På onsdagen skriver Edward Riedl (M) ett öppet brev till SR P3 på sin Facebooksida om kanalens satirprogram ”Punani_99”.

Riedl har tidigare kritiserat programmet då han anser att de romantiserar droger och missbruk. Tidigare i sommar ställde han en fråga till kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) om utökade möjligheter att granska public service digitala utbud.

– Vi ska verka för restriktivitet kring droger. För det ställer till med jättemycket elände för många i vårt samhälle. Hos public service finns ett ansvar i att inte göra det här till något roligt eller häftigt. Det problemet har vi redan i alla Hollywood-produktioner. Jag tycker att public service snarare ska vara en motkraft till det här, säger Edward Riedl (M) till Dagens Nyheter.

När programmet nyligen använde en bild av Riedl och hans dotter samt brorsdotter där de bakar pepparkakor och gör om den så det ser ut som att de handskas med droger, menar han att det hela gått för långt.

Jag önskar ni förstod hur mycket skada ni ställer till med när ni gör sådant. När min dotter var yngre så vågade hon under perioder inte gå hem själv efter skolan då mordhot mot mig klottrades på hennes skolväg och vi hade nattliga påhälsningar och skadegörelse. P3 som seriös aktör borde vara bättre än att ge sig på barn.

Programmets attacker mot Riedl ska ha pågått under en vecka ”och svansen av kvinnor med oanständiga förslag om sex och knark visar hur hatet från vänster är accepterat”.

Bakom Punani_99 står 26-åriga Nanna Olasdotter Hallberg som utöver jobbet på Sveriges Radio har varit aktiv i Feministiskt Initiativ åtminstone vid valet 2014 då hon kandiderade till riksdagen för partiet.

denna länk inför valet 2014 fanns Olasdotter Hallberg enligt Wayback Machine med på åtminstone fram till i fjol – nu är hon ”anonymiserad”.