativ bondmora. ”-Det här spelet känns som om jag har gått vilse i skogen” mumlade grodan. ”Vilse? Nej då, snart får du blåbärspaj, lill-groda!” sa bondmoran & såg ut som en milt leende vampyr..

 33. Lyssna på vad Aaron Russo säger, han som har gjort dokumentärfilmen ”America: Freedom to Fascism” (2006)! Nick Rockefeller har berättat för honom att deras plan är att mikrochippa alla människor och göra dem till slavar. De tänker skapa totalt kaos genom enorma migrantströmmar och sedan hävda att de måste mikrochippa alla för att få ordning på kaoset.

  FN:s (John D. Rockefeller skänkte den mark som FN-skrapan är byggd på) fascistiska migrationspakt ”The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” (GCM) får absolut inte undertecknas! Större lands- och folkförrädare än undertecknarna av detta dokument kan knappast tänkas. De globalistoligarker som Stefan Löfven är marionett åt är fascister.

  ”Aaron Russo Great Interview by Peter Boyles 2006
  free range humans”:
  https://m.youtube.com/watch?v=lGmgfITDwmk

  ”Stefan Löfven hänvisar till Arnstad och förklarar vad SD är för ett parti
  Hare Brahs
  Publicerades den 25 aug. 2015 Sveriges statsminister”:
  https://m.youtube.com/watch?v=sSiuBhk351E

  • Jag är som vanligt på din sida men jag undrar mer och mer om vi har någon chans mot globalistmaffian dom är uthålliga dom djävlarna och har extrema resurser för min del är det Frankrike jag hoppas på att säga ifrån och så det hörs du har helt rätt i om globalisterna får igenom sin agenda slutar det i att vi alla blir mer eller mindre livegegna i deras maktfullkomlighet och att artificiell intelligens kommer styra oss kapitalt
   1884 har redan varit och gått det här är oändligt raffinerat i trippel bemärkelse vi har en enda chans och det handlar om överlevnad och det är att sluta upp och rösta fram respektive nationalistiskt parti och inte sen utan nu migrantvågen har inte ens startat så illa är det inte bara Sverige ligger risigt till utan framförallt Europa som helhet det är fasen att man nästan önskar att man varit kines för vi européer är deras prio ett att förminska!

   • Jag tror att valen är riggade. Det verkar som revolution är enda chansen. Det verkar dock som makteliten vill att folket ska starta en revolution. En sådan kan lätt slås ner av Nato som nu får operera på svenskt territorium.

    Dan Eliasson som nu basar över MSB kände säkert till GCM långt innan vi fick kännedom om FN-avtalet. Broschyren som MSB gick ut med till alla hushåll har nog med detta att göra.

   • Aaron Russo menar att vi måste gå till roten av det onda, och det är ”the Fed”. Det verkar som om Trump håller på att ta ner ”the Fed”. Om så är fallet vore det en ljusning i det nattsvarta mörker som omger oss.

 34. Talare mot FN:s GCM (”The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration”) på Mynttorget:

  ”FN:s migrationsavtal och politikerna som glömt sitt eget folk #KaterinaJanouch
  Skogssjön”:
  https://m.youtube.com/watch?v=9F1vmzMBCoU

  ”3 Demonstrationen på Mynttorget mot FN-avtalet! #FritjofPersson 09-12-2018
  Skogssjön”:
  https://m.youtube.com/watch?v=akkZKxt8OKk

  ”FN migrationsavtal ’Den Nya Världsordningen’ #Mynttorget* Uppföljning Sön 9/12 & 9/12 Brunnsparken
  Skogssjön”:
  https://m.youtube.com/watch?v=kuq9HhzRsVA

  • Världen kommer flippa ut totalt och några folk kommer försöka hålla stånd en stund men tyvärr tror jag det är kört på längre sikt och med det menar jag inte speciellt lång sikt utan bara några år tills folkvandring totalt sabbat någon form av stabilitet värst drabbade kommer bli välfärdsstater såklart

 35. Förstår inte varför man ens skriver på det här FN avtalet? Europa har redan gjort sitt för världen flyktingar. Nu måste vi börja skeppa hem alla MENA Invandrare, hela EU måste hjälpas åt.

  Asylrätten har varit för liberal och för generös, varje fall om PUT måste omprövas i fler instanser. Den asylsökande skall under prövningen skeppas hem, få processa om PUT ifrån hemlandet istället. WIN WIN, den asylsökande får återse fonstelandet.

 36. Vi måste jobba hårdare för familjeåterförening!

  Sverige borde ställa upp med flygresa!

  Fler måste kunna återförenas på hemmaplan när konflikten lagt sig!

 37. Ramavtalet har ett enda syfte.Det skrivs som icke bindande av den enkla anledningen att en bindande skrivning skulle förpassa eländet till papperskorgen direkt.Nu bygger det på att politiker använder sin obegränsade förmåga att misstolka skrivna texter till fri tolkning.När misstolkningarna har fått fullt genomslag ändras texten till att vara bindande.Och vipps har FN tagit över rollen som ger oinskränkt makt i världen.Och därmed har Rotschild och Soros fått utdelning av investerat kapital.

 38. Idag skrivs avtalet under av Sverige i Marrakesch. Sd dräller omkring som yra höns; Vad ska vi med detta usla parti?

 39. Ekot i SR hade ett inslag i morse om ramverket där ordföranden i den kommitté som utarbetat detta intervjuades. Hon menade att ramverket är neutralt och varken är för eller emot migration. Men det är ju inte sant. Det är ju rätt igenom ett väldigt migrationspositivt dokument. Den grundläggande visionen:

  ”Migration has been part of the human experience throughout history, and we recognize that it is a source of prosperity, innovation and sustainable development in our globalized world, and that these positive impacts can be optimized by improving migration governance”.

  Uppenbarligen ses migration som något positivt.

  Mitt intryck av intervjun är att de som tagit fram dokumentet är så ”globaliserade” så de ser helt enkelt inte de nationella intressena. De ser bara ett globalt fenomen, migrationen, som ska hanteras enligt vissa prydliga riktlinjer och de har inte en tanke på att t.ex. stoppa folkvandringen till Europa.

  Dokumentet är synnerligen fluffigt och därmed öppet för alla möjliga tolkningar. Många högtidliga förklaringar om ditt och datt.

  Det framhålls att dokumentet enbart gäller migration och inte flyktingar. Som bekant kan emellertid politikerna inte skilja mellan migranter och flyktingar och de som är ekonomiska migranter behandlas som flyktingar. Man frågar sig då vad som ska gälla för INVÄLLAREm vilket vore en rimligare term. Ingen vet.

  Den enda trösten i eländet är att detta fluffiga dokument inte kommer att få det genomslag som är tänkt.

  Man kan jämföra med FN:s ekonomiska och sociala stadga (ECOSOC) som framstår som ett dåligt skämt när alla garanteras samma standard som vi har i väst men när verkligheten är att en stor del av jordens befolkning lever under fattigdomsgränsen och går under på grund av svält eller sjukdomar.

  T

  • Icke-bindande juridiskt sägs det…

   Varje delavsnitt börjar med orden,
   WE COMMIT!

   Vi förbinder oss…

   Klart som korvspad, vad det innebär!

   Som att göra en överenskommelse med Dr Faust!
   Evig påfyllning/berikning!

 40. I Sverige diskuteras inte Global Compact,eftersom det redan är genomfört här.

  Här har vi fullt upp med sprängningar och knivmord.

  Det nya Sverige i mångkulturell tappning.

  • Detta smyger och mörkar man med i den s.k opolitiska expeditionsministären som leds av en av riksdagen avsatt statsminister, som tiger som muren om detta ÖVERGREPP mot hela Sverige.

 41. I avtalet så saknas relativitetskriterier vilket skulle innebära att om du och jag kom till Somalia, Korea, Saudiarabien, Iran osv så behöver vi inte anpassa oss. Vilket innebär fritt boende, sjukvård, tandvärd, resor och livstids uppehälle där värdlandet står för fiolerna.

 42. I dag den 10 december slår Sveriges radio sista spiken i kistan, nu har de nämligen omyndighetsförklarat hela svenska folket. Det skattefinansierade mediet låter sin utlandskorrespondent Alice Petrén dödförklara demokratin, den som gör gällande att ett land får ett folkligt stöd innan man skriver på ett avtal som av många sägs vara vår tids största utmaning. Och varför har inte public service låtit andra åsikter än SR/SVT-agendan uttala sig i ”vårt” media? Jan Tullberg, Lars Bern med flera, jag översänder därför en länk till Swebb TV.

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1199148?programid=1650&start=1346

  https://youtu.be/DRlP0C-c8_s

  • Jag svarar på min egen kommentar.
   Tydligen är det inte många som håller med mig att ”vårat” public service har stor del av vilka åsikter som får debatteras. Naturligtvis är det politikerna som ska få folket att ta ställning i en så viktig fråga, men att ha en skattefinansierad media som döljer sanningen för sitt eget folk är mer än sjukt!

 43. SVT rapporterar att 159 länder skrivit på och att en del avstått. Vi får bl.a. veta att Tyskland skrev på.
  Men inte om Sverige skrev på.

 44. Vi får väl rädda en ö åt oss själva, Gotland, mayaindianerna gömde sig undan konkvistadorerna på en liten ö i en liten sjö i guatemalas djungel. Vi får göra detsamma då världens ondska med alla dess orcher stormar oss.

LÄMNA ETT SVAR