I torsdags arrangerades Rovdjursmarschen i Stockholm. Bland talarna fanns en vänsterpartistisk och en miljöpartistisk riksdagsledamot.

Demonstrationståget gick från Humlegården till Sergels torg där ett 60-tal åhörare lyssnade till bland andra Jens Holm (V), Rebecka Le Moine (MP) och den före detta miljöpartisten Carl Schlyter.

Bakom marschen står en rad extrema organisationer som Hunt Saboteurs Sweden, Djurfront och Djurens revolt. Dessa har bedrivit trakasserier och vandalisering och använt hot och våld.

Ytterligare en talare var Johnny Höglin, före detta nazist som idag föreläser i skolor med Förintelseöverlevaren Emerich Roth. Han ska vid upprepade tillfällen i sociala medier ha uppmanat till att terrorisera, tortera och döda jägare.

Då Svensk Jakt talar med Jens Holm (V) och frågar ifall han inte har några problem att delta tillsammans med de våldsbejakande organisationerna, svarar han att han inte vet vilka de är.

– Jag har faktiskt inte gjort någon sådan research. Jag har blivit inbjuden att tala för rovdjuren och det gör jag mer än gärna, som vänsterpartist.

Djurfront
I januari intervjuade Göteborgs-Posten Djurfronts ledare, den före detta miljöpartisten Richii Klinsmeister, som bland annat sprider dödshot, rättfärdigar trakasserier, misshandlar och skändar gravar.

– Vi överväger alltid vad som gynnar kampen för djuren bäst. Bara för att något skulle vara olagligt innebär det inte automatiskt att det är fel.

I en intervju med SVT jämför han minkars situation med nazisternas koncentrationsläger.

– I minkarnas fall är det ett koncentrationsläger när de lever sina liv i ståltrådsburar till dess att de gasas ihjäl. Där kan man dra paralleller till vad som hände under andra världskriget, säger Richii Klinsmeister.