Medvedev 1

Mededev och Putin Foto: Kremlin Press Service/Russian Defense Ministry

Inrikes

Ryssland efter drönarattacken: ”Eliminera Zelenskyj”

Publicerad 5/3/2023
Annons

Efter drönarattacken mot Kreml har en av president Vladimir Putins närmaste män framfört att Ukrainas president VolodymyrZelenskyj ska elimineras. Enligt Dmitrij Medvedev, tidigare Rysslands president, finns det inga andra alternativän att radera det ukrainska styret.

Ukrainska drönare sköts ned över Kreml i centrala Moskva natten till onsdagen efter ett mordförsök på Putin. Det hävdade den ryske presidentens pressavdelning under onsdagseftermiddagen.

LÄS ÄVEN: Här firar Zelenskyjs rådgivare drönarattacken mot Kreml

På onsdagen spred Oleksej Arestovitj, fram till nyligen en av den ukrainska presidenten Volodomyr Zelenskyjs närmaste män, en video från attacken.

”Moskva har inget annat val”

Nu kommenterar Dmitrij Medvedev, tidigare Rysslands president och numera vice ordförande för landets säkerhetsråd, händelsen i ett inlägg på Telegram.

”Moskva har inget annat val än att eliminera Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och hans närmaste”, skriver den ryske toppolitikern.

Statsdumans ordförande, Vjatsjeslav Volodin, framför att ”nazistregimen” i Kiev bör terrorklassas precis som ISIS och Al-Qaida.

”Det står klart för hela världssamfundet att de använder sig av kriminella metoder. Kärnvapensutpressning, mordförsök på politiker och andra offentliga personer, sabotage och ödeläggelse av civila anläggningar”, skriver Volodin på Telegram.

I samband med Zelenskyjs besök i Helsingfors förnekade han att Ukraina ligger bakom attacken, och de ryska rapporterna avfärdades av västvärlden som propaganda.

LÄS ÄVEN: Trump: Jag är den enda som kan förhindra tredje världskriget

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons