En av huvudtalarna på Moderaterna partistämma som sedan i fredags pågår i Västerås var den tidigare moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt. Något av den uppgörelse med ”Reinfeldt-erans” globalistiska politik som det talats mycket om på senare tid syntes inte till, vare sig hos Reinfeldt själv eller publiken, som applåderade sin tidigare ledares antinationalistiskt profilerade tal.

Reinfeldt ägnade stor del av scentiden åt att attackera nationalismen som idé och att sälja in sin nya bok där han går till hårt angrepp mot USA:s president Donald Trump och dennes ”nationalistiska världsmaktsordning”.

LÄS ÄVEN: Familjen Reinfeldt vill påverka valet i USA

I talet avfärdade den tidigare M-ledaren kategoriskt tanken som ”usel” att det finns något som kan kallas för ett folk och som kan uppleva gemenskap i en nationell identitet. En ledare som sätter sitt eget land och folk främst menade Reinfeldt är ”extrem och farlig”.

– Den får oss att tro att vi tillhör ett folk som är något sorts väsen där vi genom kollektiv tillhörighet får ett värde, berättade Reinfeldt.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson följer Moderaternas partistämma via en videosändning på Instagram. I samband med Reinfeldts tal tog Åkesson en bild på honom och tillfogade en syrlig kommentar.

https://www.instagram.com/p/B3wv_DOHn2-/?utm_source=ig_web_copy_link

Reinfeldts recept för att bekämpa brottsligheten: ”dans”

Samhällsnytt uppmärksammade nyligen en intervju med Reinfeldt i Expressen i vilken den forna M-ledaren presenterade sina lösningar på den utbredda gängbrottsligheten i landet. Reinfeldt berättade att han själv känner känner sig trygg när han är ute i samhället. Men för de som upplever otrygghet har den tidigare statsministern ett recept.

LÄS ÄVEN: Reinfeldts recept för att bekämpa brottsligheten: ”man kan erbjuda olika aktiviteter – kanske dans”

Enligt Reinfeldt kan brottslighet i Sverige byggas bort med ”färgglada” platser för allmänheten med bättre ”genderbalans”. Den brottsbekämpande effekten av detta menar M-profilen kan förstärkas ytterligare genom att kommunerna erbjuder olika aktiviteter på dessa platser, ”kanske dans”.

LÄS ÄVEN: Reinfeldt om invandringen: ”Ditt livs bästa investering”