Under hösten har Robert Aschberg och Frida Boisen jagat privatpersoner man anser har skrivit olämpliga kommentarer på internet för att hänga ut i den nya säsongen av programmet Trolljägarna. En av dem man siktat in sig på är frilansjournalisten Joakim Lamotte. Då Lamotte inte velat ställa upp på en intervju har Aschberg ringt upp hans fru på sin arbetsplats. Oacceptabelt, menar Lamotte.

Det är i ett Facebookinlägg på onsdagen som Joakim Lamotte går till attack mot Robert Aschberg och dennes arbetsmetoder.

I inlägget berättar Lamotte att TV3 under flera månader försökt få honom att medverka i programmet. Anledningen ska vara att någon eller några skrivit något olämpligt i kommentarsfältet till något av Lamottes många inlägg och direktsändningar som setts av tusentals svenskar.

Lamotte har svarat att han aldrig blockerar eller raderar kommentarer då han inte anser att det är hans uppgift att censurera andra människors tankar och åsikter. Skulle det röra sig om något olagligt är det ett ärende för polisen, men något sådant har han inte sett.

Han har även åsikter om hur Trolljägarna använder tvivelaktiga metoder då de ger sig på ensamma pensionärer som skrivit något man anser vara olämpligt på nätet. Journalister ska granska människor med makt och sparka uppåt i stället för nedåt, menar han.

Ska Lamotte göra en intervju med Robert Aschberg ska den vara direktsänd och inte klippas på deras villkor. Då man inte fått Lamotte att gå med på en bandad intervju har Aschberg alltså ringt Lamottes fru på dennes jobb.

Det är helt oacceptabelt. Han får gärna ge sig på mig hur mycket han vill, men att kontakta min frus arbetsplats är bortom alla rimliga gränser.

Min familj lever redan under stor press med galningar som ringer och lämnar hot. Det sista vi behöver är att Robert Aschberg ringer från Trolljägarna till min frus arbetsplats.

Vad är det han vill? Försöker han skrämmas genom att markera mot min fru?

Det är skamligt.

Jag har ringt idag för att konfrontera Robert Aschberg med detta, men nu svarar han inte.

Mitt råd till Robert Aschberg och TV3 är att aldrig någonsin mer ge sig på min familj.

Om någon vill framföra synpunkter till TV3 går det bra att ringa direkt till Robert Aschberg: Hans nummer är 0707100529.