reinfeldt oxford union
Inrikes

Reinfeldts råd till företagare: Välkomna fler invandrare

Publicerad 3/15/2018
Annons

Påstått låga födelsetal bör lösas genom att välkomna fler invandrare. Detta ger också ”en trygg framtid och många konsumenter”.

I veckan föreläste före detta M-ledaren Fredrik Reinfeldt på Knistad Herrgård i Skövde för företagare i Skaraborg som vill överleva i framtiden, rapporterar Skaraborgs Läns Tidning.

Drygt 200 företagare hade kommit för att lyssna till Reinfeldt på temat ledarskap med fokus på förändringsledning.

Reinfeldt tog bland annat upp Donald Trump och Brexit och hävdade att detta kommer innebära en ny verklighet för Skaraborgs företagare.

– Det betyder att när ni ska sälja något utanför Sveriges gränser så blir det jobbigt. Och ni måste exportera för att kunna växa, den inhemska marknaden är för liten.

Den svenska modellen där man belönas för lång och trogen tjänst med en guldklocka har Reinfeldt inte mycket till övers för.

– Istället borde en bra ledare säga till sina anställda: Rör på er, utvecklas, för ert jobb kommer inte finnas kvar så länge till.

Vidare nämnde Reinfeldt sjunkande födelsetal, vilket han hävdade har en direkt koppling till välfärd och för att lösa detta behövs fler invandrare.

– I Skövde har ni en åldrande befolkning, även om det finns en viss ökning av födslotalet. Mitt råd är att öppna för invandring. Om någon vill komma till Skövde och Skaraborg så tycker jag att ni ska vara väldigt glada. Jag tror nämligen att det kommer bli konkurrens om folk i framtiden.

Höga födelsetal och många invånare betyder en trygg framtid och många konsumenter, hette det, och får vi inte in nya medborgare riskerar vi bli ett enda stort äldreboende med en massa hundraåringar medan ungdomsgården, det vill säga framtiden, finns i Afrika.

”Om förebilden är Afrika, varför inte flytta dit – istället för att ta Afrika hit?”, skriver Sverigedemokraterna från partiets officiella Twitterkonto.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons