Riksdagsledamoten Anna Hagwall går över till Alternativ för Sverige

Delningar

Ännu en riksdagsledamot väljer nu att gå med i det nybildade och uppmärksammade partiet Alternativ för Sverige. Anna Hagwall valdes in för Sverigedemokraterna men uteslöts 2016. Hon har sedan dess suttit kvar som partilös, så kallad vilde, i riksdagen. Men från och med nu representerar hon AfS.

Hagwall var tidigare andre vice ordförande i SD. Efter att ha lämnat in en kontroversiell och delvis faktamässigt felaktigt underbyggd motion hamnade hon i onåd och uteslöts.

Anna Hagwall kom till Sverige på 1970-talet från Ungern och har innan hon gav sig in i politiken arbetat som optiker.

För SVT Nyheter förklarar Hagwall varför hon valt att ansluta sig till Alternativ för Sverige:

– Jag tycker att Alternativ för Sverige har en väldigt bestämd och klok återvandringspolitik som är nödvändig för att undvika sammanbrott i det svenska samhället.

AfS leds av den tidigare SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand. Partiet har tidigare rekryterat flera riksdagsledamöter från SD. De övriga är Ollle Felten, Jeff Ahl och Mikael Jansson, som var partiledare för Sverigedemokraterna innan Jimmie Åkesson tog över.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

862 KOMMENTARER

 1. Höll med henne hela tiden i den där historien runt medias ägarskap. Ytterligare ett exempel på sd’s överkänslighet.

   • Totalstopp räcker ju inte. Masken finns redan i äpplet. Utan repatriering så är det bara en tidsfråga innan landet kollapsar, även med stängda gränser.

    • Absolut, men vi måste börja med att stoppa flödet först . Plåster först, sen antibiotika.

     • Nä, det måste man inte alls. Man kan börja med äppelurkärnaren genom att köra in den i det ruttna äpplets centrum, vrida om och dra ut det avfall som den lyckats fånga. och upprepa.

      Om du har någon annan teori om hur att bota islamismen så är du välkommen! Jag kan referera bara till inkvisitionen och Indiens delning. Men om du känner till andra framgångsrika bot på islamismen (som att socialkärringar försöker prata), så är jag idel öra, tack så mycket!

  • Ja, han verkar inte riktigt hängt med i svängarna, ”uppstramningar” funkade möjligtvis 2010 …nu är det totalstopp som gäller

   • Det är ett totalstopp samt massdeporteringar som gäller.Politiskt korrekt även kallat återvandring.Skär bort cancersvulsten!

  • Det handlar för SD om att vinna över s.k. marginalväljare. Den där kommunistiska bibliotekarien som virkar sin egen tygpåse för att teologen Al Gore har skrämt vettet ur henne med lögnen om klimatdomedagsmyten, men som har blivit livrädd av islamiseringen och det därmed oundvikliga våldet varje dag på sin arbetsplats och i sina barns skola. Den som vill rösta på SD bara en gång, för att bli av med ”det där” som rabblandet av alla ideologiska glosor till trots inte verkar försvinna av sig självt. Nu levande svenskar har aldrig varit med om någon politiker som har velat någonting eller gjort någonting. För svensken är politikern en passiv viljelös staty som man kan klaga på. Politik är ingenting annat än det för svenska folket.

 2. Oavsett hur det går för AfS i valet så har de gjort braksuccé. Vissa betraktar AfS som en soptunna för förverkade SD-politiker men varken Nationaldemokraterna eller Svenskarnas Parti lockade till sig så många SD-politiker och ”politiska vildar”.

  • Nationaldemokraterna och Svenskarnas parti spelade ju i en helt annan liga, därav det måttliga intresset bland vanligt folk.
   Afs går väl mer att jämföra med hur SD tidigare låg politiskt på 90-talet.

   • Precis.. Och skulle AfS börja söka sig åt NMR och liknandes håll kan man lika gärna lägga ner med en gång.

    • om NMRslutade med sitt nazisthyllande skulle dom kunna växa och kunna ansluta sig till afs NMR är ju dom enda som vågar sig ut på gator å torg å leva rövare det kan jag uppskatta dem för

 3. Globalisterna som styr the Deep State i Washington såg inte med blida ögon på att Iran skulle komma undan underkastelsen under deras agenda,

  varför USA nu brutit avtalet och inte bara tänker återinföra sanktionerna mot Iran, utan man kommer även att införa sanktioner mot alla länder och företag som gör affärer med Iran inklusive EU.

  Avtalet med Iran är ingånget inte bara med USA utan med ytterligare fem (5) länder som nu kommer att utsätts för sanktioner om handeln med Iran fortsätter.

  
H.J.Ansari Zarifs Irans seniorrådgivare: ”Om européer slutar handla med Iran och inte sätter press på USA så kommer vi att avslöja vilka västliga politiker och hur mycket pengar de fått under kärnförhandlingarna för att få #IranDeal i hamn.”

  Är det förklaringen till de europeiska politikernas ovanliga ovilja att inte lyda USAs direktiv.

  Se pålydriket Sverige med Rinfeldt/Löfven eller varför inte Hultqvist som tecknar det ena NATOavtalet efter det andra utan debatt. MSM tiger still.

  • …så kommer vi att avslöja vilka västliga politiker och hur mycket pengar de fått under kärnförhandlingarna

   Bra då får vi veta vilka mutkolvarna är

  • Hemliga människor som i hemlighet styr allting så att det inte spelar någon roll hur någon röstar. Det är din komminstislamistiska tes. Den är totalt falsifierad av precis allting som någonsin har hänt. Och dessutom självklart fel av rent artistotelisk logik. Varför sitter du här å ljuger å trollar?

  • Och nu visar Sverige sin lydnad mot husse när man med FRA:s signalspaningsplan agerar i Syriens närhet.

 4. Efter att ha lämnat in en kontroversiell och delvis faktamässigt felaktigt underbyggd motion

  Vilket även innebär att en hel del var faktamässigt korrekt.

 5. Utmärkt! Så länga AFS visar omdöme och inte rekryterar vad som helst vill säga.. tex idioter som Wigh och Gamov.

   • Jag har höga förhoppningar på Kasselstrand och förutsätter att han väljer partimedlemmar med omsorg.

    • För mig blir det AfS ja, efter många år av sd har de till sist blivit för mycket som inte stämmer.

     • Tyvärr är det precis så jag känner med. De har köpts upp av de ”onämnbara” och format sin politik därefter.

     • Jag skulle vilja svara dig på många saker Steffo Black, mycket positiva saker, och utreda lite om mig själv. Har ont om tid dock, be patient plz.

     • Kul och intressant att höra. Men jag väntar tålmodigt. Skicka då via annan sida än Samnytt, för de raderar i stort sätt allt. Så risken är att meddelanden försvinner innan man hunnit läsa dem.

     • Vet ej om du hann läsa svaret innan det togs bort? Ser att de även tagit bort några kommentarer från dig. Sanningen är tydligen jobbig för dem. Men kul och framför allt spännande att få höra vad du kommit fram till.

     • BTW – Skriv hellre från annan sida till mig, så slipper kommentarer försvinna som de gör här.

   • sörsta misstaget var väl att utesluta KE ur riksdagsgruppen jag tror det ligger någon oförklarlig anledning till det?

    • Liksom alla politiker vill Åkesson inte ha några rivaler. En man, ett parti. Förhoppningsvis kommer AfS att hålla högre till tak, därtill så tvungna av en blandad avhoppargrupp. Om man inte har en egen åsikt så ska man inte vara riksdagsledamot. Om någon höll med mig om allt så skulle jag bli riktigt misstänksam. Och konstatera att jag inte har något att lära av vederbörande.

 6. Jag förstår henne. Det var djupt orättvist att utesluta henne.
  Bonnierpressen har stort inflytande.
  Man blir inte nazist eller antisemit för att man säger det.
  Det är bara härskartekniker som inte fungerar längre.
  Lycka till.

  • Hennes motion var kanske skriven så att Bonnier som jude blev utpekade. I sak hade hon givetvis rätt, men SD som klart pro-Israeliskt kunde inte acceptera, trots att andemeningen var helt korrekt. Ungdomsförbundet uteslöts troligen därför att man erkände Palestina som stat. Jag tror inte SD tolererar Israelkritik, även om den är motiverad.

 7. Anna Hagwalls största ”brott” var hennes kritik mot ljug-medias hjärta, dvs ägarna!
  Slutade ”illa” då det visade sig att dom flesta var judar! Vilket inom SD är tabu att kritisera, därför blev hon utesluten.

  Men andra ord: Det är okej enligt SD att kritisera media men ALDRIG dess ägare, det är ”antisemtiskt” och detta har SD ”nolltolerans” för!

  AfS 2018 kunde inte bli mer klockrenare!!!

  • Ja, tydligare exempel på ordspråket ”För att ta reda på vilka som styr över dig behöver du bara ta reda på vilka du inte får kritisera.” får man leta efter.

     • nej, det finns ett ännu vassare kort, nämligen Nordiska motståndsrörelsen.

     • Gillar Hagberg skarpt och migrantfrågan hade de säkert hanterat med bravur men AfS ligger mig närmare som gammal borgarbracka. NMR har en kraftigt begränsad potential om man inte tonar ner judesnacket. Man måste vara lite smidig.

     • håller med dig, själv så tror jag att det bästa är om NMR tar tydligt avstånd från Hitler o co. Som jag tror så var Hitler en infiltratör vars uppdrag var att svartmåla och skuldbelägga nationalsocialismen genom att mörda 60 miljoner människor i krig som han medvetet planerade att tyskarna skulle förlora. Det är inte gratis att driva en valkampanj och vart fick han pengarna i från? Som jag tror så är Hitler nationalsocialismens Judas och förrädare nummer ett. Det var inte ”bara” 6 miljoner judar som dödades i förintelsen utan det var 60 miljoner människor som dödades i förintelsen varav 5,45 miljoner var judar men av någon konstig anledning så räknas inte de andra 55 miljoner människorna som dödades i förintelsen.

  • För att ta reda på vem som styr så behöver man bara ta reda på vem man inte får kritisera.

  • I ett läge där man ännu är långt ifrån egen majoritet måste man anpassa sig till de som har makten för att kunna få till stånd en dialog. Något som övriga partier hittills nekat SD.

   • Rent logiskt har du helt rätt.
    Men efter Trump går det inte att lita mer på ”3D-Schack strategier”. Trump visade sig tillhöra samma elit (Swamp) som han så högljutt lovade att bli av med!

    • Han har ju VERKLIGEN gjort det han lovade, rensat i träsket.
     På ett år har 24 000 senatorer, lobbyister, journalister, andra höga makthavare och chefer, självmant lämnat sina poster då de blivit föremål för utredningar om korruption mm. Ett vanligt år i USA handlar det om ca 1000.

  • Hon drog in etnicitet vilket är värdelöst. Om hon istället hade argumenterat för att Bonnier aktivt arbetar för en åsiktskonformism inom sina medier, vilket är farligt för demokratin då de äger en stor andel av medierna, hade det varit en helt annan sak.

   Nu blev hon istället en belastning för partiet och fick gå.

   • Jag håller inte med om att hennes grävande om etnicitet skulle vara ”värdelöst”.
    Tänk om Bonnier istället hade varit en rysk familj?
    Tänk om majoriteten av svensk media varit privat ägt av etniska ryssar…
    Anna Hagwall hade fått Nobel pris för sitt avslöjande i det fallet.
    Men istället för ryssar var det judiska ägare och att kritisera dom kollektivt eller individuellt funkar ej i Sverige eller Europa…. Fullständigt tabu!

    Vilket är absurt i en demokrati, därav har Anna Hagwall gjort en heroisk akt och AfS kunde inte bli mer nöjda med att värva en sådan modig kvinna!

    • Jag fattar inte hur dina kommentarer får vara kvar. Alla mina ryker fortare än kvickt så fort jag nämner de onämnbara. Även ganska oskyldiga sådana.

   • Nej, det är inte farligt eller konstigt att tycka att media inte får ägas av en dominerande etnicitet.
    Bonniers dominans är ett hot mot demokratin. Det har ingenting med judehat att göra utan är rent sunt förnuft.

 8. Nu blir det AFS för min del i valet. Dett var tungan på vågen. Anna Hagwalls jobb med att försöka blotta idiotin med att vi tillåter familjen bonnier att både äga msm och styra opinionen, är kanon. DET är precis såna politiker vi behöver. Andra partier blir skitnödiga när såna politiker vill göra det enda rätta. Att AFS tar henne till sig, säger en hel del om dem och vart de är påväg. Bra för dem, bra för oss Sverigevänner. Att vädra och städa ut i msm är det första vi bör göra efter att vi stängt gränsen. Så att även de sovande svenskarna vaknar…

   • Din förakt för sanningen och yttrandefriheten, värvade precis minst 100 nya röster åt AfS! Bra jobbat 💋

    • Vad jag än tycker om saker, så var det där låg nivå. Saklighet och ärlighet… det är väl vad vi annars kräver?

    • Islamister som använder palestiniernas judehat som argument för snabbare islamisering av Sverige, får ingen guldstjärna i min bok. Det är inte judarna som är problemet i Sverige idag, det är muslimerna, våra och judarnas gemensamma dödsfiende. Ni islamister som beskyddar PK genom att skylla på ”judarna”, är bara för patetiska och totalt kontraproduktiva för svenska folkets överlevnadsförmåga.

     • Konstigt inlägg när det är Israel som vill ha mångkultur=islam i Europa och startar krig i mellanöstern med USA så att vi får flyktingar.Allt är planerat så att Israel kan växa och bli större.

     • Du bara ljuger, för dig själv (för du lurar ju ingen annan) att Israel skulle vara de som islamiserar Sverige. Inte alls att Reinfeldt, Löfvén och såna som alla svenskar hela sina liv har röstat på, för att de lovat att förinta Sverige som nation och islamisera samhället. Näe. Istället hittar du psyksjukt på att det är nån hemlig jude som gör så att du röstar på sossen som lovar internationalism. Det är inte ditt fel att du gör som du gör, det är någon hemlig utländsk judes fel. ”Israel” närmare bestämt, har du hittat på.

      Samnytt skulle kunna avlöna mig som kommentatorspsykolog hära! Gott om material att ta itu med.

     • Vi har stormuftin Ilmar Reepalu i Malmö som gav palestinierna alla rätt och sänkte inte bara Sverige och allt svenskt, utan gav respass åt alla judiska svenskar! Snälla bevara oss från allt vänsterallierat elände!!!

     • Självförstörelsehat då… ingendera av dom har med Sverige att göra – man kan förstå att de ena (varav många är prominenta amerikaner) hatar Tyskland som är Sveriges viktigaste handelspartner – de andra hatar kristenheten dit Sverige trots allt ännu hör…vad vinner vi svenskar på att låtsas gilla endera och därmed förstöra för oss.

     • Vi ska ta avstånd från islam därför att islam är ondska! Överallt i hela världen råder spirande frihet, växande välstånd och framförallt mer fred än någonsin. Utom där det bor muslimer. Där det bor muslimer, vare sig det är i gamla Romarriket eller i svenska förorter, råder våld och förtryck och eviga tusenårskrig. Om vi bara utrotade islam, dödade alla imamer och rev alla moskéer, så skulle hela mänskligheten leva i lycka. Därför bör vi döda alla muslimer som vägrar konvertera till korståget mot alla ännu ej dödade muslimer!

   • 28 stycken har nu ”röstat upp” SteffoBlacks kommentar och enligt din slutledningsförmåga är det alltså 28 judehatare?
    Att kritisera ett för stort koncentrerat medieinnehav måste få vara tillåtet oavsett ägare.

    • Hatar man fel människor så misslyckas man. Vad mer kan man säga om det? Judehatarna skjuter sig själva i högerarmen och haltar sen vidare i islamisternas ärenden. Fattar ingenting. Går från fail till fail. Men jag förstår att de är troféer för AfS att stjäla från SD. Som verkar ha lockat in Berts hela dansband som nu skingras för vinden. Har de tappat var tionde riksdagsledamot redan?

    • Var det min kommentar som låg i denna tråd överst, men nu är borttagen? Den där jag skrev att detta var tungan på vågen och gjorde att jag nu skulle rösta på AFS. Så bara för att jag nämner namnet Bonnier och att det fick många likes, så raderas mitt inlägg? Det säger en hel del om vem Samnytt springer ärende för. Där fanns ingen anledning att ta bort den. Så fort man nämner något om sionism eller på något sätt juderelaterat så åker kommentaren.

     • Det blir allt tydligare att man springer sionisternas ärende. De kan komma med vilka undanflykter som helst, men det är sanningen. Precis som många andra har blivit köpta för att skydda israel i alla lägen. Samtidigt som man lägger allt fokus på baksidorna med invandring och islam. De lurar den sverigevänliga rörelsen, genom att kidnappa den.

   • Fullständig idioti att tolka kritik mot en osund medial maktkoncentration som ”judehat” bara för att familjen ifråga råkar vara judisk!

   • Tror inte han nämnde något om judar här. Du är alltså för maktkoncentration inom massmedia? Gynnar detta fri debatt tror Du?

    • Var min kommentar kvar överst i tråden, här för 2 timmar sedan alltså vid 7.40 tiden? Eller var den borttagen? Försöker bara ta reda på vem som tagit bort min kommentar. Det är tydligen känsligt att nämna Bonniers här. Jag kan ju bara ana varför.

   • Är hon ”judehatare” för att hon (korrekt) anser att media är för monopoliserat i Sverige? Är det som när Orban är ”judehatare” för att han försöker motverka Soros globalistiska aktivism?

    Bara för att man kritiserar några skurkar och de råkar vara judar så är man inte ”judehatare”.

    • När man kritiserar judar för att de är judar, istället för journalister för att de är mutade, då missar man målet helt och arbetar aktivt för PK. Men jag förstår att AfS rekryterar alla de kan från SD, ett parti av byfånar hårt sammanhållet av Åkesson.

  • Vad säger Kasselstrand om Hagwall? Hon lär inte komma med i Riksdagen om AfS kommer in. Hon finns inte med på AfS-listan.

 9. Tyvärr tror jag AFS har lite för kort tid att växa inför valet. Så jag tror det blir en bortkastad röst. Kanske de har en chans till nästa val. För många kommer det vara ett extremt parti. Jag tycker SD har mognat och kommer vara mitt parti så länge de fortsätter som nu.

  • Personligen så tycker jag att min röst på SD 2006 var mer värd än min röst på dom 2014.
   Politikerlönerna och förmånerna är för höga så dom har blivit alldeles för bekväm.

   • Precis, dags att gå vidare från SD. Nu får gamla sjuköverväljare ta vid, där vi upplysta började för ett decennium sedan eller mer. Afs nästa!

   • Du har angett rätt bild av SD. Dom har blivit alldeles för bekväma. Det är därför bra att Alternativ för Sverige finns och kan därmed ta väljare från SD.

    • Tror du SD kommer att få över 50% av rösterna?
     Om ja rösta SD.
     Om nej då är ju inte en röst på AfS bortkastad även om dom inte kommer in.

     Personligen tror jag det kvittar om SD får 25 eller 30% som är rimligt att anta att dom kommer att få för sjuklövern kommer då ha 70-75% av rösterna.

     Det perfekta vore ju om SD fick ca 25% och AfS 5% då får AfS en budget för att bedriva en valkampanj på samma villkor som alla andra partier och SD får en anledning till att skärpa sig och sluta vara så jävla försiktiga hela tiden.

     Dom måste lära sig lyssna på folket, just nu snackar Åkesson om integration, men det tåget gick för många år sen. Det enda som funkar i dagens läge är att skicka tillbaka alla som är här och lever på olika former av bidrag och kriminalitet.

  • Bortkastad är nog inte rösten även om Afs inte skulle nå 4%. Får de tillräckligt stort stöd, får de väl eknomsikt stöd av staten samt hjälp med valsedeldistribution ed. inför nästa val?

 10. Hur ser SD på ett samarbete med Afs? Eftersom många är föredetta SDare så misstänker jag att SD kommer behandla Afs som sjuklövern har behandlat SD.

 11. Vadå ”gått över”.. Hon har inte gått över. För hon har idag ingen partitillhörighet. Hon blev utesluten från SD. Så hon är sedan lång tid politisk vilde. Och en vilde har inget parti att lämna.. Alltså kan hon INTE gå över. Hon har bara anslutit sig till AfS. Och anledningen till anslutningen är att hon hoppas på att AfS kommer in i riksdagen och på så sätt vill hon få fortsatt ekonomisk försörjning. Och det är just denna typ av politiker som SD avskyr. För att använda politiken för egen karriär och egen försörjning är vanligt hos 7-klöverns partier och deras alla karriärpolitiker. Nästan alla av SDs politiker har blivit politiker p.g.a. att man vill ändra på lagar och regler och skapa ett bättre och tryggare Sverige.
  /CC

 12. Kan det vara så enkelt att Afs helt enkelt bildades för att bereda väg åt SD.
  Ett smart drag.

  • Konstigare saker har ju hänt. Men jag tror det är lite för komplicerat med tanke på allt som VERKLIGEN hände med ungdomsförbundet. Dokumentären om Miranda visar på hur vidrigt allt gick till. I så fall skulle det vara en väldig liten grupp som lade fram de planerna,och väldigt tidigt också.

 13. Personligen kommer jag att rösta på det parti som arbetar för en värld fritt från Islam!
  Jag vet att det är orealistisk och kanske en önsketänkande men däremot är det fullt möjligt att göra Sverige fritt från Islam. Jag kommer att rösta på SD bara av det skället. Skulle SD få tillräcklig med makt och inte arbeta för Islamfritt Sverige, kommer jag att rösta ett annat parti, som Afs

   • Varför inte? (om alla muslimska skolor, dagis, moskeer, muslimska föreningar stängs, all islamistisk klädsel förbjuds, alla bidrag dras in, allt som har med islam att göra förbjuds, kommer en hel del muslimer att lämna landet – förmodligen)

    • Om det vore så enkelt. Musse är här för att stanna genom att deras födelsetal är mer än svensken.

     • Förvisso! Det är precis det som Turkiets President upprepar och uppmanar alla muslimer att oavbrutet föröka sig i Europa. Han missar inte ett enda tillfälle för påtala detta.

     • Kom ihåg samme turkhund som EU betalar i miljardbelopp för att skydda Eus östra gräns från att kollapsa.

     • EU är som en tandlös gammal kärring. Allt satsas på invasionen och inget på försvaret av gränser.
      Det ena gör ju det andra överflödigt så att säga.

      Ett land eller en världsdel som satsar på invasionen behöver ju inget försvar.

     • Turkhunden är ett gammalt talesätt när turkarna styrde över en stor del av Europa och tycktes hota kristenhetens existens.

     • Skulle de, dvs turkarna eller för den delen vilket annat muslimsk nation få tillräckligt med makt, skulle de inte tveka att göra om det. Förresten, just nu går en turkisk serie på tv och satellit tv, som visar hur starka och ”rättvisa” turkarna var under Ottomanska Imperiets tid. Det ironiska är att dessa fascister anföll oskyldiga länder, annekterade, tvingade de att betala skatt, tog deras kvinnor, sålde på marknaderna, som vilken vara som helst och de allra vackraste sattes i Sultan’ens harem. Utan minska skam i kroppen kallar de kristna ”korsets folk” och säger – precis som det står i Koran’en ”vi ska sätta skräck i hedningarnas hjärtan” och det gör de också. För flera år sedan såg jag en Jugoslavisk film, faktisk på svensk tv, där det visade turkarnas grymheter mot Balkan folken, under turkarnas ockupation. Dagens konflikt på Balkan är en kvarleva från den tiden. Turkarna tvingade hundratusentals kristna på Balkan att konvertera till Islam, allra flesta av rädsla förstås men en del genom privilegier. När man hör Turkiets elit, speciellt den fanatiskt muslimske presidenten i spetsen tala om icke muslimer, blir man spyfärdig, framför allt att ingen Västerländsk makt säger stopp till denne mördare. Nåja, vi vet ju att Västvärldens ledare har förrått sina folk, inte minst genom att släppa in horder av muslimer i Väst och dessutom tvingar sina medborgare att försörjer dessa muslimer, vars heliga uppgift tycks vara att ständigt föröka sig och sprida sig som en löpeld över hela Västvärlden!

    • Det jag skulle vilja se är att man kan återkallar medborgarskap vid brott. Samt stopp för all invandring, säg en fem års period.

    • sd har ju inte ens nåt liknande detta på programmet. Tyvärr. De som har de kallar de rasister och extremister…

     • Det är och kommer att förbli min önskan! Islam är det värsta som har drabbat mänskligheten!

     • Det kan man tycka. Mycket finns att göra för att minimera islams inflytande i Sverige och jag står upp för alla goda krafter som kan åstadkomma resultat i den riktningen.

     • Människorna i Väst har kämpat för åsiktsfrihet sedan 1789 (Franska revolutionen) . I Sverige har vi åsiktsfrihet – så länge vi inte hotar och kränker människor. Men i realiteten råder det självcensur. Politikerna, som har förrått sitt land, politiskt korrekt etablissemang och massmedia, har satt munkavle på alla andra som inte är ”politiskt korrekta”. I dagens Sverige (och förmodligen i hela Västvärlden) riskerar man tom. sitt arbete om man inte håller sig inom denna ram, dvs. vara politiskt korrekt. Jag för min del, riskerade mitt jobb dagligen. Men jag är väldigt noga med att inte hota/kränka/förtala osv.
      Numera gör jag det utanför mitt arbete, dvs. när jag inte jobbar. Det är väldigt viktigt att inte hota/kränka/ förtala andra. Dessutom är det inte värdigt. Man ska vara sakligt och korrekt i sin argumentation.

     • Fast även om man inte hotar/kränker eller förtalar någon så kan man i Sverige numera bli åtalad för åsiktsbrott. Så nej, åsiktsfrihet existerar inte i Sverige. Sedan när det gäller att kränka eller förtala så är det förra extremt subjektivt och det andra väldigt brett. Rent juridiskt så kan det betraktas som förtal om du skulle skriva om en dömd våldtäktsman, och folk blir ”kränkta” av absolut allting. ”Fel” ordval, ”fel” åsikter och någon liten patetiskt nolla blir ”kränkt”. När jag växte upp så blev man sur, förbannad, ledsen eller liknande…och det krävdes oftast betydligt mer än vad som krävs för att någon fjolla ska bli ”kränkt” idag.

      Men ja, man riskerar sitt jobb om man har ”fel” åsikter i demokraturen Sverige. Enligt mig så är åsiktsfrihet viktigare än människors ”rätt” att inte bli ”kränkta”. ”Suck it up” över ”safe space”, för att använda amerikanska uttryck.

     • Islam är bara ett symptom. Ta bort islam och de folkgrupper som idag följer islam hade betett sig precis lika illa som nu.

     • Lyckligtvis vill jag säga.
      Vi ska ha lagar som alla måste följa, men vill vi verkligen ha ett land där vi inte får tro, tycka och klä oss som vi vill?

     • Precis. Att vilja förbjuda islam rakt av inger inte trovärdighet. Folk får tro vad de vill i sina huvuden och i sina hem. Däremot ska andra inte påtvingas religiösa föreställningar och tvingas att förhålla sig till dessa.

     • ”Andra ska inte påtvingas”?
      Det är ju det som hela islam går ut på.

     • Ja, då får de åka hem till sina islamska länder, helt enkelt. I Sverige har vi Sverige!

     • Ja, jag vill absolut inte se kvinnor i burqa/hijab, män i muslimsk klänning eller annan muslimsk klädsel. Det får de ha hemma.

     • För egen del vill jag inte att någon kvinna ska tvingas bära burka, niqab eller slöja, men jag vill inte heller förbjuda den som vill bära den där typen av klädsel att att göra så, även om jag i ärligheten namn har svårt för det där med burka.
      Är tillräckligt gammal för att minnas när svenska, kristna, kvinnor dolde sitt hår med sjal i kyrkan…

     • Jag kan faktiskt inte förstå att du ens kan tänka tanken att jämföra en kvinna, som täcker sitt hår i kyrkan med alla dessa muslimska spöken! Helt ofattbart!

     • Klädsel efter tolkning av de religiösa skrifterna, vad är det du inte förstår med det?

     • Och vad är felet att täcka sitt hår och observera BARA en del av det, om man VILL det? Det är en enorm skillnad mellan en troende kristen kvinna, som täcker en del av sitt huvud en kort tid i kyrkan och muslimer som täcker hela djäv.a kroppen och går som spöken på våra gator?

     • Jag tror (jag vill tro) att den dagen, som SD kommer till makten av egen kraft, kommer SD att försöka förbjuda eller starkt begränsa allt som har med islam att göra. Jag är väl medveten om att Sverige är bunden till många Internationella överenskommelser, skrivit under massa konventioner osv. vilket kommer att bli svårt att strunta i. Men genom att försvåra för praktiserande muslimer, hoppas jag att de av egen vilja ska lämna Väst!

  • När har SD någonsin tagit ett uttalat avstånd ifån islam och muslimer?Är du medveten om att partiet bland annat är infiltrerat av en muslimsk konverit?Jo,häpnadsväckande nog så är den lokala partistyrelsen i Göteborg det.Det är beklämmande och Svenskfientligt.

   • Det kan mycket väl hända att en konvertit har tagit sig in, för att, som du säger infiltrera, för det står i Koran’en att det är varje muslims heliga uppgift att göra det som är till gagn för Islam. Men å andra sidan, kan det faktiskt vara så att konvertiten har verkligen konverterat och är helt emot islam.

    • Jag litar sällan på sådana som helt svänger om allt, till exempel sådana som plötsligt kommer på att de är kristna istället för Muslim. Det visar på att de hela tiden söker efter en sorts gemenskap att spegla sig i, de har inte mycket egna tankar.

     • Ja, du kan ha rätt. Ränderna går aldrig ur – speciellt när det gäller muslimer. Men det finns faktiskt en och annan, som har konverterat till kristendomen av övertygelse

     • Visst, men de är ofta inte heller kristna. Man kan tydligt se skillnaden mellan exempelvis kristna och muslimska eritreaner. De kristna uppför sig mer som Västerlänningar, klär sig, jobbar osv.

    • är det bara Islam som du är imot?
     jag tänker på alla kristna syrier som härjar och våldtar, ex i södertälje.

  • Varför kan inte Saudiarabien vara muslimskt? Jag förstår varför vi inte ska ha islam i Sverige men jag förespråkar ömsesidig respekt. För mig får Saudiarabien piska hur många godtemplare de vill så länge de respekterar Europa

   • Hittills är det bara SD (bortsett från Afs) som vågar rent ut säga att de är emot islamiseringen av Sverige.

    • Det var länge sen jag hörde Åkesson prata om islamiseringen. Ett annat språkbruk numera.
     Varför inte föreslå totalstopp för nya moskéer, tex?

     • Är islam en ”religion”.Endast islams nyttiga och duktiga idioter hävdar det.

     • Jo, Islam är en religion, men precis som inom andra religioner så gäller det att hålla isär vad man tror på och vad som fungerar i det samhälle som man lever i.

     • Islam är en ond kult. Dess upphovsman var en massmördare och en hänsynslös pedo…! Har du läst Koran’en? Goggla ”multilinqual qoran”. Läs gärna denna onda bok, innan du försvarar Islam.

     • Jag tillhör faktiskt de som har läst både bibeln och koranen, och en mängd andra religiösa skrifter.
      På många sätt är vårt gamla testamente värre än koranen, men framförallt handlar det om hur skrifterna tolkas idag och anpassas till vårt nuvarande samhälle.

     • Jag är kristen (dock en dålig sådan). För mig gäller endast Det Nya Testamentet. Varför inte det gamla? Jo, av det enkla skället att Jesus sa ”vänd andra kinden” I stället för tand mot tand osv. Det är min tolkning. Koran’en är roten till all muslimsk våld i Världen. Ingen kommer att någonsin våga reformera islam, tro mig!

     • Jag är döpt och konfirmerad, men betraktar mig inte som troende, och absolut inte som kyrklig då jag ser kyrkan som dubbelmoralisk, girig och i mångt och mycket som gammaltestamentlig.
      Det hela handlar inte om bibeln eller koranen, utan om tolkningar och anpassningar till ett modernt samhälle.
      Det tragiska i detta är att vi, den västerländska, kristna, världen har bidragit så kraftigt till att många muslimer har radikaliserats.
      Nej, det är varken ditt eller mitt fel och ansvar, men ju längre du tränger in någon i ett hörn, desto hårdare blir situationen.

     • Jag har läst många av dina inlägg och kom till slutsatsen att du – ursäkta mig, inte vet ett skit om Kristendomen eller för den delen om Islam. Om du visste exempelvis vad kyrkan har gjort vad gäller hälsovård, utbildning osv. skulle du inte vara så negativ om kristendomen. Det är inte så länge sedan, som alla har fått möjlighet att gå i skolan, läkare osv. Det skötte kyrkan, munkar, präster osv. De flesta av dagens kyrkofolk, präster osv. är inte ens kristna, en del är tom. antikrist!

     • Dock har den delen feltolkats (ibland medvetet) Självklart menar inte Jesus att man skall stå handfallen och ta emot stryk, spott och svordomar. Varje person skall självklart freda sig själv, se exempelvis. Mat. 5.38 ”Ett öga för ett öga, och en tand för en tand” Det Jesus däremot menar med att man skall vända andra kinden till är inte bokstavlig, utan att hämnden är något vi skall lämna till Gud. Det är alltså inte människan som skall söka hämnd, utan lämna det i Guds händer. Där han istället gör det åt dig om så behövs. Du kan alltså ge din fiende dubbelt av vad han begär, då din tro till Gud är så stor så du vet att du kommer få tillbaka det, samt att din fiende därmed också kommer få dubbelt så mycket elände tillbaka. Men du skall absolut stå upp för dig själv och slå tillbaka.

     • Du har rätt i att Koranen och kanske haditherna framför allt är roten till islamsk grymhet. Att reformera Koranen går inte då det är Haram och strängt förbjudet, och det skulle vara en dödssynd att ens föreslå en ändring i Koranen.
      Dock vill jag säga att idag är det framför allt sionisterna som bevisligen är roten till många av världens problem, inte minst i mellanöstern med alla krig de ligger bakom. Problem, krig och agendor som får efterskalv världen över, inte minst vi i Europa känner av det i form av bl.a. flyktingströmmar med mångfaldhet och ekonomisk belastning som följd.

     • Nej, tycker inte det ingår, åtminstone inte med länder som Saudiarabien och Qatar som finansiärer.
      Mohamed Omar skrev nyligen om böneutropen och muslimernas strategi för att flytta fram positionerna, på Det goda samhället. Läsvärt.

     • Du hann aldrig få ditt svar innan hela tråden togs bort. Här är några länkar till videos som kan
      få dig att börja ifrågasätta om du har rätt bild. (BTW – Barbara Spectre bor
      och jobbar i sthlm där hon öppnat ett sionistiskt institut/skola, som heter
      Paideia) Se videos innan de försvinner, för det kommer dem med all säkerhet att göra.

      https://www.youtube.com/watch?v=85BKDj_1vVU

      https://www.youtube.com/watch?v=Z15HOqlIttY

      https://www.youtube.com/watch?v=HOVTDIDxV10

     • Men varför erkänner du då inte redan från början att jag har rätt i det jag skriver. Det hade väl varit bättre än att bara låtsas vara ärlig och för det fria ordet. För du kan inte ens berätta varför ni är så skitnödiga gällande sionismen som du beskyddar. Förstår du inte vad det är du skyddar? Att du är på motståndarnas sida och hjälper dem begrava Sverige. Nej just det, du visste ju inte ens vad the greater israel är. Men B. Sp. det vet du vem det är. Hycklare och förrädare där.

     • Det enda jag och kommentarsreglerna försvarar är Samhällsnytts goda anseende. Det är redan tillräckligt med alla anklagelser om att vara en ”hatsajt” och vi undviker därför risken för ytterligare sammanblandning med högerextremistiska/nazistiska grupper. Och det är just dessa som ständigt drar fram den där kvinnan och hennes gamla uttalande, som enda exempel uttjatade exempel på att ”judarna ligger bakom allt”. Vi har ingen nytta av sån proaganda på Samhällsnytt.

     • Det där är ju bara löjeväckande påståenden. du menar att för att någon ibland nämner denna tant, så skulle det vara så hemskt, samtidigt som ni accepterar ren förbannad rasism mot andra folkslag, fula namn och epitet på våra politiker etc. Då gör ni inget. Men det är väl hela planen. Att kritisera sionistiska grupper som öppet vill förstöra Europa kan alltså tolkas som samtycke med nazism eller antisemitism enligt er? Löjligt, även ni förstår skillnaden på hat mot”folkslag” och på kritik mot förd”politik”.
      Nej, jag behöver inte få fler svar från dig. Du har redan visat vem du är och var din lojalitet är, och du borde skämmas! Fattar inte hur farao du kan skydda dem och samtidigt säga dig vara sverigevän? Vi sätter stopp här. – jag skriver inte mer till dig, och du skriver inte mer till mig.

     • Jag är för religionsfrihet. Frihet från religion alltså.

      Kunskap, intelligens, logik…ja tack. Religion, låtsaskompisar, efterblivna läror? Nej tack.

     • Jag tror (vill tro) att han av taktiska skäll ligger lågt. Men den dagen SD får mera makt, kommer SD att vara tuffare även helt öppet.

    • Oavsett så är det folket som kommer få sköta upprensningen och inte politikerna och ditt ställningstagande för ett muslimfritt Sverige är det viktiga.

 14. Ett grattis till AfS och Sverige. Här behövs ett starkt ställningstagande mot islamiseringen av vårat land. Vilket är absolut viktigaste. Det krävs radikala åtgärder för att rädda fosterlandet, punkt!

 15. AfS är verkligen soptippen för urusla politiker som ser en enda sak… att fortsätta lyfta politikerlöner. Personer som inte varit närvarande på 2 år går även dem helt plötsligt till AfS.
  Raka motsatsen mot vad AfS säger att de står för alltså. Hyckleriet har börjat redan ifrån start.
  oväntat 🙂

  Snacka om politikens bakgård.

  • Det blir lyteskomiskt vad man än säger om AfS rekryteringsmetoder. Haverister och rena stolpskott i en strid ström. När går Pavel Gamov över?

   • Haha, Gamov och Almqvist ligger nog bra till härnäst 🙂

    Ekeroth såklart alldeles för ”smart” och inser att han kan påverkar långt mer någon annanstans än i ett 0,4% parti som aldrig kommer bli nått.

    Gräddan på moset vore om Hanna Wigh gör comeback också 🙂

  • Om du bemödat dig med att ta en titt på ledningen så ser du att det inte bara sitter politruker och broilers som så brukligt i alla sossifierade partier.
   Eller en harlortande svetspajas 🙂 Var det verkligen det bästa sossarna kunde få fram, stort skratt !

   Här sitter högutbildade läkare akademiker av olika slag mm.
   En sådan laguppställning blir nog svår att hitta spår av i sjukklövern.

   • Jag ser idel politikerbroilers i toppen av listan…
    Den största av dem högst upp.

    Som sagt. Hyckleriet har redan börjat för 0,4% partiet 🙂

    • Ja vi får väl se lev du lycklig på hoppet att ditt vänsterparti eller vad du nu avser rösta på skall få landet på fötter.

     • Ja AfS med 0,4% och idel utsparkade politiker lär ju ha mycket att säga till om, HAHA.

      Jag förstår att du nu också väntar på Hanna Wighs comeback 🙂
      Som ska rädda Sverige…

     • Det är nog mest du som drömmer våta drömmar om Hanna eftersom du snackar så mycket om henne !

     • Martin Strid som stod för det episka talet under landsdagarna är också AfS inom snar framtid 🙂

     • Jaså går du igång på det manliga könet också trots att du kallar dig Axel !

  • Svårt att begripa ditt snack. Alla som är beredda att offra sin strupe för att rädda Sverige från total undergång skall ha hedersmedalj.

 16. Att AfS består av en bunt islamofobiska judar är uppenbart. Nej, AfS kan slänga sig i politikens sophög. Nordiska motståndsrörelsen 2018!

  • Dom hittar du nog enklare i SD gissar jag. Men ok AFS eller NMR är bägge i alla fall röster på några som vill skicka ut lycksökarna.

   Anything goes så länge lycksökarna förpassas. Vilket parti som gör det spelar ingen roll bara det blir gjort.

   • SD har jag räknat bort för länge sedan. Islam i säg är inte problemet, t ex står det ingenting om att kvinnor måste bära slöja i koranen, det är seder och traditioner som är problemet. Och unga män från Afghanistan har aldrig sett en kvinna så de får ju bånge för ingenting och de tror att om en kvinna sätter sig bredvid dem att hon vill ha sex med dem. Vår kultur och deras kultur fungerar helt enkelt inte ihop och kommer aldrig heller att göra det. Och det går inte att få dem att förstå heller, oavsett hur mycket resurser som läggs på integration. Den enda lösningen är att skicka tillbaka allihopa.

    • klart det inte fungerar.
     Din etnicitet,ras har skapat vår kultur.
     olika etniciteter beter sig olika det är genetiskt

     • En del är väldigt snåla och vill gärna lägga rabarber på annans egendom, bara som ett exempel.

    • Precis ut med hela bunten bara rakt av !!!
     På den punkten är vi helt överens.

     Nu får jag önska folket en trevlig kväll skall knyta mig.

    • De måste kunna differentiera rädsla ifrån respekt – de flesta av dom tror att om dom skrämmer någon så ”respekterar” den skrämda dom.

     • att skrämmas är ett bra sätt att förlora röster på. låt dem skrämmas, ju mer de skräms desto fler kommer rösta ut dem.

    • Det går per definition inte att vara islamofob om man är något annat än muslim, speciellt om man är ”ateist” (tänkande), homosexuell och/eller kvinna. ”Oh hjälp, jag är orimligt rädd för individer som blint följer en ideologi som förespråkar att jag brutalt ska mördas”…tror inte det, va?

  • Du har uppenbarligen inte fattat nånting. Råkar veta att ditt påstående är fake news till 100%

 17. Det var fel att hon uteslöts för att hon hade lämnat in en motion att media ska inte styras av en enskild familj.Det hade inget med etnicitet att göra.
  Nu får AFS reklam igen.

 18. OT. Noterar att sekten Fi tilläts debattera i Svts Opinion live.
  En sekt som aldrig suttit i riksdagen.
  När bjuder Svt in Kalle Anka partiet till debatt?

 19. Alla som jobbar ”skiten ur sig” ( och det behövs) för att Nationalstaten ska överleva, bör hedras! Jag utesluter ingen därför att alla som älskar Sverige behövs!! Att det den häckar en mängd makt/inkomst-räddare i riksdagen det blir vi väl aldrig kvitt! MEN att marginalisera dem så långt det går, det ska vi!!!

     • Jag har inga förhoppningar egentligen, på politiker! Finns inga ideologier eller visionärt tänkande längre! Endast att hålla igång till nästa val, med samma rabblande och dåligt underbyggd retorik! För övrigt har du även svaret där på v eller h, skit samma!😊

 20. SD och Jimmie Åkesson är vårt bästa hopp för tillfället, men vi är inga idioter som av tradition alltid röstar på samma parti, vi är patrioter och kommer rösta på det parti som arbetar för fosterlandets väl. Slutar SD göra det kommer vi byta parti.

  • Jag är övertygad att Jimmie når dit AFS vill, men på ett finurligare sätt.
   Sköter SD sig inte för sveriges bästa finns även Skånepartiet som är ett
   strå vassare gällande flyktingpolitiken
   och islam.

  • så sionismen inom partiet skrämmer dig inte då? Inte heller att det är samma sionistiska agenda som ligger till grund för invandringen till Sverige och europa?

   • Om du menar deras stöd till Israel så nej det skrämmer mig verkligen inte, men om det inte är det du menar får du mer än gärna upplysa mig

 21. Än så länge är det fritt att välja parti.
  Om islam tar över följer 5000 år av totalmörker.
  Lycka till då och välkommen tillbaka när
  gräset inte ter sig grönare.

 22. Välkommen Hagwall till ett parti som står bakom dig i din syn på media & presstöd.
  Kör hårt AfS !

  • Dra åt helvete med ditt tjafs.

   Anna Hagwall är en välkommen inflyttande från ett kristet civiliserat europeiskt broderfolk, Ungrarna.

   Det är inte du.

   Så dra åt helvete.

  • Du borde lära dig att det är skillnad på invandrare och invandrare.Skillnaderna är enorma.De lågbegåvade orcherna ifrån MENA och afrika är inte välkommna.Det kommer aldrig att bli accepterade.De kommer aldrig att kunna skapa ett hem här.Vi med samma religion,kultur och värderingar fungerar ihop.Arv,kultur och tradition.Saladin,Mustafa,Fatima och Mohammed har ingen plats i vår civilisation.

   • Precis. Faktum är att namnet ’Saladin’ i sig själv är Kristendomshatande. Det betyder ’de otrognas besegrare’. .

    Detta är i och för sig lögn – kriget slutade i princip oavgjort.

     • Tänkvärd kommentar faktiskt…;)…

      Men jag tänkte på det korstågskrig som utkämpades mellan Richard Lejonhjärta och Saladin.

      Det slutade oavgjort. De kristna behöll ett land längs kusten. De valde avsiktligt att inte behålla Jerusalem pga att läget gjorde staden svår att försvara – utan tilltvingade sig i stället rätten att fritt besöka Jerusalem.

    • Varför skriver du osanningar som ovanstående?
     Saladin betyder inte ”de otrognas besegrare” i någon översättning.

  • Ungrarna är modiga västerlänningar, ett riktigt bålverk mot islam genom historien. Anna – en hederssvenska.

 23. Jag tror att Afs kan få en riksdagsplats från någon region där röstunderlaget är över 12%..
  Från någon utsatt kommun med hög kriminalitet, allmänt stök och oväsen.
  Växjö med böneutrop kan vara ett exempel. Karlskrona likaså..
  Eller varför inte Ronneby, Helsingborg, Örebro, Linköping, Borlänge, Katrineholm, Borås och Eskilstuna.
  Finns också fler kommuner

   • Inte omöjligt….Men SD innehar alltjämt rollen som motpol till 7 – klövern, vilket Afs iså fall måste jobba på under några år.

    Svårt för ett nytt parti att komma till, då debatter i TV och annorstädes är begränsat, för att inte säga noll o. intet..

  • Fullt möjligt, men frågan är vad denna AfS-riksdagsledamot ska lyckas åstadkomma ?
   Jag menar , SD har 49 stycken som inte har lyckats åstadkomma så värst mycket – beroende på att 300 stycken ledamöter behandlar dom som om dom vore pestsmittade.
   Och de 300 lär ju inte vara så särskilt mycket mer förtjusta i AfS än i SD… 🙂

   • Det är så sant…Men mothugg är väl inte helt fel i riksdagsdebatterna…
    Tids nog, så kommer både SD o. Afs att få inflytande i rikspolitiken.
    EU kommer att bli mer o. mer distanserat – medan Europas nationer kommer att inta en mer självständig politik.

    • Nej, mothugg är inte helt fel i debatterna.
     Men mothugg ändrar inte att antalet utanförskapsområden växer med 30-40 stycken under nästa mandatperiod.

     Det har tagit SD 30 år att komma till den punkten där dom nu faktiskt kan bli sveriges största parti och därmed få riktigt inflytande över politiken.
     Varken Expo eller Expressen eller Romson har lyckats stoppa detta.
     Tyvärr kan AfS lyckas…

     Och en mandatperiod till med socialmoderaterna överlever inte det här landet. Därför har jag inte råd att rösta på AfS hur mycket jag än sympatiserar med vad dom står för.
     Det finns helt enkelt inte tid att vänta 5- 10 på att dom ska växa 🙁

  • ”Jag tror att Afs kan få en riksdagsplats från någon region där röstunderlaget blir över 12%.. ”

   Eeeeh….jag vet inte riktigt hur man ska bemöta något sådant. Det känns som att du inte riktigt har koll på det svenska systemet. Vad som är teoretiskt möjligt är irrelevant om det mest patetiska folket på jorden får bestämma.

 24. Är det säkert att det bara är positivt för AfS att SD-avhoppare ansluter sig? Avhoppare har en tendens att fortsätta hoppa av och kanske är det bäst för alla om de flesta av dem lämnade politiken eller i alla fall inte ges framträdande platser i det nya partiet.

 25. @matsdagerlind, wow, när man följer kommentarsfälten en tid inser man att samnytt verkar ha gått och blivit ett riktigt afs-tillhåll!

     • Att jag läst artiklarna du pratar om och att jag står fast i mitt ursprungliga konstaterande.

     • Ja, det finns en hel del afs-are på samnytt – och naturligtvis är dom vanligast i artiklar som rör AfS.
      Vad är det med det då ?
      Varför är det ett problem ?

     • Mer ett konstaterande än ett problem. Sen är jag fast övertygad om att afs riskerar sabotera för SDs framfart att faktiskt få till förändring, PÅ RIKTIGT!

     • Där är vi helt överens.
      Jag skulle mer än väl kunna tänka mig att rösta på AfS om året vore 2002 och SD låg på sisådär 2 % i opinionsundersökningarna.

      Men när året är 2018 och opinionsundersökningarna visar
      S 23 %
      SD 23 %
      M 19 %
      så måste man vara antingen galen eller sverigefientlig eller helt okunnig om parlamentarism om man ens överväger att rösta på AfS.

      Hur som helst ;
      Visst, det finns en hel del AfS-are här.
      Men det finns närmare 1,5 miljoner SD-are i landet- medan AfS kommer få någonstans mellan 10.000 – 50.000 röster i valet.
      Problemet är att just de rösterna kan resultera i att Stefan Löfven blir statsminister i 4 år till …

     • SD:s politik skulle inte leda till förändring, men oavsett så kommer AfS inte komma in i riksdagen detta år…och troligen aldrig…och lär inte få mer än någon procent. Men det är egentligen irrelevant, för oavsett så kommer SD inte få egen majoritet. Förrädarna lär få 70-75% och de kommer fortsätta driva på folkmordet, med detta patetiska folks välsignelse.

  • Det kan kanske tyckas så. Men huvudorsaken är att allt fler börjar inse det stora värdet i AfS. Fullt möjligt att AfS når till 8% med de kampanjer som står för dörren och som förhoppningsvis kan få alla avstängda människor att fatta att det det är fullt allvar nu.

     • Gustaf kan han men många av de övriga…?

      Klart är att det måste mer till än enbart Gustaf som driver på. Hela Afs måste visa att det är ett gäng som knäcker!

   • Ni menar säkert väl, men förmodligen kommer ni få SD att snubbla på mållinjen och Sverige-förfallet kommer obehindrat fortsätta.

    • SD får mer röster än S och M sjunker och Asf + MED får mer än 4%. KDS kan få mer också. Det köper jag. De andra sura unkna partierna kan fara åt pipsvängen… Och sen måste de involverade krävas på ansvar i efterhand. Även sk Journalister, och ”Nu spyr jag” sk advokater! Ramberg borde ställas inför Haag domstolen! Återkrav på alla pengar de stulit ifrån Folket!…..

     • Nej.
      SD får inte mer röster än S om AsF och MED får mer än 4 % .

      Såvida du inte tror att majoriteten av AfS röster ska komma från f.d. miljöpartister och sossar som har fått nog av invandringen , men inte vågar gå till SD eftersom SD är rasiststämplade , men däremot inte har några som helst problem med att gå till AfS ….

      Logik är nästan lika svårt som matematik. :/

    • Jag lär rösta på SD åter igen (enda partiet jag har röstat på detta årtusende), men jag har också länge insett att Mattias Karlssons politik inte är nog för att rädda landet. SD kan kanske sakta ner folkmordet lite, så att bättre alternativ (pun bara delvis intended, jag tror inte att AfS kommer bli något av värde) kan dyka upp. Jag är fortfarande övertygad om att enbart ett inbördeskrig kan rädda detta land.

  • Nja, Stefan. Du har nog rätt i att det är en ganska hög procent av kommentatorerna här som gått över till AfS.

   Men nu är det så att i en del frågor så är det ganska stor skillnad mellan gruppen kommentatorer här och den större gruppen Sverigevänner.

   Det är inget konstigt i det.

   Det gäller även i bland annat frågorna om licens/skatt för TV och förhållandet till Putin och Trump.

   Därför bör man inte basera gissningar om hur stort AfS kan bli på hur stort AfS är bland kommentatorerna här.

   • Skulle man betrakta samnytts kommentarsfält som representativt för svenska folket skulle valresultatet 2018 bli SD 64 % , AfS 36 % , alla andra partier 0 % …
    Och tyvärr kan man nog konstatera att det inte är representativt 🙂

  • Är det rimligt att anklaga Samnytt för ett AfS-tillhåll? Tycker det verkar finnas SD:are och Afs:are här, och Samnytt rapporterar om både SD och AfS. Samnytt är en fristående nationalistisk tidning, det uppskattar jag. Vill du läsa en SD-kontrollerad tidning kan du läsa Samtiden (som knappt någon läser). Jag föredrar media som är fristående.

 26. Jag planerar att rösta på SD.

  MEN – SD’s hysteriska uteslutande måste avvecklas.

  Jag har tidigare påpekat att uteslutningen av Anna Hagwall var helt felaktig.

  VI skall bestämma vilka som EVENTUELLT behöver uteslutas. Och det är ganska få.

  Inte massmedia.

  • Jag planerar att rösta på SD.

   Men vi skall ha en respektfull ton mellan SD och AfS, samt även MED.

   AfS kan nog närmast betraktas som ”Alternativ för Otåliga”…:). Fast det stämmer ju förstås inte med förkortningen…

   • Det är inte vidare bra att Åkesson hånar Kasselstrand och Kasselstrand hånar Åkesson.
    De har egentligen ungefär samma agenda/ideologi ( även om det finns vissa skillnader ) och de har definitivt samma fiender. De borde ägna mer tid åt att håna dessa än varandra.

   • Det är ju enbart folk som inte längre platsar i SD som ”hoppar över” till AFS.
    Så vitt jag vet så har inte en enda SD-politiker (åtminstone inte i rikspolitiken) lämnad SD för AFS när de har haft fullt förtroende från SD.

     • Jo, om man ser ”får inte plats på riksdagslistan” som ”har inte partiets förtroende” så stämmer väl det.

      Hur som helst anser jag att SD och AfS delar samma mål och att dom snarare borde kriga mot de som har ett helt annat mål.

     • Som jag ser det så är AFS ett tillhåll för de politiker som inte är riktigt ”rumsrena”, dvs politiker som har blivit uteslutna ur SD eller som tycker att SD är med i 8klövern.
      Visst är det bra att de har hittat en plats (iaf just nu) som de tycker de passar i.

      Men det är stor skillnad i politiken, medan vi idag kör i 200km/h med Fridolin med ögonbindel bakom ratten och SD vill byta bort Fridolin, ta av ögonbindeln, bromsa och så småningom sakta börja backa till en bättre plats så vill AFS byta bort Fridolin mot någon annan, sätta ögonbindel på den personen och backa i 250km/h utan att se sig för.

      Så lite på samma håll men ändå en gigantisk skillnad.

     • Så som jag ser det är skillnaden främst att SD begriper att man först måste få gehör för att dom ska sluta ta in 163.000 invandrare om året innan man kan räkna med att få gehör för åsikten att man ska utvisa 163.000 invandrare om året.
      Det AfS gör är ungefär som att försöka lära sig springa innan man ens kan krypa.

      En annan stor skillnad är att SD begriper att man måste samarbete för att få igenom sin politik medan AfS anser att det är landsförräderi att samarbeta .

     • Såg en video med Kasselstrand för några dagar sedan.
      Där berättade han att dom inte skulle kompromissa och inte samarbeta med några.
      Ett parti som har mindre än 50,1 % av rösterna kommer inte någonstans med den inställningen.

      Tyvärr är det många afs-väljare som inte förstår det. Dom påminner inte så lite om MP-väljarna som överger MP eftersom dom anser att ”MP har svikit” , vilket dom bygger på att MP inte har fått igenom 100 % av sin politik.
      Och det kan naturligtvis inte ett 6,8 % parti få. Men det förstår inte MP-väljarna. Eller AfS-väljarna.
      :/

     • Du får nog läsa på lite bättre (trodde bara vänsterfolk skriker ut saker utan att läst på), jag avsade min kandidatur till riksdagen redan i januari. För att kunna vara en av ingenjörerna bakom den alternativa listan med Kent Ekeroth på (hade redan då fått reda på att de skulle peta Kent).

      Hade jag kandiderat hade folk krävt att jag stått på den alternativa lista, men eftersom jag avsade mig den platsen kunde jag också vara en av dem som organiserade motståndet mot de liberaler som lyckats peta Kent från listan. Så jag hade inga ambitioner för att sitta i riksdagen för SD, även om jag varit kvar. När sedan Kent petades så visade SD en gång för alla att det man är beredd att vika sig för PK-etablissemanget. Det var droppen för mig.

    • Kan ju bero på att SD försöker vinna 7-klöverns gilllande. Det kommer definitivt inte rädda Sverige, inom 20-30 år så är muslimer i majoritet, smaka på det.

     • SD försöker få så många väljare som möjligt, man har inget inflytande om man hamnar utanför riksdagen och vägrar kompromissa.

     • Om du ska lyckas förändra någonting så MÅSTE du ”vinna 7 klöverns gillande”.
      Såvida du inte har 50, 1 % av rösterna.

      Så fungerar politik/riksdagen/parlamentarismen.
      Och det kommer AfS också upptäcka när dom har suttit där med 6 mandat i 4 år.
      Och då kommer förmodligen AfS-väljarna anklaga dom för att ha sålt sig till 8-klövern eftersom dom inte har lyckats vinna några voteringar med sina 6 mandat….

 27. Kent Ekeroth et. al. som sparkade ut Kasselstrand och 5,000 ungdomar ur SD är nu själv sparkad. Snart åker väl JÅ själv ut. Det liknar franska och ryska revolutionen..

 28. En som funderar.
  Ser det som en urusel marknadsföring av AfS att plocka in avdankade politiker som inte platsar i SD. Det innebär per automatik att SD gynnas både av en bra och gratis marknadsföring.

   • Absolut. Han är rent av lysande!
    Min favorit är hans debatt med Alice Bah Kunke. Plötsligt, utan anledning, börjar hon tala om en 101-åring hon träffade en gång. Vad hade det med ämnet att göra? Hon verkar inte ha alla hästar hemma. Borta med vinden helt enkelt! Hon är nöjd med sin position och lika oduglig och korrumperad som övriga ministrar i denna nu ökända feministiska regering.

  • Glad att kunna hjälpa till….. Vill man hjälpa till att rädda Sverige är man en tillgång för AfS. Ses i valrörelsen;-)

  • Om det vore en enda, som Sten Andersson som SD plockade av Moderaterna innan de kom in. Men nu är det ju en hel drös. SD verkar vara ett parti som saknar kontroll över sina förtroendevalda representanter. Är inte det oroväckande?

   Det är bara naturligt parlamentariskt att ett parti kan plocka ledamöter från ett annat parti som en van gammormor plockar fjädrar av ett höns. AfS verkar dock ha lite annan agenda vid sidan av också. De köpta ledamöterna verkar ligga sist på den valbara riksdagslistan. Men de HAR ju valts av folket. De äger sin riksdagsplats personligen. Det var folkets val. AfS har att finna sig i det.

   • Är betalande medlem till SD! Jag anser att SD har flera kunniga ledamöter i riksdagen! MEN i kommuner och regioner så bävar jag, det är oftast så dåligt!! Jag röstar SD på riksnivå, men lokalt och regionalt blir det ett ”sista minuten-val”!!

    • Att försöka täcka alla 290 kommuner, bara för att försöka tanka lite partistödsbidrag, är hopplöst! SD borde ha satsat bara på ett fåtal särskilt gynnsamma utvalda kommuner och sen bara på riksdagsvalet. Kommunvalen är bara en red herring. Spelar ju ingen roll hur man röstar där, staten dikterar ju ändå allting.

     • Har inte enbart med partistöd att göra! Ute i kommunerna ligger många frågor närmare väljarna och det är vad man uppfattar under mandatperioden! SD står tyvärr för många avhopp och bråk, vilket ger negativ cred till partiet! Min kritik är att man nu haft så mycket tid på sig att man borde ha avlägsnat lycksökarna och utbildat de med potential att föra en vettig politisk debatt!

     • Nu har det varit mycket hårdare straff på att vara aktiv SD:are än att t.ex. mörda, så jag förstår att de haft problem med rekryteringen. Och därav Åkessons hårda tag. Även i bästa fall är det ju bara byfånar och psykopatiska lycksökare som vill bli politiker, och som nytt parti har man det sämsta bottenskrapet att hantera, som inget annat parti vill ha. Därför är kommunal politik bara smutsigt och ingenting ett riktigt parti bör syssla med.

  • Du låter exakt som en bitter supporter som precis blivit av med sina bästa spelare eftersom dom hamnat i onåd hos dålig lagledning.

  • Att ”hoppas” på det är meningslöst. Jimmie Åkesson och hela partiledningen har gått ut med att dom aldrig kommer samarbeta med AFS.

   • Nej, det stämmer inte, Jimmie sa rakt ut på en fråga från en journalist att han kommer samarbeta om vi kommer in i riksdagen.

  • Varför skulle ett parti som lär hamna på 25-30% av rösterna samarbeta med ett parti som i absolut bästa fall skulle få runt 25-30 promille av rösterna?

  • Redan nu har jag, Olle och Micke bra kontakt med de vettiga SD-riksdagsledamöterna. Plus att både Jimmie och Gustav har deklarerat i media att det kommer samarbetas i frågor där vi har liknande syn. Riksdagen har sju globalistpartier. Om två globalistpartier åker ut ur riksdagen och AfS kommer in så är det två nationalistpartier och ett globalistparti. Konkurrens är bra och finns det plats för sju globalistpartier idag, så finns det plats för två nationalistpartier efter den 9 september.

 29. Varför är det så få avhopp i de andra partierna, relativt sett? Det kan väl inte vara för att man sålt sig till partiet? Man är en lojal knapptryckare i kammaren, och för det får man många sköna förmåner varav högt arvode/lön är en.

  Nej, tacka vet jag dem som vågar göra något individuellt i riksdagen, att stå för sin åsikt och ta alla konsekvenser för detta.

  • De är äldre partier som har lärt upp yngre förmågor under lång tid, det är inte som i SD som växt explosionsartat och mer eller mindre fått ta in de som vill bli politiker oavsett vem det är.
   Det har kommit in många i SD som aldrig borde varit där.
   Det problemet har inte de andra partierna i alls samma utsträckning.

   • ”Aldrig borde varit där”.
    Det gäller alla partier.
    Ta t.ex. Fredrik Reinfeldt. Många Moderater anser nu att han aldrig borde varit där som deras partiledare och statsminister. Han förde ju en i många stycken socialistisk globalistisk politik.

    ”Internationalen åt alla lycka bär”, typ…

    • Reinfeldt blev ju framröstad till partiledare, dvs en majoritet ville ha honom där.
     Det går inte att jämföra med Person X som ingen aktivt valt att rösta fram.

     • Det är så olika. Jag personröstar alltid. Följer alltid media och kollar in kandidaterna. Jeff Ahl är en stjärna som jag skulle kunna rösta på genom att kryssa honom.

     • Jag är väldigt glad att jag inte kryssade Jeff Ahl.
      Jag röstade på SD – inte på PV (politisk vilde )

     • Nej.
      Det är illa nog att det är 8 partier i RD.
      Vi behöver inte 349 partier.

     • En person representerar alltid ett parti. Om jag var sosse skulle jag t.ex. hellre rösta på Juholt än Sahlin så att säga. Det enda sättet att göra detta på är att kryssa Juholts namn på listan. Annars hade Mona fått min röst kanske (beroende av placering på listan).

     • Njaa, alltså… det blir lite bisarrt när du gör jämförelsen med Sahlin/Juholt ;
      Du behöver nog inte kryssa partiledaren/statsministerkandidaten för han kommer in ändå 🙂

      Personligen röstar jag efter partiprogrammet och jag förväntar mig att partiets representanter följer partiprogrammet (till 95 % )

      Jag anser även att hela systemet med avhoppare/uteslutna/politiska vildar bör reformeras.
      Personer som vill hoppa av kan göra det i samband med valen- och hoppar dom av innan så kan dom få 11.360 kronor i månaden från a-kassan.
      För hur bra du än tycker om personval så är det så att det står (SD ) efter Jeff Ahls namn.
      Och det betyder att han ska representera SD . Det är det han får lön för. Och representerar han inte SD så ska han inte ha någon lön.
      (Detsamma gäller naturligtvis alla avhoppare , Ahl är bara ett exempel )

     • Ok. Juholt och Sahlin var bara exempel.
      Men jag tycker att vi röstar på en kandidat med personligt ansvar, som hen får göra vad dom helst med. T.o.m. byta parti…

     • Jaså, du personröstar du…ok. Så om vi ser på det procentuellt, hur många av SD:s nuvarande riksdagsledamöter är av dig folkvalda, där du har stöttat individerna? Folkvalda, va? 😉

      Och den individ som jag kryssat de senaste valen får inte heller vara mer längre, enligt Mattias Karlsson.

     • Det finns många som får en massa kryss, kan t.ex tänka mig att Åkesson får extremt många kryss men helt i onödan egentligen.
      Skulle påstå att det är väldigt sällan som personkryssen faktiskt spelar någon roll i praktiken, lokalt i ett kommunalval så är det en annan sak däremot, där kan en person skaffa stort stöd och bli framkryssad mycket lättare.

      Personligen kryssar jag aldrig, jag röstar på partiet för deras politik, inte en enskild person, jag räknar med att alla som företräder partiet också står för partiets politik och arbetar på det hållet.
      När det gäller SD så har det inte alltid varit så eftersom de har haft brist på politiker och mer eller mindre vem som helst fått komma in och företräda de.
      Hur Jeff är som politiker har jag ingen aning om, han har ju knappast tillhört någon av de som varit framträdande för SD.

     • William Hahne blev framröstad till ordförande i SD Stockholm, efter hård debatt.

    • ”Han förde ju en i många stycken socialistisk globalistisk [sic] politik.”

     Oh nej, inte ens i närheten. Fredrik Reinfeldt är extremkapitalist, snarast av den amerikanska typen. Hans metoder var på det sättet briljanta, han lyckades uppenbarligen lura även dig (trots att han skrev en bok om vad han ville göra, och varför, långt innan han fick möjlighet att genomföra sina onda planer).

     Det fanns ingen socialism i det Fredrik Reinfeldt gjorde, eller i ”Nya Moderaterna”. Att idioterna gick på det, det säger tyvärr mycket om det här folket.

   • Så sant …. afs stöd är inte ens mätbart … enl diverse valbarometrar samt Jimmy .. bra att SD blir mer renodlat

  • 105 politiker överväger att lämna Socialdemokraterna.

   Fler än 100 folkvalda
   socialdemokrater överväger att lämna partiet efter att Stefan Löfven
   meddelat att de vill strama åt migrationspolitiken. Det visar en
   webbundersökning som Expressen skickat ut till S-företrädare runtom i
   landet.

   ”Socialdemokraterna är ett parti i upplösning”, lyder en av kommentarerna.

   https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/105-politiker-overvager-att-lamna-socialdemokraterna/

   • När muslimerna lämnar finns bara de efterblivna kvar och de är inte många procent av befolkningen. Eller, jo det är de. Det handlar om Sverige. Glömde det.

 30. En positiv nyhet! Anna Hagwall blir en tillgång för Alternativ för Sverige. Jag uppfattar henne som en bra och hederlig politiker. Hon blev orättvist behandlad av både SD och pk-media i samband med när hon uteslöts ur SD. Hon beskylldes lögnaktigt för ”antisemitism”.

  AfS 2018

  • Alltså är du verklig? AFS tar röster ifrån SD med en politik som INTE går att genomföra! Tänk för fan!

   • På vilket sätt är Alternativ för Sveriges politik ogenomförbar? Jag har tänkt klart. SD är inte räddningen för Sverige och svenskarna. Det enda hoppet är Alternativ för Sverige.

    • Paul Nilsson, för att att AFS ska kunna göra det dom säger så MÅSTE dom ha egen majoritet. Sluta dröm och kämpa med det som går att göra.

   • Vad dom inom AFS inte förstår är att man kan inte äta upp hela tårtan på en gång. Man får ta en bit i taget, vilket SD har förstått.

   • Klart deras politik går att genomföra, i teorin. Om Fredrik Reinfeldt och Göran Perssons folkmordspolitik gick att genomföra så är det klart att landet går att rensa på förrädare och inkräktare. Det kommer inte att ske, för det här folket är patetiskt, och AfS kommer aldrig få någon möjlighet att påverka någonting, men det är klart att det hade kunnat genomföras med ett folk där männen hade fungerande testiklar.

   • Är du defaitist? All politik går att genomföra. Likaså en aktiv återvandringspolitik, eller har du gått på vänsterns propaganda?

 31. Yougov Maj 2018 :

  S 23 %
  SD 23 %
  M 19 %

  Och vad som hände sedan var att folk tyckte att AfS var mycket bättre än SD eftersom AfS förespråkade en invandringspolitik som sjuklövern någonsin skulle kunna tänka sig att ta i ens med tång.
  Så då gick en halv miljon människor och röstade på AfS istället för på SD ;

  Valresultat Sep 2018 :
  S 23 %
  M 19 %
  SD 18 %

  Grattis statsminister Löfven !
  Vilket fantastiskt valresultat – SD blev det tredje största partiet istället för det största ! Humaniteten och alla människors lika värde har segrat !
  ( Och det där nya 5,7 % partiet AfS kan ni ignorera lika mycket under de kommande fyra åren som ni ignorerade SD under deras 4 första år )

  • Jag tror:
   SD 25%
   S 20%
   M 15%
   C 10%
   AfS 5%

   Enligt mitt sifferbingo åker alla andra partier ur RD 9/9.

   • Ok. Jag får inte riktigt ihop ditt sifferbingo :
    Är det så att det slås nytt rekord i soffliggande eller är det så att AfS får sina fem procent av folk som tidigare har röstat på Vänsterpartiet…?
    🙂

    • (V)isste väl att jag glömt något…

     V får 10%, tyvärr.
     Resten är blanka och ogiltiga röster.

     • Om du tror på ditt valresultat bör du sätta en hundring på det på nån spelsajt.
      Går du in kommer du bli väldigt rik 🙂

     • Rik som ett Troll kanske… Jag känner mig som ett näthatartroll ibland. Hatar oärliga politiker och falsk media! ☺

     • När DÖ presenterades så kontaktade jag flera spelbolag för jag villa satsa på att SD blev störst 2018 men det var ingen som ville ge mig nått odds 🙁

   • Själv tror jag inte riktigt på dina procenttal men hoppas du får rätt.
    Att du glömt V har ju fler än jag konstaterat. Skulle tro att dessa får mellan 7 och 8 procent dock. Det bästa hade ändå varit om vi sluppit dessa störda clowner tillsammans med de andra dito.

   • SD 33
    S 20
    V 10
    C 9
    M18
    L4

    Resten bye bye.

    Vore trevligt om afs kom in men jag tror inte de får över 1%

   • Nja, jag tror att dom främst vill förgöra SD .
    Att Sverige åker med på kuppen förstår dom inte… 🙁

    • Nog förstår dom det, men de är idioter. Det var ju därför de blev utkastade till att börja med.

     • Anna Hagwall blev inte utkastad för att hon var idiot utan ansågs begränsa möjligheterna för SD att bli accepterade av de andra partiledarna. Men vad gäller fullebunten i Ryssland samt Hanna Wighs mentalt störda beteende håller jag med.
      Dock uppfattar jag SD som svikare ibland och för det skall inte en pajas som du kalla mig idiot. Men kanske SD i valet?

    • Sverige behöver deras politik, SD:s politik är alldeles för lite, alldeles för sent (inte deras, eller mitt, fel dock). Men AfS kommer inte bli stora nog att spela roll.

    • AfS har den bästa politiken och det är självklart det man måste gå efter. Sen vad ”Sverige behöver” det är upp till väljarna att avgöra.

  • ”Så då gick en halv miljon…”

   lol

   AfS kommer få under 2% (troligen en bra bit under 1%) och SD lär bli störst, eller näst största. Det spelar dock ingen roll, SD/MK:s politik är långt ifrån nog för att rädda Sverige. AfS på pappret hade kanske fört en politik som hade hjälpt, men de kommer inte bli stora nog att påverka, så det spelar ingen roll heller. Sverige är kört, det här folket är för patetiskt…det bästa vi kan hoppas på är att övriga länder lär sig av detta folks extrema misstag.

  • Det där var det löjligaste argumentet hittills. Om AfS kommer in så skulle PK-etablissemanget skälva i sina grundvalar. Kommer vi in kommer debatten och politiken vridas åt vårt håll, liksom den gjort efter att SD kom in. Enbart vi har den politik som kan rädda Sverige från systemkollapsen.

 32. Demokrati funkar ju så här, det kommer att ta längre tid för SD bara, och det är tid vi som nation inte har råd att förlora, tänk på det Gustav Kasselstrand.

 33. Att sparka Anna Hagwall var ett misstag av SD. I sin iver att få bli inbjudna till de andra politiska höjdarna valde man detta idiotiska beslut. Att hitta vettiga kvinnor till ett parti som SD är inte det lättaste. Det är ju Åkessons egen svärmor ett bra exempel på för att inte tala om den sinnessjuka Hanna Wigh. Tycker faktiskt ändå att SD ryckt upp sig sedan de fått en konkurrent på arenan. Står fortfarande därför i valet och kvalet mellan SD och AfS i September.

  • Bli gärna medlem i AFS om du vill , ge extra donationer också när du har lust . . MEN . . Detta val måste gå till SD så de får makten att lägga om rodret bort från haveri och misär !

   Vi har inte råd mer ideal och önskningar nu när allt kan kollapsa snart , AFS kanske har vuxit till sig inför nästa val . . Men denna gång så har vi bara chansen att överleva om vi spelar på säkra kort ! !

   • Det är precis som du skriver. Därför står jag alltså i valet och kvalet.
    Men allt har sina begränsningar. Om någon jag inte känner försöker blåsa mig på något reagerar jag inte nämnvärt, men om sådana jag betraktar som vänner gör det blir jag ledsen och förbannad.
    Hoppas du förstår vad jag menar. Men det lutar åt SD trots allt.

    • Varför SD? Tror du att om SD blir ett lydparti till M så skulle det lösa Sveriges problem? M som är anledningen till att det ser ut som det gör i Sverige idag och M har idag en ledare med samma visioner som Reinfeldt.
     Du har inget att vinna på att rösta M eller jag menar SD såklart. Men du har allt att vinna på att rösta på AfS.

   • Det finns ingen chans att SD ens kommer i närheten av 50%
    Får dom 30% så vore det nått helt enormt men ändå helt betydelselöst eftersom vi numera har ett två parti system i Sverige.

    SD snackar om att det är viktigt att vi får igång integrationen… Dom är inte med i matchen längre.

   • SD får bara makt OM de får egen majoritet… och det kommer inte att hända! SD slickar M i röven så gott de kan men M vill att någon su… ba… Med tanke på M´s liberala utspel att Sverige måste ha mer EU och mindre nationalism… hur mycket tror du att M kommer att låta SD få lön för mödan? Inte ett skit kan jag säga med den invandringsliberale Kristersson vid M´s roder. M kommer att göra upp med S i migrationsfrågan och då blir det ett urvattnat förslag som fortfarande innebär att vi kommer att ha en hög invandring!

    SD får ingen makt, tyvärr!

    • Om SD blir störst få de bilda regering.. åker sen MP och KD ut så blir vi ännu större.. JIMMIE 2018!

     • Nej så funkar det inte, blir SD störst så får dom uppdrag av talmannen att bilda regering. Men det finns ingen som vill samarbeta med SD så deras regeringsförslag kommer inte att gå igenom. SD måste få minst 50% för att kunna göra nån skillnad och det kommer inte att hända och just därför är det bättre för alla som röstade på SD innan 2014 att dom istället röstar på AfS

     • AfS är det bästa för Sverige! AfS påverkar tom SD att nu tuffa till sig i retoriken. AfS gör skillnad!

     • Jag har röstat på SD sen 2006 men i September så blir det AfS, jag kastar hellre bort min röst på kesselstrand än att jag kastar bort den på expo Karlsson.

  • om SD stod inför en situation där de nästan kunde få majoritet skulle jag rösta på dem men nu spelar det liten roll om de får säg 22 eller 27 proc. så då kan vi lugnt rösta med hjärtat och kanske ge en chans till AFS att närma sig riksdagen, samtidigt som vi gee en välförtjänt känga åt det giriga lata ängsliga och alltmer självgoda SD. Eller som det bör kallas: ”F.d. SD”

  • ” Står fortfarande därför i valet och kvalet mellan SD och AfS i September.”
   Då får du vädja till sunt förnuft för vilket parti kan förändra sverige efter valet, SD ca 25% eller AfS 0,5%

   • Nu är ju inte jag som du som till varje pris måste tillhöra det vinnande laget. Sedan har ju inte valet varit ännu utan det blir av i September.
    Om jag har tappat förtroendet för SD vill jag självklart inte rösta på dem. Då får det bli något annat som exempelvis AfS. Varför röstar du inte på sossarna i stället för de kan ju faktiskt bli störst?

    • Jag röstar för sveriges bästa alltså SD Vill jag inte sveriges bästa röstar jag AfS för en röst på AfS är en röst mindre på SD o den rösten blir en 7klöver röst indirekt.

   • Stöda SD är att stöda Soros och alla krig.
    Spelar ingen roll om SD får 49% i detta valet.
    så länge ety parti stöder krig kommer flyktingar komma till Europa och Sverige.

    • Skulle AfS vara en bättre garanti för ett tryggt sverige? Knappast för AfS får max 0,5% o 0,5% brukar inte räcka långt. Inget parti stödjer krig men felet är att man lockar hit ”flyktingar” med bidrag som bete. Stoppa bidragen så kommer betydligt färre.

 34. Anna Hagwall har mera krut i sig än hela SD:s ledning tillsammans. Det är löjligt lätt i dagens kaotiska Sverige att peka på problemen i de kriminella förorterna och tala om minskad invandring m.m. Det är oändligt mycket svårare att ha modet att peka ut de bakomliggande orsakerna och de verkliga makthavarna.

  Den ungerskfödda kvinnan Hagwall vågade sig på att protestera över att nästan all ”svensk” media i själva verket ägs av judar, och de använder sin makt till att arbeta för sveriges undergång! Detta kunde självklart inte tolereras av ”männen” i SD:s ledning, som spenderar mer tid på att sparka ut ”rasistiska” dissidenter och att springa på bögklubbar än att bedriva nationalistisk politik.

  Lycka till Anna!

  • Ja hon vågade faktiskt ta strid mot det korrupta MSM men Istället för att stå upp för sina egna så valde SD återigen att krypa för medias krav om att hon skulle uteslutas.

   • Bonnier styr naturligvis SD också.
    Bonnier styr även Trump så de enda som är fria idag är AfS.
    De lär nog bli köpta de också så småningom.

  • I den värld jag lever är det mycket grovt kränkande att säga att: ..”männen” i SD:s ledning.. spenderar mer tid på…att springa på bögklubbar än att bedriva nationalistisk politik.

   Sådana här kommentarer borde snarast redigeras av skribenten själv, eller i annat fall tas bort av någon av moderatorerna.

 35. Hej då Anna…så nu lämnar du riksdagen?…vad?riksdagslönen!!!…tänkte inte på den klart du ska ha den till september…😂😂😂😂😂

 36. Jag tycker att SD behandlade Anna Hagwall orättvist, men kommer att rösta på SD.
  Det bästa får inte bli det godas fiende.

   • Kent var bra men skapade onödig turbulens. Mer än en gång….Sånt drar ned förtroendet för ett parti. KD-ledaren anklagade Åkesson att han aldrig kunde hålla reda på sitt folk. Hur skulle KD och SD kunna samarbeta då?

    • Som sagt.
     SD är en del av 7klövern idag.
     Alla som sticker ut och vill Sverige väl blir kickade.

    • De enda som tappar förtroendet för Ekeroth var de som redan avskydde honom. Lena Mellin i Aftonbladet hyllade SD när de kickade Kent! Då är det enkelt att förstå att det var ett uselt beslut från av SD.

 37. Jag röstar förmodligen på AfS. Jag röstar enligt min åsikt så den blir representerad i valet och sen kanske i Riksdagen.

   • AfS kanske kommer in i riksdagen. Folk stirrar sig blinda på 4% spärren. Det är inte så viktigt. Om vi någon gång kommer nära 50% och AfS har bara typ 3% så kan SD och AfS ingå valsamarbete. Det har andra gjort redan. Man blir ett parti inför valet bara.
    Hursomhelst, allt som spelar roll är att få upp SD+AfS över 50%.

    • Ursäkta men det enda SD och AfS vill göra är att skära halsen av varandra. Något samarbete kommer inte att ske. Inte ens i frågor där de är samstämmiga.

   • Rösta på SD är att rösta på 7klövern.
    SD stöder Nato och vill tydligen ha invandringen från Syrien Afghanistan Somalia Irak till Sverige.

 38. Hur var det med den motionen egentligen? Pekade hon ut folkgruppen direkt eller indirekt? Har för mig att Anna Hagwall inte pekade ut minoriteten utan ansåg att media inte får/bör vara för koncentrerad till just en minoritet. Hagwall vet nog vad det innebär när just den specifika minoriteten får råda över värdfolket. Hon har sett det i sitt gamla hemland och hon har sett det ske i Sverige. En minoritet som har propagerat högljutt för allehanda galenskaper som feminism, fri abort, hbtq, fri uppfostran, gränslöshet, sexuell frihet, social ingenjörskonst, förintelseteologi etc etc utan att själva behöva omfattas av det.

 39. Gör som ni vill. Men 2018 finns det bara ett val och det är SD. 2022 då är det en helt annan sak. Läser man kommentarer så finns det inget hopp för svenskarna. Det här är inte att köpa ett tv-spel utan det här är livsavgörande.

  • Svenskarna har röstat sönder Sverige med sossarna sedan 30-talet. Lite sent att vakna nu.

  • Håller med fullständigt. Förstör inte möjligheten att sverige kommer på fötter igen genom att kasta bort sin röst på AfS.

    • Det kan jag väl inte tänka mig men nu ser spelplanen annorlunda ut o att svika SD i valet 18 är inte smart om man vill se en förändring i politiken. Men det är klart kan man skjuta på kaoset 20 år så AfS kanske når 10% så visst. Jag förlänger inte otryggheten en minut längre än nödvändigt.

     • Ja, spelplanen nu är annorlunda med att det numera inte finns någonting kvar att rädda. Det gjorde det 2006 – var var alla ni då?

      Röstade också SD 2006. Första gången jag hade rösträtt.

 40. Man måste kunna bryta tabubelagda frågor i sd utan att bli utesluten, en sådan policy som sd haft i hennes fall skapar rädsla, att ifrågasätta den uppenbara obalansen i svensk media, oavsett religiös identitet, kan aldrig vara fel.

 41. I Opinion Live i går och debatten mellan Richard Jomshof och Göran Greider hamnade på sedvanligt socialistiskt manér slutligen på skammens sophög. Greider tappade fattningen och började att klä Jomshof som halmgubbe, för att sedan attackera denna. Bl a annat anklagade Greider, Jomshof för att inte föra en debatt utan hålla ett tal. När inte han inte fick svar på det, fortsatte han att klä Jomshof i nazi-uniform med hyllningskrans att lägga vid Karl XII staty. Greiders klippkort i SVT bör dras in, med motiveringen att han inte längre framstår som trovärdig. Men tack ändå, där fick nog SD ytterligare några röster från sossarna.

 42. Ett drömscenario efter valet 2018 vore att Sverigedemokraterna får egen majoritet, att Alternativ för Sverige och Medborgerlig samling kommer in i riksdagen och att Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Liberalerna och Moderaterna åker ut.

 43. Jag förstår inte allas kommentarer angående bortkastade röster…det finns inga bortkastade röster, i en demokrati röstar man på det man tycker är bäst (annars kan vi lägga ner demokratin). Tycker man AfS är bäst röstar man AfS. Tycker man SD är bäst, röstar man SD. Inget parti har fått en enda röst i valet 2018, inger parti är inne och inget är ute. Om ni nu vill rösta ”säkert” så måst ni rösta på ett Sjuklöver-parti. För de är de enda som med säkerhet får inflytande – vilket jag hoppas att ni aldrig gör, för Sjuklövern har förstört Sverige. Rösta på det nationalistiska parti ni tycker bäst stämmer överens med era åsikter.

  • … och självklart ska även blanka röster räknas som är ett uttryck för att inget parti duger att rösta på.

   Att den uppgiften togs bort är högst sannolikt inte grundad på någon folkvilja.

  • Så är det. Jag vänner o släktingar som taktik röstar på småpartierna i Alliansen. Man ska rösta med hjärnan. Om dom hade gett fan i att lägga sin. Taktik röst på L eller KD. Då kanske SD hade varit i ett annat läge. Folk kanske inte skulle lägga sin röst på L i EU valet och vi slapp tokiga kärringar där. Men som sagt var man får rösta på vilket pari man vill. Med en galen media också så har vi det Sverige som inte vanligt folk vill ha. Lägg en röstAFS men kan SD o AFS samarbeta troligen inte vilken röst var bortkastad det är frågan.

  • KD(s) bildades 1964 och kom in i riksdagen 1991
   MP bildades 1981 och kom in i riksdagen 1988
   SD bildades 1988 och kom in i riksdagen 2010

   Det enda parti som kom in samma år det bildades var Ny Demokrati.
   Jag är säker på att Afs har en framtid, men att förutsätta att Afs får över 4% redan i år är lite väl optimistiskt. Men, jag hoppas att jag har fel.

  • Instämmer helt. Man ska naturligtvis rösta på det partiet man tycker har bäst politik. Om fler hade resonerat som vissa gör här inne så skulle inte SD heller ha kommit in i RD 2010.

   • Hade Jimmie inte kört ut nassarna hade SD fortfarande varit ett 0,6%-parti. Det hände inget i SD innan han möblerade om styrelsen. SD idag är ett helt annat än det var när den bildades. Det finns horder av utländska företagare i förortsområdena som längtar efter SD:s politik. AfS är alltför extremt. Absolut inget parti vill samarbeta med AfS. Och demokrati går ut på samarbete…

  • SD:s får ca 25 % av rösterna om trenden med fördubbling varje val håller i sig. Då tror SD-vännerna att de ska få inflytande över politiken. Bara en detalj, sjuklövern har fortfarande 75 %.

   Nej, rösta på AfS och sätt en blåslampa i röven på Mattias Karlsson såväl som förrädarna i 7K. Om de så bara når 1 % så betyder det gratis valsedlar i samtliga vallokaler nästa val. Ingen röst på AfS är bortkastad!

   • Tror att det kommer bli mera än fördubbling den här gången. I denna mandatperiod har sönderfallet blivit allt för tydligt för att det ska stanna där.

  • Det är väl klart att det kan finnas bortkastade röster, sett ur ett perspektiv där man vill åstadkomma en given förändring. Med detta menar jag inte att en röst på AfS nädvändigtvis är bortkastad. Och självklart har man rätt att rösta på det parti man själv anser bäst.

   I alla dessa trådar dyker det ständigt upp tankar om att SD har gått 7-klövern för långt till mötes o s v. Det kan nog många skriva under på, men politik bygger delvis på kompromiss, både mellan partier och kompromiss med den givna debattkulturen. Det bör nog inte glömmas.

   Dessutom vill jag tillägga, med tanke på att det emellanåt kan förekomma hårda ord och påhopp här, så ska vi väl inte glömma att vare sig vi röstar SD eller AfS, så vill vi i stort sett samma sak.

  • Precis, om ni kommer in direkt eller måste vänta en period innan folk fattar att ni behövs, får vi se. Således är det samma situation SD stod vid 2006 alt 2010. Det är upp till oss att bestämma. Jag är ganska övertygad att AFS kommer in.

   Btw Jeff, kunde det vara intressant för AFS att driva frågan om sänkt bensinskatt? Risken är överhängande att Sverige kommer ha dessa astronomiska bensinpriser i lång lång tid alltjämt med en svag svensk krona.

 44. En fråga jag skulle vilja ställa till Göran Greider är hur han själv kommer att fira Sveriges nationaldag den 6 juni. Jag menar så man inte träder över den gräns som innebär stigmatisering för de nyanlända.

 45. På vilket sätt var motionen delvis fel faktamässigt?
  Att vara SD idag och inte gilla Bonniers är skäl till uteslutning.

  • Allmänheten ska veta att SD-företrädare är de bäst pålästa och
   mest trovärdiga av alla. Partiet har vuxit i raketfart och man behöver rensa i rabatten.

 46. SD största ”utmaning” är växtvärken.
  Den skapar just nu instabilitet och osäkerhet.
  Bästa botemedlet är att nagelfara varje person som företräder partiet med lupp.
  SD kommer att vara det bäst rustade inför framtidens Sverige medan 7-klövern smulas sönder av skandaler och inre spänningar.
  Håll ihop!
  SD 2018

 47. OT. Måste dela med mej av en härlig dröm jag hade i natt…Jag drömde jag tog ett ordentligt tag om Löfvens näsa och klämde åt!! Han skrek som en stucken gris och jag sa ”högre” flera gånger tills han kved ”jag ger mej..”. Gissa om jag är besviken över att det var en dröm….

 48. I sin iver att bli accepterade av eliten görs sig SD av med de som inte passar in i Mattias Karlsson mall. Personligen anser jag det vara ett stort misstag men en fantastisk möjlighet för Kasselstrand & Co

 49. AfD’s Alice Weidel – intelligent, eloquent, good-looking, strong character, strong leader. Here is a speech in German Parliament last month in which she tells Merkel directly to her face that she has failed the German people:
  https://www.youtube.com/watch?v=wZ66coDh14s

  SD lacks this type of leadership. Watch this video (English subtitles) and judge for yourself. I cannot vote. My wife had been an ardent supporter of SD but has been disappointed after years of talk and no action that they have accomplished nothing for Sweden.

  • But she has to be patient, the Other partiets has shut them out for all these years, and gone around them by suporting parties over blocks. When SD is now getting bigger supports, Good things Will start to happen, dont leave them hi and dry now. This is the most important election in swedish historia ever!

   • Tack ska du ha Davve. My wife is part of the working class. She is frustrated after working for 15 years as an undersköterska without a significant increase in salary while the workload continues to increase. The workers are pressured to do more without additional compensation. So, she has become disillusioned with SD.

    • Yes its an important job and i am One of those who Wants more money to sjuksköterskor, undersköterskor,lärare. They are important to the swedish soceity, and thet are underpaid for Their efforts, i feel you, and i want it to shange!

 50. AFS vill verkligen döda Sverige. Den saken är klar. Vår sista chans att få ordning på detta innan ett ordentligt inbördeskrig dyker upp och då dyker en sån här korkad tomte som Gustav upp.

  • AfS har i invandrarfrågan den absolut bästa politiken.

   Att problem uppstått i kampen om att vara bäst på det migrationspolitiska området, får stå helt för SD. De har drivit möjligheterna att utesluta medlemmar med oftast kloka idéer in absurdum.

   Kasselstrand är ett lysande exempel på detta.

   Av taktiska skäl röstar jag den här gången på SD, men i själ och hjärta tillhör jag AfS.

    • Det är absolut min tanke. På sikt torde det dock komma att se annorlunda ut.
     AfS återvändar politik är f.n. oslagbar, och medicinen för det homogena samhällets återkomst.

     • Det är stor risk,att AfS betraktas som ett enfrågeparti och kommer att malas ner vid eventuella debatter! Måste bli SD!!

     • Detta spörsmål får framtiden utvisa.
      Jag har dock högre tankar om Gustaf K. än att han låter AfS stanna vid ett enfrågeparti. Det är han absolut för smart för.
      Men oavsett detta är mångkulturens vara eller icke vara den absolut största frågan i svensk politik. Skall vi vara en sharia stat eller inte?

     • Men , å andra sidan så finns det bara en (1) fråga som är
      det absolut viktigaste för Sveriges Överlevnad & Framtid :

      ISLAMISERINGEN ,!

   • Afs är en fasad skapad av de som anvarar för problemet i landet. De kommer ingenstans såsom Fi var tidigare.

     • Det kallas för den ”franska taktiken” som Macron representerar. Allt för att SD inte blir det största partiet i Sverige. Vi får se.

 51. En rad namn som kommer att bli av med sina riksdagslöner och förmåner. Ja, inte Jimmie Åkesson förstås;-)

 52. Antar att kvinnan menar att hon kommer att rösta på AfS. Någon riksdagsplats lär hon inte få. Det var ända modigt av henne att påpeka Bonniers särställning i Sverige. Detta är naturligtvis ett demokratiproblem som ingen vågar ta i.

 53. Jag gillar SD men jag hatar Nato och det krigsorg gjort med Sverige.
  95% av all invandring till Sverige beror på Natos krig.
  Så det är mitt enda problem med SD är att de stöder Nato, om man förstår anledningen människor flyr så kan inte rösta på partier som stöder Soros plan, att andra partier vill öka och stöda invandring till Sverige förstår jag. Men inte att SD gör det.
  AfS stöder inte Nato och dess krig som orsakar elände.
  Med SD stöd i riksdagen till Nato gjorde att fler flyktingar kommer till Sverige.

    • Vad syftar du på? Det där med att du hävdar att SD ”stöder NATO” verkar väldigt luddigt…

     • Är det luddigt?
      Ja SD stöder Nato till 100%.
      Den enda gång det gick och rösta emot Nato så röstade SD för Nato och du tycker det är luddigt?
      Tror många fina SD har inte förstått att Nato är den absolut största anledningen flyktingar kommer till Sverige.

     • Jag har lyssnat uppmärksamt på när Jimmie Åkesson debatterat i Riksdagen mot NATO-lobbyisterna Kristersson, Björklund och Lööf.

      Det är uppenbart att SD är emot medlemskap i NATO.

      Kanske syftar du på inställningen till ett visst partnersamarbete?

      Detta är en helt annan fråga än medlemskap.

      Jag kan tillägga att jag själv är emot NATO. En självklarhet som sverigevän.

  • SD vill inte att Sverige ska bli medem i Nato. Att samtala och löst samarbeta med olika försvarsallianser gynnar oss och är inte alls samma sak som att bli medlem i Nato. Att prata och delvis samarbeta (men bara på våra egna villkor) är bra och positivt för oss och förpliktar absolut ingenting nu eller framöver.
   /CC

  • Att 95 av all invandring skulle bero på ”Natos krig” är din personliga åsikt. Min övertygelse är att minst 95 procent av all invandring beror på att 7-klöverns politiker har beslutat om att ge bidrag och extremt många förmåner till alla som söker asyl här. För Migrationsverkets statistik visar tydligt mindre än 3 procent av alla asylsökande kommer från krigsområren. 97 procent har valt att resa till Sverige för att få det bra ekonomiskt och för att slippa jobba så hårt eller helst inte alls. Så att skylla Nato för massinvandringen är inte ätt. Det är 7-klöverns politik och extrema bidrag och alla gratis förmåner som är den främsta orsaken till att så många migranter söker syl här. Och nästan inga som söker asyl i Sverige är riktiga flyktingar enl. Geneve-konventionens andemeningar.
   /CC

 54. Skillnaderna mellan SD och AfS är subtil. Målet är nästan exakt samma. Det parti som kommer näst närmast därefter är M och sedan KD. Men därefer finns en djup avgrund till resten av riksdagen partier. Resten av riksdagens partier vill något helt annat med Sverige, nämligen att vårt lands svenska befolkning skall försvinna eller bytas ut mot araber, muslimer och afrikander och andra släkten, analfabeter, helst bidragstärande migranter från tredje världen som är lätta att hjärntvätta och indok-trinera till att rösta på vänsterliberala partierna inom 7-klövern. Av någon anledning finns ett stort antal politiker som för en politik som förstör vår sammanhållning och förstör vår välfärd, förstör vår svenskhet, skapar massfattigdom och kan leda till lokala brutala inbördeskrig. Se bara på hur våldsamt läget är idag med cirka 300 utanförskapsområden och 61 no-go-zoner. Hur kommer det att bli om 10 år? Då finns det troligen 600 utanförskapsområden och kanske 200 no-go-zoner. Och hur blir det om 20 år? Läget har försämrats för varje år. Och pensionerna blir över tid allt sämre o pensionsåldern har höjts från 65 till nu 67 år och om ett år blir den 69 år och om fem/sex år är det 70 år som gäller och om cirka 8-10 år kan inte gå i pension före 75 års ålder. Allting för-sämras i Sverige p.g.a. att 7-klöverns politiker har fört en galen asyl- och invandrings-politik som kostar så extremt mycket att den förstör hela vår välfärd och framtid. Så jag hoppas på att SD får makt att bestämma och om AfS är med på tågt så har jag inget emot det. Det är ju nästan ingen skillnad mellan SD och AfS. Men jag röstar på SD eftersom AfS riskerar att hamna under 4 procentspärren och då blir ju en röst på AfS en bortkastad röst. Och för min del så tror jag mer på Jimmie Åkesson och hans stab. Jag gillar SDs politik mest och därför lägger jag min röst på SD.
  /CC

  • Finns en väldigt stor skillnad mellan partierna.
   Ett parti stöder krig(Nato) och att flyktingar kan komma till Sverige minsann AfS inte stöder Nato.

   • SD vill ha folkomröstning innan man tar ställning. Så idag har SD inte tagit ställning när det gäller Nato. Men av det jag hört Jimmie säga så vill han inte att vi skall med i Nato. Så vari består skillan-den? Och när det gäller ”flytingar” så menar SD att bara de som bor i länder med fasta landgränser till Sverige (Norge, Finland och Dan-mark) har rätt att söka asyl här vid kris eller krigstider. Resten, alla som kommer från andra länder, får inte lämna in en sådan ansökan, enligt SD. Så vad är det för problem där?
    /CC

     • Den enda gång det gick och rösta emot Nato så röstade SD för Nato i Sverige.
      Går detta inte in i ditt huvud?

    • ord är inte mycket värda för en politiker.
     Handling är det enda som bevisar något.
     När det kom till kritan så röstade SD för Nato.

     • SD röstade inte för medlemskap i Nato. Att ha partnerskap och att prata med Nato är inte alls samma sak som medlemskap.
      /CC

    • Men jösses.
     Det har gått och rösta för Nato eller emot i riksdagen
     SD röstade för Nato och inte emot.

     • SD borde röstat emot värdlandsavtalet, så skedde inte. Jag blev vansinnig på SD vid det tillfället. Med det så ger de passivt stöd till NATO-vurmarna. I regeringsställning så kommer denna fråga vara en sak som de kommer att få kompromissa bort mot Moderaternas vurm. Därför är det stor skillnad på AFS och SD. Sanna mina ord!

  • Tycker du t.ex. denna viktiga ståndpunkt är subtil (angående Ryssland)?
   SD: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/ryssland_H5021578
   AfS: ”Den svenska utrikespolitiken har i dagsläget mycket att lära av Finland
   som har en god dialog med Ryssland och där båda parter genomför
   regelbundna diplomatiska besök hos varandra. Det vore direkt oansvarigt
   av Sverige att inte verka för en god relation med en stormakt i vårt
   absoluta närområde.” https://alternativforsverige.se/forsvar-och-sakerhet/

 55. Varför kan inte alla ”gammel-SD:are” taktikrösta på AfS och hjälpa dem in i RD istället för att gnöla om bortkastade röster? SD kommer ändå få en massa nyvakna fd. sosseväljare.

  Är man rädd för att AfS är en bortkastad röst så ska man själv rösta på dem och öka deras chanser. Förutsatt att man gillar deras politik såklart.

  Förresten, känns det bra att rösta på SD när en iranska som fnaskat runt på Stureplan står på listan, som ”betalning” från den högt uppsatte SDaren Stefan Jakobsson?

  • Jag tror att nästan alla ”gamla” SDare giller SDs politik mest och därför röstar man på SD, som man anser har bäst politik. Varför ska man rösta på ett parti som inte har bäst politik, resonerare nog alla gamla SDare. Och risken att AfS hamnar under 4 procentspärren är ganska stor, tror jag. Och då blir en röst på AfS en bortkastad röst.
   /CC

  • I senaste mätningen från YouGov var S och SD jämnstora på 23%. M fick 18,3%. Om SD väljare taktikröstar på Afs avstår man från möjligheten att låta ett Sverigevänligt parti bli störst. Låt S och M väljare taktikrösta medan SD tar ledningen.

 56. En förklaringsmodell till varför sossepartiet fått ett allt mindre väljarstöd har man nu från partihögkvarteret lyckats fundera ut. Dom som lämnat har nog aldrig varit sossar.

  • Känner man sossar så förstår man hur de tänker.
   Sosseriet är egentligen en sekt, och en sant troende sviker aldrig.

 57. På sikt bör det finnas utrymme på den sverigevänliga sidan för fler partier än SD.

  Men – risken är att AfS hamnar på 0,1 till 3,9 % och i så fall minskar antalet sverigevänner i Riksdagen jämfört med om AfS inte ställt upp.

  Det är dock egentligen för tidigt att gissa om AfS chanser.

  Opinionsinsundersökningar i sommar lär väl visa ungefär hur stora AfS chanser är.

  • Spelar ingen roll hur många röster AfS tar för det är redan bestämt att Televinken blir statsminister i höst, enligt DÖ.

  • Kommer SD över förra valets resultat (ca 12%) så kommer det in fler Sverigevänner än vad vi har idag, det tror jag ingen tvekar om. Men det bästa är att både SD och AfS kommer över 4%.

  • Anna Hagwall uteslöts ur SD eftersom MEDIA förvrängde vad hon sa i en intervju.

   Det fanns inget anmärkningsvärt i motionen.

   Men i en intervju i Media formulerade sig Anna Hagwall så att det gick att förvränga vad hon menade.

   Detta gjorde givetvis PK-media och kunde sedan jubla över sin makt när SD verkställde PK-medias beslut.

 58. Vi har tre partier i Riksdagen som är marxistiska och fyra partier till som driver den marxistiska tesen om ’allas lika värde’.

  Marxisterna mördade 100 miljoner människor under 1900-talet vilket firas intensivt den första maj varje år av ledande svenska politiker.

  I det skenet, hur kan någon tycka att AfS är extrema?

  • 100 miljoner, det är ju ganska lågt räknat.

   Väldigt lågt räknat faktiskt med tanke på att socialismens offer är lite mer än dubbelt så många.

   • Det är uppskattningen av de civila dödsoffren. De oliktänkande som var hemma när Dan Eliassons PKolis knackade på om natten. Soldater som stupar i socialismens världskrig räknas inte, de är ju bara män.

    • För att kunna påbörja det socialistiska samhällsbygget så måste det gamla samhällets fundament, personliga relationer, slås sönder. Detta görs med fördel genom att helt sonika mörda en stor del av befolkningen, Marx föreslog en siffra runt 10%, vilket blivit vägledande för goda socialister världen över.

 59. Jag tycker att man ska minst halvera antalet politiker ute i kommunerna ända upp till riksdagen. Och göra om reglerna för politiker vad gäller pensioner, uppsägning etc. Har man blivit uppsagd är det väl bara att ställa sig i arbetskön som alla andra. Ingen annan kan ju sitta kvar på jobbet om man har fått sparken.. Det är ett vansinnigt myglarsystem politiker har byggt upp åt sig själva.

    • Det är litet slarvigt att säga att man har fått sparken, vänstern gillar sådana här generaliseringar.
     Den bäste kan bli uppsagd p g a t ex arbetsbrist, avskedad kan du bli för ett tjänstefel. I det sistnämnda fallet har du ingen uppsägningstid.

  • Att vara förtroendevald är inte ett ”jobb”. Det är något man väljer att göra av övertygelse. Åtminstone är det grundidén i representativ demokrati.

 60. En enkel gräsrotsvalstraget som jag undrar vilken kombination som är viktigast för landet.
  Att SD får 30% och AfS hamnar under riksdagsspärren eller att SD får 25% och AfS kommer in i riksdagen och blåser liv i ett avsomnat SD samt jagar etablissemanget med blåslampa!
  utan en massa PK omskrivningar?
  Själv vet jag vilket.

  • En Kasselstrand i Riksdagen skulle kraftigt förskjuta den allmänna debatten åt det realistiska hållet.
   Tabun skulle försvinna och varbölder skulle öppnas.
   Alla i landet skulle få känna stanken från eländet.

   • Precis. Kasselstrand i partiledardebatter hade rört om i grytan något oerhört. Då skulle vi för första gången se en nationalistisk partiledare som inte ber om ursäkt för sig och som inte köper de andra partiernas moraliska utgångspunkter.

    SDs problem är att de till viss del alltid köpt övriga partiers utgångspunkt om att ”invandring i grunden är något gott” och därmed står för helt idiotiska förslag som att fördubbla antalet kvotflyktingar. Kasselstrand kommer att ta svenskarnas sida utan några som helst omvägar.

  • AfS kan nog lita på en del kamrat 4%. 10% av SD:s riksdagstrupp har redan hoppat över. Hur är det då bland väljare som inte får skyhög månadslön för att vara SD?

    • 11% eller 15%, 20% eller 25%, vad spelar det för roll? Allt mellan 4% och 49% är exakt samma sak i Riksdagen. Då har man en röst som räknas ifall någon annan vill räkna den.

  • AfS måste komma in på Sifo, Inizio och allt vad de heter. Om de gör de så vågar folk rösta på dem.

   • Tack vare namnet och inriktningen så har de en slags opinionsmätning i det senaste tyska valet. Och en handfull avhoppade riksdagsledamöter. Med blandad motivation kanske, men Jeff Ahl är ju en guldtacka. De där possentmätningarna har tappat en del i anseende de senaste åren. Alla har de alltid underskattat SDs valresultat, så vad gör de då inte med AfS?

    • Jag vågar påstå att majoriteten av svenskar vet inte vad AfS är för något. Men kommer det upp i undersökningarna med egen stapel så är det det bästa för AfS.

     • Jo, men det är ju så gott som bara SD:are som kommer att rösta på AfS. De håller sig informerade via andra kanaler än PK. Och har föga förtroende för opinionsmätningar. Så jag tror AfS har en annan väljargrupp än den som regimtrogen media talar till. Liksom en utbrytning ur Socialdemokraterna inte skulle behöva vinna moderata väljare. Åkesson har lagt locket på för intern opposition, förmodligen nödvändigt för att hålla ordning på flocken i ett extremt fientligt medielandskap. Men nu i framgången kokar det över och finns utrymme för variation även bland de som är motståndare till islamisering. Partiet kanske splittras med rörelsen växer.

     • Jag tror att AfS kan plocka röster från M och KD, röster som inte SD kunnat ta. SD ses bland en del som ngt hemskt som man inte kan rösta på.

     • Jag har svårt att tro att de som ännu föredrar KD och M skulle hoppa direkt till AfS. Förmodligen kommer en hel del till insikt, men det krävs tiotusentals röster per riksdagsmandat och en kvarts miljon att komma in till att börja med. Jag tror det är mer av en process där mitten och resten först går till SD, och sen en del av SD till AfS.

      SD är fast i sitt spel. De har lämnat flanken öppen för att koncentrera sig på centrum. Det är en kalkylerad risk som nu har gett upphov till AfS. Det är en kostnad SD tar för att vinna möjlighet till majoritet. Och AfS lär inte obstruera mot nödvändig migrationspolitik såsom sosseborgarna gör, så bortom personligt groll är inget förlorat. Det är åtminstone min rationalisering av det som pågår. Sen kan det visa sig att det hela bara handlar om att han ogillar honom för att han satte på henne å så vidare som det är i den politiska amatörvärlden.

     • Man kan hoppas att AfS kan ta röster där inte SD kan, det skulle vara dubbel utdelning.

   • En gissning är att YouGov börjar särredovisa AfS i juni, allt talar för att dom fick över 2% i maj-mätningen.

 61. Då är det 9 partier representerade i riksdagen, och bara 2 partier som värnar om vårt land och folk.

 62. Are the majority of Swedish people disillusioned enough to vote for SD or AfS? The working class in the US voted for Trump after decades of factory closures with their jobs moving to Mexico and China. The EU protected its workers by placing a 72% tariff on steel from China. Housing prices in Sweden have dipped, but have not crashed (yet!). Have the majority of Swedes been exposed to migrant crime? No! They either live in migrant-free neighborhoods or simply move away from the Muslim enclaves (i.e., ”white flight” from Malmö in the past decade). Pensioners have certainly suffered, but they are so brainwashed by socialism that they simply accept living in poverty as a sacrifice for the greater good.

 63. Jag har varit en trogen läsare och beundrare (och donerare) av Dig, Mats och Avpixlat/Samhällsnytt under lång tid nu.
  Tror också att jag satt många nya läsare (och donerare) bland mina vänner på spåret.
  Men, jag börjar att undra, var du står nu, Mats.
  Är du för SD eller AfS?
  Viktigt att veta, för det är viktigt att inte splittra den enda politiska oppositionen som finns i Sverige.
  Enade vi stå, söndrade vi falla!

  • Det skall egentligen inte spela någon roll om Mats Dagerlind sympatiserar med SD eller AfS.

   Det viktiga är att Samhällsnytts rapportering är korrekt och att både SD och AfS får komma till tals i debattartiklar.

   I debatten mellan kommentatorer sköts modererandet av Mittlandet et consortes, och Dagerlinds eventuella preferenser har ingen betydelse här.

 64. Dålig tidsplanering för Hagwall. Listorna är redan på väg till tryck. Undrar om AfS ville ha in henne på en lista? Kasselstrand har heller inte slagit på stora trumman. Jag tror Hagwall får gå tillbaks och bli optiker.

 65. För att förenkla valet. Alla som gillar AfS och tror på att de når över 4 procent i september kan rösta på sitt parti. Däremot om man gillar AfS men inte tror på över 4 procent bör man fortsätta gilla AfS men rösta på SD för att komma tillbaka nästa val. Vi står inför ett ödesval nu och alla goda krafter bör samarbeta.

  • Du har rätt, samtidigt som det kan vara på sin plats att markera mot sd att detta ämne är huvudsaken för ett framtida stöd som väljare.

  • Det skulle fortfarande finnas en risk att AfS får 0,1 till 3,9 %, vilket i praktiken betyder att i så fall minskar antalet sverigevänner i Riksdagen jämfört med om AfS inte ställt upp.

    • Det kan spela en mycket stor roll om SD får 20 eller 23,9 %.

     Det kan till exempel avgöra om SD blir Riksdagens största parti, vilket enligt Grundlagen i så fall skall tillfrågas om det vill bilda regering.

     Även psykologskt har det en ENORM BETYDELSE om SD blir största parti.

     Det blir då fullständigt absurt och odemokratiskt i folks ögon att andra partier försöker utesluta SD ur kommittéer etc.

     • Det krävs en majoritet för att fälla regeringen. Det kommer inte att finnas någon sådan majoritet att fälla Stefan Löfvéns regering förrän åtminstone 2022. Att vara största parti kanske betyder nånting i propagandan, men att SD+AfS är störst vore om något en ännu saftigare smäll i käften på PK. Demokratiskt är 4%=49% och 51%=100%. Någon måste ju fatta beslut, en demokrati är alltid binär. Det kan rent matematiskt bara finnas en majoritet för ett beslut.

      Även om Löfvén visar sig vara lika episkt regeringsoduglig som Reinfeldt och utan anledning plötslig störtar sin egen regering på valnatten, så kommer ingen talman att fråga SD om de vill bilda regering. Grundlagen kanske säger det, men det är ju uteslutande riksdagsmajoriteten som tolkar vad grundlagen betyder. I vilket fall vore det bara åtlöje när SDs regerings första upplevelse är att röstas med med typ 75%.

     • Har du inte sett att Löfven inte kommer att avgå som statsminister även om han förlorar valet? Sjuklövern kommer sannorlikt att på något sätt stoppa SD även om de blir största parti efter valet.

  • Är det 4%-spärren eller 50%-gränsen som du menar att SD nu kämpar mot och som AfS på marginalen kan ta väljare från?

   • Jag förstår din fråga och den är adekvat i sammanhanget. Min tanke är att om motståndet mot övriga 7 Dö-nickarna blir så stort som möjligt kan man inte negligera och köra över det motståndet. Annars har jag i princip inget emot AfS men menar bara att endast de som tror att partiet klarar 4-procentspärren bör rösta på dem.

 66. AfS. Sveriges Sverigevänligaste parti och därför det mest hatade av det globalistkontrollerade systemet.

  • Tycker att dom har fått ett ganska milt bemötande av media. Deras våta dröm är väl att dom kan splittra den nationalistiska Sverigevänliga folkrörelsen..

   • Hur kan två Sverigevänliga partier vara en ”splittring” ifall Sjuklövern är sju partier och obehindrat samarbetar över blockgränserna?

    • Jag har aldrig hört SVT nämna Afs, Alternativ för Sverige, någon enda gång. Men det kan förstås bero på att jag sedan länge slutat ta del av fulmedia.
     Tomas.

     • Jag googlade nu och hittade faktiskt några artiklar som SVT skrivit om AfS. Självklart framställs de inte som sverigevänner utan ”islamfientliga rasister”. Inte konstigt att folk inte har förtroende för systemmedia längre. De är genomskådade.

 67. Förlorad politik via förlorade röster, är något som jag motsätter mig och just därför! Varför detta politiska sabotage, då är man mest ute efter att skaffa sig en maktposition i samhället och medvetet köra över det parti man avskyr!
  Kasselstrand är en hämnare och på detta sätt vill han skaffa sig en upprättelse genom att lura in folk i ett parti som är dömda att misslyckas, fastän deras naiva propaganda påstår något annat??

  • Han argumenterar mycket väl för sin sak. T.s. från Åkesson så tar han inte konflikt med gamla partivänner. Kasselstrand är uppenbarligen mycket driven och har hittills varit mycket effektiv i att vinna riksdagsledamöter och i sin valkampanj. Att han skulle drivas av gammalt groll känns inte alls trovärdigt.

   • Vet du vem Mikael Jansson är som fd partiledare för SD har gått över till AfS i hopp om att komma in i Riksdagen för att få bli miljonär på sikt?
    Har du någon vetskap om varför duktiga medarbetare vände ryggen mot SD och Startade Nationaldemokraterna som hade liknande politik som AfS och aldrig nådde sitt mål. Jo, Mikael Jansson utlåtande om att han ville in i Riksdagen för att få leva ett bekymmerslöst liv med en riklig inkomst! Han chansar nu att äntligen får han komma in i Riksdagen, AfS får 0,6 % av folkets röster, mer blir det inte!
    Så du kan själv lägga utav med vad du inbillar dig!

 68. När Löfvén delar ut valfläsk så kritiserar partimedlemmar Löfvén att svika partiets grundläggande värderingar, humana värderingar, goda värderingar. Hjärtlöst av Löfvén alltså. Vilket teater.

  Skamligt med extremister som lotsas, och naiva som tror att S står för humana värderingar efter all den försämring i område efter område som S varit stor bidragare till. Och den terrorisering mot folket som pågår främst från kuf-hatare i islams tjänst.

  Man lockar med med välfärd och islamisering muslimer att komma till Sverige. Skulle stått upp för demokrati och mänskliga rättigheter som man bör, så hade endast en bråkdel muslimer kommit. Eftersom Sverige ställt krav på anpassning.

  Det är bäst för folket att rösta på sitt eget bästa i September. En röst på SD är även för invandrarnas bästa, för allas bästa som föredrar en politik för trygghet och demokrati.

 69. Jag slutar från och med idag att skänka pengar till Samnytt. Har gjort det i 8 år, även då det var AP. Men nu har de fan gått för långt med sin sionismkramande agenda och försök att kidnappa den sverigevänliga rörelsen. Där de systematiskt skyddar israel och allt relaterat till det. Samtidigt som de överöser oss läsare med nyheter om baksidan med invandring och islam för att få oss att fokusera enbart på det, men aldrig på VEM som ligger bakom Sveriges och Europas situation. Och om någon i sin kommentar tar upp ämnet så ryker kommentaren eller ännu hellre hela tråden. De är inte för fria ordet, de springer israel och sionistlobbyns ärende. Och de skyddar dem som just nu sänker Sverige, utan att en stor del av er inte ens inser det.

  Detta är samma sak som hänt Brittish national party, skillnaden är bara att samnytt svalde betet, medan de stod rakryggade.
  https://www.youtube.com/watch?v=QYR8OXVCX2w

  • Ta det lilla lugna nu så vi åtminstone hinner reda ut och svara på din tidigare fråga om radering.

    • Jag har nyss kommit in här så det är inte jag. Men när jag nu läser vad du skriver blir jag inte lika förvånad som du att den togs bort. Du är alldeles för aggressiv i dina anklagelser mot Samhällsnyttt.

     • Min kommentar hade på inget sätt med Samnytt att göra. Denna du refererar till är bara en respons på att den första togs bort.

     • Jag kan inte trolla fram en förklaring till raderingen så du får tåla dig lite, om du vill. Men det är ytterst ovanligt att vi skulle radera av misstag, så har moderatorn tagit det beslutet så är det bara att respektera det.

     • Men en kommentar som gillats av över 30 personer och där jag skriver att just att Hagwall nu gått över till AFS för mig att välja dem i valet, samt att jag gillade att hon vågade stå upp mot Bonnier styrda msm. Den fick stå där från igår tills nu för en stund sedan innan du kom. Där är inget fel, jag hoppar inte på folkslag, jag säger inte att andra skall rösta på afs …eller på annat sätt gjort något fel. Jag vet var gränsen går. Men det gör mig så förbannat pissed på att sakliga kommentarer tas bort enbart för att man kritiserar som nu Bonniers eller andra sionistiska företag eller lobbygrupper (pratar ej om judar då man kan vara ickejudisk och sionist. Har vänner som är amerikanska judar så jag har på inget sett problem med dem)

     • Kommentaren är nu återpostad. Det går inte att se om det var den som startade tråden eller inte. Den ingick i en lång urspårad diskussion som togs bort i sin helhet. Du får en nystartschans med kommentaren nu, men vi kommer att radera repliker om de fortsätter i samma anda som förut.

     • Steffoblack hade rätt dock.
      Skriva om Isreal i negativ bemärkelse gick inte på samhällsnytt.

     • Berätta snälla varför min fråga angående Isreal och varför tråden togs bort

     • Isreal är det bästa landet på jorden som vill Europa och Sverige bara det bästa.
      Detta kommer nog få vara kvar:)

     • min kommentar var överst och hade över 30 likes. Tråden fanns kvar men utan min och 4 andra som låg precis under, dvs. de som höll med mig. Men jag uppskattar att du fixade till problemet. Du verkar vara den enda här som ändå tror på fria ordet, även om du kanske inte håller med den som skriver kommentaren. TACK! Har respekt för dig.

     • Ledsen men jag förstår inte vad du menar? Min kommentar var en startkommentar som jag skrev igår innan ishockeyn, kanske i en paus? Och handlade om Anna Hagwall. inget annat. Övrigt jag har skrivit idag, är bara ren ilska i effekt över Samnytts sätt, där jag känner mig förbannat besviken på dem.

     • Ahh du är en klippa! Tack! Men kan du förklara vad som överhuvudtaget kan ha tolkats som farligt i min kommentar? Du skriver själv att den ser harmlös ut. Visst får det en att undra? Jag ser ofta hatiska kommentarer om ett visst folkslag, men de får stå kvar av vissa mod, medan andra som denna åker bort. Du förstår mitt ifrågasättande gällande Samnytt va?

     • Jag kan inte svara på det. Möjligheten att begå misstag eller slarva finns förstås även hos moderatorer på Samhällsnytt, även om det kan vara svårt att tro! Men har vi gjort fel så vill vi också rätta till det.

     • Den inställningen gäller nog bara dig. Ser inte det möjligt hos de andra, då de tar bort kommentarer helt efter eget tycke. Ibland oskyldiga som en brud. Men jag förstår att du vill stå upp för de dina, det hade nog öven jag gjort. Tack Mittland för att du är rakryggad.

     • Det stämmer inte. Jag har gjort fel vid flera tillfällen och fått ändra mig också. Klarar man inte det ska man inte vara moderator. Vi är flera som jobbar väldigt bra ihop och med hög kvalitet så jag vill inte höra talas om någon favorisering. Ibland är trycket högt och vi jobbar dessutom gratis på vår fritid, så det är helt fantastiskt att det hela håller ihop så bra som det gör.

  • Nja, jag tycker att du skjuter förbi målet.

   Visst är Samhällsnytts redaktion tendensiös pro Israel.

   Men – både detta och Israels politik får massor av kritik i kommentarsfältet. En del VÄLDIGT rabiat kritik.

   Så – frågan blir ju ändå ’allsidigt belyst’, så att säga…

   • Visst, så kan tycka att det ser ut, men prova att skriva anti-israeliskt en vecka och se hur många som får stå kvar. De som kan formulera sig, ha med länkar och på annat sätt ha välbyggda och insiktsfulla kommentarer – (utan folkhat då jag personligen gör skillnad på folk och staten israels politik, samt sionism). …de ryker. Lägger jag upp 10 sådana så åker alla 10.

  • Om jag skriver Soros blir jag väl inte refuserad?
   För övrigt anser jag att teorierna om den judiska komplotten mot Europa haltar. Varför vill judarna att Europa ska översvämmas av muslimer? Som att välkomna nazister.

   • Nej Soros, är en syndabock som man får lov att klanka på. Det är ok. Sen pratar jag inte om judar, utan om den sionistiska agendan med bankeliten i spets. Jag skulle inte få lov att skriva det som behövs utan att det skulle tas bort.

   • Steffoblack och Pruttson
    Var tror du Isreals ledning och israels lobbys i USA vill att medborgarna i Palestina och Syrien bor?
    I Syrien och Palestina eller i Europa och Sverige?

    Fundera på den frågan sedan försök lista ut vilka som är dina vänner och var alla Syrier flyttar just nu och vem det gynnar.

    • Var den verkligen till mig? För du skrev mitt namn överst. Men kommentaren verkar rikta sig till Mikael P.

  • Kommentaren är återpostad. Se min förklaring nedan. Däremot tar jag bort den här diskussionen som nu är off-topic.

 70. Rubriken är något ologisk då Hagwall inte går över från det ena till det andra utan ansluter sig till ett parti från en partilös situation.

 71. Det största problemet är att jag tror att Sossarna och ondskan som vill Sverige illa ligger bakom detta. Jag menar, NU? När ALLT står på spel och SD MÅSTE bli det största partiet så dyker den här idioten upp och ska förstöra allt.

  Sammanträffande? Skulle inte tro det. Gustav är köpt! Därför ska man ha en rik politiker som Trump. För att köpa Trump kostar mer än deep state will lägga ut.

  • Man kan väl inte beskylla någon för något helt utan grund bara för att personen i fråga har startat ett parti. En demokratisk rättighet som precis alla har..

  • Tvivlar starkt på att Kasselstrand skulle vara köpt. Däremot tvivlar jag lite på hans motiv till att lansera partiet just nu, några månader innan valet, och tror inte det endast handlar om Sveriges väl och ve. Det luktar tyvärr även lite revanschlust och hämndbegär om det hela.

   Detta är dock bara intrycket jag fått. Jag kan ha fel.

 72. Om man nu skall spekulera så har AfS en god chans att komma in i riksdagen OM de kan uppvisa stöd på minimum 3% i mätningar före valet, ty då kan nog åtskilliga finna det värt mödan att stödrösta. Med ett mindre stöd blir det troligen inga riksdagsplatser.
  Vad säger då historien? När högerpartiet uteslöt sitt ungdomsförbund, Sveriges Nationella Ungdomsförbund, på grund av ideologiska avvikelser och förbundets ovilja att låta sig styras av partiet så startade de eget parti och någon riksdagsman gick över till dem men de lyckades aldrig komma in i riksdagen av egen kraft.
  När C. H. Hermansson lät utesluta de Moskvatrogna så bildade de eget, APK, men förde en tynande tillvaro.
  Historien talar emot AfS men självklart kan en trend någon gång brytas.

 73. Vad tror ni är bättre för Sverigevänner, SD 28% eller SD 25% och AfS 4% i riksdagen?

  Scenario?
  Ponera att KD, L och MP faller bort.
  Vi har V, S på vänsterkanten och M, C, SD, AfS på högerkanten
  Beroende på utfallet, samarbete M,C och S?
  -SD och M (stöd av AfS)?
  -C,S med stöd av V?

  • Skit i statistiken rösta på det parti som har det rätta programmet.
   AfS har det helt klart enl min mening. SD verkar vara gammelssossar.Dom har i varje fall jag fått nog av.

   • Nej rösta för att rädda Sverige, rösta SD 2018. Ni som röstar Afs och MED det här valet sänker Sverige.

   • ”SD verkar vara gammelssossar.”

    Så jävla sant som det är sagt! Har också uppfattningen om att SD nu är partiet för de sletna föredettingarna, bittra slaskgubbar med thailändska köpefruar.

  • Var inte för säker. Jag tror att det finns en stor risk att M går samman med C och S för att bilda regering. En röst på M resulterar troligen i Ss och Cs asyl- och invandringspolitik. Endast SD kan och vill ändra på dagens asyl- och invandringspolitik. Och självklart också AfS men det är inte troligt att AfS lyckas nå 4 procentspärren. Så det bästa vi kan göra för att ändra på dagens galna och välfärdsförstörande politik är att rösta på SD.
   /CC

   • Helt trolig analys men det vore förödande för M,C och S, nåt eller samtliga partierna kommer att marginaliseras vilket vore bäst för Sverige. SD växer med det dubbla

   • M och S kan komma överens i sakfrågor men aldrig bilda regering tillsammans. Helt omöjligt av historiska, kulturella och politiska skäl. Det vore som om Hillary Clinton och Donald Trump skulle dela på presidentskapet. Den ene president den andre vice.

   • Vilket betyder att massor av väljare inom S,M och C kommer att tvingas se sina partiledare besluta saker och ting i en riktning man tidigare avskytt.
    Hur man än vrider på det hela så har svenska politiker att förhålla sig till verkligheten, och den sitter ju SD på just nu. Kommer även AfS in så blir det inte enklare med en rak och uppriktig Kasselstrand i talarstolen.
    Och han duckar ju inte för någonting.

  • SD större än 25%?
   Då måste de övriga samtala med SD, och bara det kommer ju ”normalisera” Åkessons och det sverigevänliga partiet.

 74. På samhällsnytt får inga Sverigedemokratiska politiker vara.
  AfS och Jeff Ahl finns här och skriver även.

   • Det känns förhoppningvis bra för Jimmie, att någon vill hjälpa honom på rätt sätt, så att han inte hamnar helt vilse, i den politiska pannkakan.

   • Åkesson får samma problematik som M haft. Inte för medgörlig åt endera hållet utan att förlora sig själv.

  • En mängd sveridemokratiska politiker har skrivit kommentarer här (tidigare Avpixlat) under flera år.

  • Det är isf inte Samhällsnytt som förhindrar dem att skriva. Jag tror mer att det handlar om rädsla för att ”chefsideologen” i partiledningen ska inleda ett uteslutningsärende mot dem.

 75. Jeff Ahl (AfS) är en mycket duktig och tydlig politiker, men han måste lära sig att inte bli rödflammig i ansiktet när en politisk motståndare säger ordet ”konspirationsteori”.

  Vidare måste han bli bättre på att ha en dagsaktuell information på det som han generellt kritiserar. Hur som helst så vill han tydligen att en inte endaste akuthavande kvinna, ska behöva åka mil efter min, timme efter timme, på svårframkomliga vägar pga väderleken och eller väglaget och det hedrar honom verkligen.

  • Det finns smink där inte rödfärgen lyser genom. Har hört att Löfven använder mängder när han ljuger för det Svenska folket.

   • Jag kom på att den gode Jeff kanske blev ”betuttad av hans politiska motståndare”, kärleken kan ju uppstå i de mest oväntade situationerna.

   • Ja, tala om att sminka över lögnerna! Men Jeff Ahl gör inte det, utan han är nog lite drabbad av rampfeber och det är det många som är. Inte så konstig när man värker över honom epitet och rena lögner för att få honom att framstå som mindre trovärdig.
    Men vi ser det mycket ofta på de som blir intervjuade för de är helt rödflammiga ned över hela halsen. Ja, synd om dem, men med träning går det att få bort. Sedan har det också med den egna personligheten att göra. Vissa klara av det med glans andra inte.

 76. ”Efter att ha lämnat in en kontroversiell och delvis faktamässigt felaktigt underbyggd motion” – det där blir lite som DN:s faktagranskare…

  • Hemlighetsmakeri är ingen bra journalistik.
   Vad är viktigt i valet förutom invandringsfrågor ?
   Svenskt näringsliv har hittat en bra vinkling

   ”Val 2018 Signalen från väljarna är tydlig. Gör det enklare att driva företag. En ny undersökning visar att det finns stöd i opinionen för att ändra i LAS, minska regelbördan och att sänka företagsbeskattningen.”

   Kompletterat med sänkt skatt för alla löntagare så blir det en bra bas.
   Dessutom bör inga skattemedel eller påbjudna avgifter gå till det klimatindustriellla komplexet.

 77. Jo, förlåt min okunnighet, men jag reagerade också på det där med ”delvis felaktigt underbyggd motion”?
  Vad var det i den som var så delvis felaktigt? Att medieägandet i det här landet är utspritt bara på några få ägare?? Är jag felunderrättad?
  En förklaring tack!!

 78. Att kritisera Bonniers och Schibsteds samt sionism är det mest förbjudna i SD.

  SD är ett toppstyrt och odemokratiskt parti där medlemmar utesluts på lösa grunder.

  AfS är partiet för riktiga Sverigevänner. SD är partiet för sionister och de som sätter Israel i första hand.

 79. I alla år har SD med rätta kritiserat media för att ljuga. Sedan påpekar någon vilka det är som kontrollerar denna media. Hon blir då direkt utesluten.

  Enligt SD är det alltså OK att kritisera media, men inte de som kontrollerar media.

  Löjeväckande.

  Hur ska SD kunna rädda Sverige om de förbjuder kritik mot de som ligger bakom förstörelsen av Sverige?

  • Ett skräckscenario vore att SD med sin kadaverdisciplin och brutalisering skulle få 51% och leda Sverige. De skulle direkt avskaffa demokratin och yttrandefriheten som vi känner den. Att SD med 15-20-25% kan få andra partier att driva vettigare migrationspolitik duger gott för mig. AfS 2018.

 80. Klart som tusan att hon satt kvar som politisk vilde! Alla vill ju bli försörjda! Men jag tror inte AFS har en suck att komma in och bli försörjda av oss skattebetalare!

  • Tyvärr är det SD som slåss om slevarna vid köttgrytorna till den grad att alla som inte inrättar sig åker ut. SDs partistyrelse tillsätter kandidater på lokal, regional och riksnivå efter hur lite de gör. Ju mindre en ledamot gör desto säkrare sitter de, eftersom utbetalningen kommer oavsett antalet motioner. Motioner kostar pengar och innebär en politisk risk. En ideal SD-politiker går på möten, håller käften och trycker på de knappar som partistyrelsen beordrat..

   • Ser din egna slutsats och spekulation. Men du är dåligt insatt. Allt det handlar om att ge förtroende och visa stort politiskt kunnande och insikt. De som fått gå har helt enkelt inte hållit måttet. Att de då platsar i Afs säger väl allt om Afs.

 81. Vad jag minns av Hagwalls motion så hade den en poäng, även om den var väldigt klumpigt formulerad. Det hade räckt med att säga t.ex: ”Ingen aktör ska få äga mer än x% av Sveriges media.” eller något i den stilen, istället för att lägga fokus på etnicitet i en fråga där etnicitet inte är speciellt relevant för dem flesta.

  • Nja.Det var inte så men det har blivit viktigt i takt med ockupationen,den påtvingade migrationen, islams utbredning och det systematiska folkmordet på oss.

 82. SD har fått sina motståndarna att driva SD-politik, det är mycket mycket skickligt. Denna skicklighet är beundransvärd men jag kan inte acceptera SDs interna brutalisering och katastrofala demokratiunderskott. Att av politiska skäl bli utesluten ur SD ser jag som ett bevis på en god karaktär och att man är lojal mot sig själv, sina väljare och sina politiska övertygelse. AfS 2018.

  • Nu vill det ju till man själv känner till sin politiska övertygelse och att det inte i första hand handlar om att försörja sig. Många som uteslutits och inte fått förnyat förtroende i SD har nog mycket att rannsaka med sig själv hur man ser på sina egen övertygelse. Intern brutalisering överdrivet uttryck, men hårda nypor behövs för att sålla och rensa ut alla illojala och icke SDare.
   Och med tanke på att SD idag är det största partiet, tycks allmänheten uppskatta SD ledningens agerande och resultat.

 83. Tror att AfS tillkommande kan vara bra för SD. Det kan få en del halvtänkande vänsterliberala att se ett större hot från AfS än vad SD skulle utgöra, och då med deras inskränkta tankesätt se SD med lightögon….vilket skulle kunna gynna SD på sikt.

 84. Mera avskrap och avhopp från SD. Bra! Nu visar ledningen man är rätt ute. SD är ett stort statsbärande parti och driver de andra partierna framför sig i många frågor. Att man då när man inte får fortsatt förtroende eller blir utesluten, skall man nog ta en titt på sig själv. Det ingår i att vara politiker. Att sen hänga läpp och spela MSM i händerna, och tycka synd om sig själv, bevisar bara att beslutet att säga tack och adjö var rätt. Om man sen väljer att gå till Afs bevisar ytterligare vilket dåligt omdöme man har.

   • Människosyn?? Nu tar du saker rakt ur luften IGEN. Här pratar vi om politisk insikt och kunnande. Och med tanke på din retorik så är du nog inte ens en Afs are utan ett vänstertroll som bara vill så splitt. Men går inte. Avslöjad.

   • Man kanske kan säga att din överslätande attityd mot AfS representanternas uppförande säger en del om människosyn förutom vad sådan AfS representanterna visat när dom försökt köra eget race inom partiet m.m.

 85. Ytterligare belägg för benämningen ”Alternativ för Sparkade”. Hur länge dröjer det innan falangstriderna blossar upp mellan extremister, foliehattar och hetsporrar av olika nyanser inom AfS.

  • Bra.! Och med tanke på att Kasselstrand åkte ut ur SD på grund av illojalitet och kontakter med extrema på högerkanten, är det bara en tidsfråga innan turbulensen skenar iväg inom Afs. Nu lär inte Afs ens få 1% i valet. Alla partier som kommer över 0,7% redovisas i undersökningar. Så Afs som den dagslända med avskrap från SD som det är, lär dö en tidig död i höst.

   • Alla som inte håller med dig är extrema?
    Förhoppningsvis lockar de ett ansenligt antal individer att rösta på dem eftersom de i nuläget är ett av få partier som vågar ta bladet från munnen under en mycket extrem svensk politisk situation.

    • Håll en god ton i debatten och förfall inte till förolämpningar mot andra inläggare här tack!

  • Just nu kan man misstänka att det är hoppet om en fortsatt försörjning från skattebetalarna som dämpar det. När 4 års ökenvandring till nästa val är ett faktum så kommer det med all sannolikhet att se annorlunda ut. Antalet fett arvoderade tjänster kommer under dessa år vara mycket begränsat.

  • Bättre med öppna och ärliga konflikter än att smeka förrädare medhårs, vilket var fallet när det gällde ja-sägarna runt Reinfeldts genomförande av orealistisk och gränslös migrationspolitik.

   • Lite så jag ser det också. SD ledningen smekte inte medhårs när det uppenbarligen inte skulle fungera, utan dumpade barlasten.

    • Det var nog ingen större bedrift av SD-ledningen annat än att det applåderades från etablissemanget.
     Moderaterna däremot har lång väg att gå när det gäller att ge uttryck åt civilkurage angående stolliga partiledare som tillåts hållas under sitt projekt med att driva landet ned i anarki och kaos.

  • Anna är väl inget bottenskrap??
   Hon tog tag i en fråga som engagerat både politiker och journalister i årtionde. Det kallas mod.
   Sossarna försökte en gång i tiden att göra det men blev åthutade av de berörda och vågade därefter inte driva det vidare. Guillou drev det ett tag men han tystnade också.
   Bottenskrap är väl att SD inte stöttade henne och hjälpte henne med intervjuerna efteråt.

  • Att bli utesluten ur SD för ”fel” dagsaktuell politisk åsikt är en kvalitetsstämpel för god karaktär och lojalitet med sina väljare. Best in Test för AfSare.

   • Tvärt om menar du. Kravet att platsa i SD har ju ett värde. Afs tar ju emot allt. Alltså avskrapet. Och med tanke på att SD idag har 23% i opinionen och Afs inte ens är mätbart är ju slutsatsen glasklar, om man nu kan förstå vad som menas med det.

    • Hur ska vi se på landets institutioner och organisationer?
     Om Centerpartiet utser nämndemän som dömer efter sharia. Är det en centerpartistisk fråga eller en svensk fråga? I mitt tycke en svensk fråga.

     Om en idrottsman i landslaget använder narkotika? Är det
     Idrottsförbundets fråga eller Sveriges fråga? Det är Sveriges fråga, enligt mig.

     Avskyr, eller hatar jag Idrottsförbundet om jag uttrycker
     att någon djävla ordning får det vara i Sverige? Givetvis är det ett uttryck för att jag står upp för svenska värden.

     Men så är det det här med Sverigedemokraterna. Det är ett riksdagsparti. Är det en svensk angelägenhet eller är det Sverigedemokraternas angelägenhet.

     Inom Sverigedemokraterna anser många att de kan ställa sig vid sidan om svenska värden och svenskt skick och bruk.

     Utifrån mitt svenska perspektiv är Sverigedemokraternas interna rutiner inte en privatsak. Vad som sker i landet är hela folkets angelägenhet.

     Den Sverigedemokrat som påtalar brister i den egna organisationen utesluts. Alltså är utanförståendes iakttagelser ännu mer angelägna.

     Den politiska skolning som förekommer inne i partiet är oftast i form av att tjänstemän från rikskansliet talar om hur de enskilda medlemmarna ska förhålla sig.

     Att en tjänsteman från rikskansliet ska sköta utbildningen, när samme tjänsteman sedan rapporterar till riksorganisationen om åsiktsbildningen i distrikten, är så främmande från svenskt partiväsende och fri lokal åsiktsbildning att man ryser. Det påminner mer om diktaturers inre arbetsmetoder.

     Jag är helt övertygad att få Sverigedemokrater ens är medvetna om detta.

     Lika illa är det i kommunerna. Förtroendevalda Sverigedemokrater i kommuner och landsting uppmanas från centralt håll att låta bli att väcka politiska frågor.

     En inre trojka i Sverigedemokrater uppmanar det egna partiet att inte delta i det politiska arbetet i medlemmarnas hemkommuner. Det är absurt. Det räcker med att de är invalda för att partiet ska få partistöd.

     Lika absurt är att helt vanliga svenskar finner sig i att behandlas som om de tillhörde en sekt, en maffia eller ett Brödraskap.

     Läs mer här
     https://www.torssell.today/sekt-maffia-eller-brodraskap-del-1/

     • Du svävar ut. Du lever i din egen värld med egna funderingar. Det är uppenbart. Du gör det för svårt. Ingen ide fortsätta denna pajkastning. Jag är SDare i varje läge till 100%. Vad du är svårt säga. Hej på dig.

     • Det är uppskattat.SD-sekten ska granskas och tåla granskning samt kritik.

    • Dom lär inte ta emot Wigh, Gamov, mfl …inte heller iranskan som nu fått plats på SD-listan, enbart pga nepotism

    • Hon kritiserar rättfärdigt vidrig svenskhatande judisk makt-konstellationer…SDs projudiska agenda gör mig spyfärdig… När ska ni fatta att psykopatsionister ligger bakom destruktionen av väst. Bonniers som är en kryptojudisk släkt numera tillsammans med kryptojudarna Wallenberg hatar vita etniska svenskar… Deras agenda är entydig.

     • de kommer tillbaka efter att ha varit ute och sökt sanningen, medans du blev tvångsmatad med lögner som du tydligen fortfarande tror på.

     • Gitter inte svara SD sektisen…Stefan….såhär tror jag att det ligger till… Sektmedlemmar som lidl ovan men även sossar etc har liksom vi blivit utsatta för sionistisk hjärntvätt sedan födseln… Dom har infiltrerat kommunala och statliga instutitioner med början redan då svenska adelsläkter gifte in sig med judinnor på spinnsidan… Den judiska frankfurterskolan satte ribban på 60 talet och allt sedan Palme så har sossarna i allt väsentligt genom ett tätt samarbetw med Bonniers och Wallenberg sprungit den anglosionistiska storfinansens ärendeom feontn samtidigt som man arbetat med ”arbetarrörelsen” som front för att lägga dimridåer. Sossesvinen=Den djupa staten=Anglosionistisk storfinans

     • Du får det att låta så självklart och enkelt. Men du har ju faktiskt rätt på varje punkt. ”judinnor på spinnerier” var nytt för mig dock. Fattar dock ändå inte hur det kan vara att ”sverigevänner” här kan se ena sidan av myntet, men väljer självmant att inte vilja se andra sidan. De borde ju ha trängt genom filtret så att säga. Men det är nog som du säger, den hjärntvätt som gjordes och fortfarande görs tillsammans med diverse olika dimridåer håller än och är tillräcklig dos för att massan skall fortsätta sova. Fasiken, vi är verkligen ett dumt folk och därmed dömda. Det skulle bara vara från annat håll vi kan bli räddade i så fall, vi själva skulle aldrig göra det.

     • Varför tror du det är så att en stor del inte fattar hur det egentligen ligger till? För sanningen finns där att tillgå, förnuftet borde annars också kunna räcka till för att förstå sanningen. Men ändå så fortsätter de att skydda sionismen och därmed även förfallet av Sv. och Europa. Vad tror du det beror på?

  • Är SD den fina klubben för inbördes beundran? Där bara de fina och vattenkammade är välkommna?Enligt allsmäktig Jimmie Åkesson och dig så är det ju så.Tur att vi,”bottenskrapet”,nu har andra alternativ för Sverige och framtiden den nionde september.

 86. Bevara Sverige Svensk har från början haft som mål att ta över makten parlamentariskt och de som inte står för detta måste gå bort för stunden (dem får komma tillbaka när makten är tagen).

  BSS = SD: ”Vi anpassar oss till demokratins regler för att kunna ta makten.”
  Alla uteslängda och avhoppare: ”Vi måste få snacka skit även nu annars orkar vi inte med oss själva”.

  • Tycker du att det är negativt att SD har som ambition att ta över makten i Sverige, när 7-klövern ställ till det så?

   • Det är väl inte negativt att vilja ta över makten i sig. Frågan är dock i vilket syfte. För SDare så verkar det handla om makten om att få snacka skit.

 87. Den sverigevänliga rörelsen måste nu stå enad i årets val! Då blir Alternativ för Sverige helt fel signal! SD må ha sina brister men det är kring Jimmie Åkessons parti som alla som värnar om Sverige och svenskarna måste samlas!

  • Hoppas då att JÅ och SD gör detsamma, man kan ju tro att de som röstar 7k också värnar Sverige.

  • Det är givetvis SD som hoppet står till! AfS kommer att betraktas som ett enfrågeparti! Kravet på återvändande räcker inte i dagens politik! 2022 KANSKE de kan vara något,men en röst på dem 2018 är en bortkastad röst!

   • AfS är verkligen inte något enfrågeparti. Läs på deras hemsida.
    Ett stort plus för AfS är att det vill ta tag i politikernas villkor och förmåner, en avgörande faktor enligt mitt tyckande.

    • Risken är,att de FRAMSTÄLLS som ett enfrågeparti av motståndarna! Oavsett vad det står i deras partiprogram! Samma sak hände med SD i början av dess tillkomst! De beskylldes för att enbart ha invandringen på agendan!

   • Det är ju den frågan som avgör om det ska finnas ett Sverige i framtiden eller inte. Om huset brinner för fullt så kan ju inte familjen sätta sig och diskutera framtida renoveringar eller göra ett städschema. Agerar de inte snabbt så finns varken de eller huset kvar ändå.

  • Rösta på Sd och fortsätt därmed acceptera att Sverige sjunker. De sätter inte Sverige först. De är först och främst trogna staten isr. och lobbygrupperna.

 88. Om nu alla som säger sig vilja rösta på AfS, så finns det en chans att de kommer in vid valet. Det vore bra för då finns det 2 partier som kan enas om nu SD kan sluta med sina epitet emot dem.
  Åkesson säger ju att SD har drivit 7-klöverpartierna mot deras politik. Ja, då kanske AfS driver SD till att återgå till sin vanliga politik istället för att krusa för M.

  • Ja,låt oss hoppas det. Självklart kommer väldigt många i SD gå över till AFS om SD fortsätter med sin liberalisering och anpassning till Moderaterna. Det visar väl inte minst alla dom nya ”SD:arna” som uttalat sig här och kräver anslutning till Nato – bara det talar ju för att jag gjort rätt som gått över till AFS – jag har inget gemensamt med ”SD:are” som vill tvinga in Sverige i Nato

 89. Alldeles utmärkt! Då kommer SD att slippa dras med dåligt rykte på grund av Anna Haglunds omdömeslösa uttalanden.

  SD 2018!

  • Omdömeslöst? Att vänsterextrema svenskfientliga SVT/SR bör avvecklas och att den vänsterliberala och antivita familjen Bonnier är skit? Hmm?

  • Sanningen brukar vara illa sedd.
   Nu har jag inte hennes uttalanden i färskt minne men rörde det sig inte om svenska mediekoncerners ensidiga agendasättande?

  • Hur tänkte du där? På vilket sätt är hennes modiga agerande omdömeslöst? Är du för israel eller för Sverige? Är det, det förstnämnda så förstår jag dig, är det däremot det sistnämnda så råder jag dig att sätta dig in i hur det ligger till med msm. De är en stor anledning till varför vi sitter här och vissa av oss inte ens vet om att vi sjunker som en sten. Såna kvinnor som Hagwall skall vi vara jäkligt rädda om och värna om. Det är såna som hon som kanske kommer se till att dina barn en dag fortfarande kommer att få lov att kalla Sverige för sitt land.

    • Nej du kan faktiskt inte det. Du kanske kan tro det, men så är det inte. Det är som att säga att man samtidigt kan vara för Sverige och islamsk invandring.

     • Varför är det inte så? Varför är det en skillnad mot att t.ex. vara för Sverige och Finland samtidigt?

     • Saken är att israel tillsammans med sionister och andra globalister håller på att förstöra väst – USA, Europa inkl. Sverige. Det är dem som startar krig och elände i mellanöstern. Det är dem som medvetet för hit invandringen från MENA. Det är dem som tar sönder Sverige inifrån genom att äga nästan all media och manipulerar nyheter, opinionen och därmed det svenska folket. Det är dem som nästlat sig in i svenska kyrkan och tagit över den. Det är dem som tagit över våra skolor och indoktrinerar barn och ungdomar. Det är dem som tagit över våra partier, tyvärr även SD. Det är därför de alla låter likadant och vill i stort sett samma sak – och den politiken är destruktiv för Sverige. Det är även dem som betalar sverigevänliga nyhetssidor så att dem bara skall fokusera på invandring och inte vem som ligger bakom den etc. Vi sverigevänner förs alltså bakom ljuset och luras att tro att de är sverigevänner också och vill Sveriges bästa, men så är det inte. Så med andra ord, Israel (inte folket) och sionisterna är Sverige och västs fiende. Så är du för staten israel, så är du sionist och därmed fiende till Sverige. Finland och finländare är däremot vårt broderfolk. Det är en annan sak. Kolla youtube så blir du bättre informerad om hur det faktiskt ligger till, istället för hur andra anser att du skall tycka.

      Ha en fin dag!

     • Du har rätt Steffo Black. Lär av honom ni andra. Tänk på att Ryssland är våra grannar och att det bland annat därför är viktigare att om möjligt hålla sig väl med dom än med Israel. Viktigast är dock att vara överens med Finland – när Finland och Sverige är helt överens så ska vi tillsammans med Finland prata med Ryssland – då ska inga represenanter från Israel komma här och lägga sig i – TACK !

     • Varför vill de förstöra länder de själva bor i och samarbetar med? Ser inte vad Israel, sionister, (((bankirer))) m.m. skulle tjäna på att alla västländer går åt helvete.

     • Den största anledningen är MAKT. De vill ha total makt över hela världen och tillsätta sin egen regering över hela världen. Dvs. New World Government. Tillvägagångsätten är flera, bl.a. genom plannering och tålamod, tillsammans med systematisk ändra lagar och få människor att tycka ”rätt”. De manipulerar människor som tror att de slås för en god och nobel sak, som invandring eller antirasism, hbtq frågor, eller kvinnokampen. Men de är bara nyttiga idioter som springer deras ärenden. De tar de viktiga maktpositionerna och nästlar sig in och tar över partier och regeringar, FN, NATO och de har lyckats bunta ihop Europas länder till ETT ENDA, dvs. EU där de redan har en regering över EU, och det utan att ens något folk fått rösta om presidenter, ministrar eller deras lagändringar som succesivt tar mer och mer makt ifrån oss. De använder bl.a. Marxismen mot människor och bryter ner allt det vi har gemensamt med varandra i detta land – det är därför nationalism anses vara så ”hemskt”, Det är därför man hatar Ryssland och Putin, just för att man inte kan styra honom eller ta över landet så lätt. Han utgör en fara för dem – precis som Iran, Kina eller Syrien. Men de har däremot lyckats plocka sönder Sverige så till den grad att vi snart tycker att afrikaner och araber är svenskar, samtidigt som all svensk kultur är utbytt. Då kan man ta det hela till nästa steg, som oftast kommer i form av problemtider/krig/ekonomiska problem och där människor får det svårt. Där presenterar de sen en ”lösning” för det uppgivna folket som gärna accepterar vad som helst för att slippa lida, och den lösningen kommer innebära uppoffringar och stora förändringar som bara kommer göra att deras rötter går ännu djupare och de får ännu mer makt över landet och folket. Du ser kanske hur svårt det är att bryta Polen eller Ungern just för att de är så nationalistiska och inte släpper in flyktingar från MENA. Såna länder är svåra att bryta utan krig. Balkanländerna har man satt i ekonomiska problem genom krig, sanktioner och pengatrollande, där folken inte har jobb, då går dem ju lättare med på deras lösning så småningom, dvs. medlemskap i EU som då kommer med massor av krav på folken om invandring etc.
      De har satt Italien och Grekland i ekonomiska problem genom pengatrollande och stora skulder, för att på så sätt lättare få makt genom korruption och på så sätt få flyktingarna från MENA att kunna komma över till EU via dessa två länder. De dödade Gaddafi i Libyen ett par år innan för att på så sätt öppna en dörr från Afrika och Mellansöstern och få flyktingarna att kunna ta sig därifrån och via libyen och över till Grekland och Italien. Inget är en slump, utan noga planerat. Men de kommer att fortsätta på olika sätt tills att alla länderna ser ut som Tyskland, Nederländerna och Sverige där vi nu är så mesiga och självhatande och demografiskt snart kommer vara helt uppblandade.

      De använder sig som sagt av Marxism för att slå in en kil i folken, som tex. all den här rasismhysterin där alla är så rädda för ordet. HBTQ blir en stor och viktig sak, globalismen hyllas, mångfalden hyllas, samtidigt som nationalism är något fult, svenskt är något fult, svenska heterosexuella kärnfamiljer är något fult och skall helst vara uppblandade för att få synas i TV. Allt går ut på att få varje person att vända ryggen till det som är svenskt, gamla svenska värderingar, ideal och eller som vi egentligen uppfattar som normalt och självklart -svenska traditioner och svenskhet i allmänhet, sättet att vara, sättet att resonera, sättet att värdera, och istället ersätter man detta med ”rätt” element och saker. Svenska pojkar diskrimineras redan här hemma, de är också redan dåliga på att studera av olika anledningar och få får högsk.utbildning och man ser på dem dessutom som problem och man avmaskulinerar dem, samtidigt som sv. tjejer är på modet och som det banas väg för i alla sammanhang. Det är ingen slump att man medvetet gör så mot den svenska mannen och den svenska pojken. De är ett hot på flera sätt.
      Du undrar vad de skulle tjäna på allt detta och varför. MAKTEN är det största argumentet, det andra för att de kan och det tredje är för att de ser sig själva som de utvalda att göra det som är rätt för världen, oavsett vad vi andra tycker. De bryr sig inte om NÅGOT land förutom ISR. som de svurit ed till. Länder är något förlegat och dumt. De bryr sig inte om folken, då de anser att de har INGET gemensamt med dig eller mig eller någon annan från deras land. Men däremot har de något gemensamt med andra maktgalna och superrika personer – även om de är från ett annat land. De anser att världens folkmängd är för stor och behöver minskas – planer för det finns redan. De saknar empati och drar sig inte för att göra de mest hemska saker. De äger exakt det som de behöver äga för att ta över världen. De har pengarna då de äger alla banker själv, de äger main stream media (TV, Radio och tidningar) i nästan alla länder och styr folket genom den, de har makten över och styr partier och regeringar, De har makten över skolan och indoktrinerar våra barn till att tycka rätt (bli dumma och slöa), inkl. barnprogram, serietidningar och barnböcker, de har NATO till sitt förfogande och som de använder titt som tätt då ett land vägrar springa deras ärenden och inte vill göra som de säger. De använder sig av false flag operationer för att få folk att tycka som de vill och på så sätt lättare få genom lagändringar och krig. De använder sig av fake news för att få folket att tro exakt det DEM vill att folket skall tro.
      Du skall snart få några länkar av mig, så kommer du snabbt inse hur det egentligen ser ut och hur illa det faktiskt är. Det kommer bli glasklart för dig. Bra att du är nyfiken och ställer frågor. Det kommer bli din räddning. För de flesta bara accepterar de lögner de blir tvångsmatade med. Sen finns det dem som söker sanningen, de som inser att allt inte står rätt till och blir nyfikna på sanningen. Du är en av dem… BRA!

     • Här är ett par länkar till videos för dig att se. Efter dessa kommer du vara en av dem som vet sanningen. Det kommer ge dig en fördel i många avseenden. Den första är ”NWO – Communism by the
      backdoor” och består av 24 delar/videos. Den förklarar allt du behöver veta samt förser dig med bevis. https://www.youtube.com/watch?v=bddH5vA9kCU&list=PLAumT9m96cNkYe7y-NZt0L1T7_wWbJLgL
      Den andra är ”The synagogue of Satan” (Se den första videon innan denna) https://www.youtube.com/watch?v=yh1T7J6ynFU
      Spara länkarna!

 90. Det gör hon rätt i eftersom SD har tappat fatt och har varit alldeles för medgörliga när PK patrasket har kritiserat olika företrädare för partiet

 91. Synd att Anna uttryckte sig på sådant sätt om Bonnierkoncernens makt , att motståndarna kunde angripa henne. I Skåne kan man inte köpa en dags- eller kvällstidning utan att de samtliga ägs av Bonnierfamiljen. Därför läser jag i stället alternativ media som ”Samhällsnytt”, Fria tider, Nya tider, ”Nyheter idag, ”Den korte avis”, Ledarsidorna.se , document no, Jyllandsposten,dk, antropocene.se, petterssons blogg.se .. I dessa kommer sanningen fram som de etablerade, stora medierna vill dölja för svenska folket. Läs någon av dessa källor och bilda dig en egen uppfattning om åsiktsfrihet och sanning!

  • varför synd? Det är ju en modig sak hon gör och berättigad. Vi hade aldrig tillåtit det om familjen kom från ryssland tex. Modig kvinna som sagt, och hon kommer att göra nytta i AFS. Att Sd kickade henne säger en hel del om dem och vad dem tycker om rådande msm och familjer som äger dem och opinionen.

  • Fd kvalitetstidningen Sydsvenskan är numera oläsbar,
   med SD-hatarna Avellan o Per T Olsson,
   drabbar dessvärre även HD/NST…

 92. Det är så gulligt att läsa att nyfrälsta sletna föredetta sossar som nu äntligen vågat komma ut ur garderoben och rösta SD, sitta här med sitt ”jag-vet-minsann-bättre-än-dig” och spy galla över AFS som om ni hade någon kristallkula att se in.

  Ett tips; håll ni er till era thailändska köpafruar och rösta ni på mellanmjölks-SD så kan vi som faktiskt vill se lite hårdare tag rösta på AFS. Ni vet, vi som röstade på SD redan för 12-16 år sedan, när SDs politik var som AFS politik är nu.

  Ni vet, folk sade likadant om SD när jag röstade på dem första gången. ”Varför slänger du bort din röst på en 2%-parti?”

 93. Är det någon som vet varför det på Samnytt är förbjudet att länka till videor med Barbara Spectre – där hon säger att Sverige och europa ”måste bli mångkulturellt och att judarna kommer att ha en central roll i det hela”? Någon som vet? Fick meddelande från Mittlandet om att de inte godtar länkar till den kvinnan. Har frågat varför, men inte fått svar. Verkar ju mystiskt.

  • fick svar nu ”because I say so” blev svaret. Här har vi kanske fått pengar från en visst håll och lovat skydda dem.

 94. Hon borde gått över tidigare, då hon ändå var utesluten. AFS har dock ett problem med A.H. med hennes fokusering på ”judiskt ägande”, då partiet har profilerat sig som ett parti fokuserat på fri företagssamhet.

  Vad jag tolkar enligt AFS budskap är att folk får sköta sig själva, försörja sig själva men följa de normer och värderingar som gäller här. Majoriteten av judar har alltid vart väldigt bra på detta och familjen Bonnier är där ett praktexempel. Idag är antagligen majoriteten av ”stor-familjen Bonnier” kristna eller ateister, några få sekuläriserade judar och möjligtvis någon praktiserande jude.

  Jag tror tyvärr att denna kvinna inte hör hemma i ett politiskt parti som är villiga att acceptera människor som de är födda. Till A.H. försvar vill jag säga att hon är en aktiv och bra debattör och jag tycker inte att politisk lojalitet skall hindra henne från att framföra sina åsikter.

  Hennes politiska karriär är snart över och hon kan leva resten av sina dagar utan att ha ekonomiska bekymmer. Det är bättre att hon öppnar sin egen blogg, där hon kan franföra sina åsikter.

  Jag håller med henne i många frågor men just abstrakta/hypotetiska frågor runt judar generellt är för mig främmande. Bland judar finns kommunister, kapitalister, läkare, uppfinnare, poeter, humanister….. Jag förstår inte konspirationen?

  • Ja, man kan inte känna sig bekväm med att stigmatisera en hel folkgrupp, i detta fall judarna. Däremot tror jag det existerar fullständigt skrupulösa individer på vår planet som smider sina planer dag och natt om hur de ska öka sin makt, sitt inflytande och sin materiella förmögenhet. Istället för att bara göra gott i tysthet så går de in och ägnar sig åt rent samhällsomstörtande verksamheter, jag tänker då på en sådan som Soros som vill tvinga nationer att anta en väldigt destruktiv agenda som istället för att lyfta samhällen, störtar dem rakt in i anarki och kaos.

    • Men faktum kvarstår, det är fel att stigmatisera en hel folkgrupp. Varje etnisk grupp har utvecklat speciella strategier i sin kamp att överleva på en planet som bjuder på uppenbara svårigheter, historien/framtiden för avgöra hur väl var och en oss lyckats utifrån hur vi ”förvaltat vårt pund”.

     • De vanliga Judarna smälter in utan problem!

      Men så finns det de superrika,
      där Soros trots allt är en småhandlare…

      Möjligen en front för Rothshields,
      som själva håller en extremt låg profil utåt!

      ”Råttorna” är det stora problemet,
      Krigsprofitörer som man varit sedan över 200 år!

      F.ö. knappast allmänt bekant,
      Karl Marx var nära släkt med Rothshields…

      HÄRSKA genom att söndra,
      det är en klassisk taktik!

      Inblandade i princip samtliga EUropeiska krig…
      Finansierat BÅDA SIDOR samtidigt!

      Men det finns en gigantisk slagsida i mediaägandet,
      vilket är en högst medveten Agenda!

      Man styr NARRAtivet!

     • Ja, på detta vis verkar man i bakgrunden och lägger med största sannolikhet ut dimridån som består i upprätthållandet av antipati/stigmatisering gemtemot den egna etniska gruppen för att undvika att etablissemanget gräver djupare i detta, kriget försiggår med andra ord både på det fysiska och det psykologiska planet.

   • Det var väl ändå en kraftig vink åt familjen Bonnier och att de skulle vara judar. Deras ursprung är judisk men ….. det finns alla typ av människor i den familjen.

   • INGEN etnisk grupp skulle äga mer än fem procent…

    Det finns väl bara en dominerande ägargrupp?
    Som styr över hela västvärldens media.

    Lite enkel matematik!

    Hur många etniska grupper finns det,
    eller hur få procent utgör en helhet?

    Tänkte nog lite snabbare än Fantomen drar…

    Extremt klumpigt uttryckt,
    men rätt i sak att monopol/oligopol ALLTID är skadliga!

    Att Bonniers har en Sverigefientlig Agenda (2030) synes uppenbart…

 95. Må de som gillar etnicitet gå över till Afs. Hoppas bara att de inte närmar sig NMR alltför mycket. SD står för att de som invandrat till Sverige på sikt kan bli bra svenskar om de bara anstränger sig och anpassar sig till svenska värderingar. Det är vad jag tror på och kommer att rösta på.

  • Delar din syn. Dumt dessutom att lägga rösterna på AFS, som nog torde hamna under 4%-spärren. Röstar på SD i höst. /Trött Nysvensk, SD 2018

 96. Att AfS tagit upp haveristen AH som medlem och dessutom skyltar med det sätter en kvalitetsstämpel på partiet. USELT DÅLIG kvalité.
  Skulle aldrig komma mig för att rösta på ett parti som släpper in AH i sina led!

 97. Jag tror att en röst på AFS kan vara en bortslängd röst p.g.a att AFS kommer inte över de 4% som krävs för att komma in i Riksdagen, då försvagar man SD och det gynnar moderater och sossar. Ett starkt SD är bättre Alternativ För Sverige. Inom alla partier finns olika åsikter men här är det så mycket mer som förenar än skiljer AFS och SD.

 98. Jag kommer rösta på SD, jag tycker Sverige skall gå med i NATO. Ryssen är helt opålitlig en diktatur och ett Uland, utan NATO kan vi inte skydda oss emot Ryssen. Fri handel är nödvändigt för svenskt näringsliv, vi lever på export av varor och tjänster. Vi måste tyvärr fortsätta vara med i EU men ska minska EUs makt och inflytande, det skall vara en frihandels union och inte mer. AFS är onödigt slöseri.

  • Snarare Ryssland som fruktar NATO:s Krigshökar…

   Dessbättre slipper vi snart John Mc Cain,
   må han snart brinna i Helvetet)

  • Skulle önska du förstod att det är det faktum att SD släppt in NATO-anhängare som är den viktigaste orsaken till att jag går över till AFS –
   ( har självklart också medelat mina Rysska vänner i Sverige att varken Vänsterpartiet ( dom har nu USA-vurmande Afai-ter ) eller SD är att lita på i Nato-motståndsfrågan och att det i nuvarande läge inte går rösta blankt heller m allt hårdare Ja till Nato-tryck – AFS blir enda möjligheten kvar .. ) du varken kan eller har nån rätt att sätta dig på oss som är emot Nato och som vill ha fred med Ryssland. – acceptera det !

 99. Jag tror att hon hade kunnat göra mer för Sverige i SD än i AfS, som riskerar att hamna ute i marginalen. Är detta en hämnd?
  Nu försvagar hon istället det enda parti som har potentiell styrka att återuppbygga landet.

 100. Jag hoppas att någon institut publicerar opinionssiffror för AFS.De ligger i linje med mitt tänkesätt när de gäller invandring

 101. DEt är inte Anna Hagwall som varit omdömeslös. DEt är dom av er här nedan som vill förbjuda kritik mot Bonniers som har omdömeslösa. I kraft av sin enorma makt har
  Bonniers bland annat skickat Journalister hem till folk som har uttryckt invandringskritiska åsikter på internet för att hålla rent polis-liknande förhör med dom. Man har också flera gånger försökt tysta internet-gransknings-nyhets-sajten Granskning Sverige ( om dom nu slutgiltigt lyckats vet jag inte säkert ) med rent horribla metoder. DEt är Bonniers och ni som håller med dom som borde skämmas och inte Anna Hagwall som med rätta vill begränsa Bonniers makt. Att deras tidningar dessutom hetsar mot Ryssland gör det än mer angeläget att minska Bonniers makt.

  • Jag tillhör dem som blivit uthängd i tidningar pga att jag kritiserat Bonniers allt för stora medieinnehav. Jag står fast vid det för det är ett jätteproblem för ett så litet land som Sverige. Hagwall har rätt, och hade hon bara stått fast vid sin ståndpunkt utan att i efterhand börjat blanda in Judar i diskussionen hade allt varit gott och väl. Hon gjorde misstaget att sno in sig i en massa babbel omkring det och det var vad som sänkte henne. Jag hävdade att problemet i sig ligger inte i att det är just en viss folkgrupp, utan att det kunde ha rört sig om vilken grupp som helst. struntar i vilken, för även om det hade varit en skock med babianer som ägde så där mycket media så hade det varit ett gigantiskt problem!

   • – Aha. Tack för info-n. Enligt vad någon skrivit här nedan så kommer nog Hagwall i allafall inte att just nu bli så mycket mer än en vanlig medlem i AFS, men hon kan säkert tillföra en del som en sådan också. Tror inte Kasselstrand kommer neka henne ett vanligt medlemsskap i allafall..

    • En viktig egenskap hos en politiker är att sas kunna ”hålla tand för tunga” hur mycket man än vill utgjuta sig. Pga av det passar tex inte jag som politiker och har ingen åstundan att bli det. Men som sagt var Hagwall har rätt i sak ang Bonniers.

     • Hoppas i allafall att Kasselstrand vill låta henne bli vanlig medlem – rent kulturellt sett är hon i allafall en Europe och bör få vara i gemenskap med oss andra 🙂 Många många vill säkert prata med henne 🙂

     • Ja det antar jag att hon får. SD är dock tvungna att ta tydligt avstånd pga det jag sa i ovanstående. Övriga partier ska inte få något vatten på kvarn sas.

LÄMNA ETT SVAR