lena hallengren mikael damberg

Faksimil Youtube

Inrikes

S anklagar regeringen för brist på handlingskraft

Publicerad 6/29/2023
Annons

Efter att ha lämnat över ett sargat och splittrat Sverige till regeringen och Sverigedemokraterna anklagar nu Socialdemokraterna ”SD-regeringen” för att vara den minst handlingskraftiga på flera decennier.

I rollen som opposition påstår sig Socialdemokraterna ha granskat det första riksdagsåret för statsminister Ulf Kristerssons (M) styre och slutsatsen man drar är att ”paradigmskiftet lyser med sin frånvaro och att regeringen verkar handlingslösa”.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson anklagar regeringen för senfärdig brottsbekämpning

På tisdagen kallade partiet till en pressträff med Lena Hallengren och Mikael Damberg som gick världen förbi. Man beklagade sig över att under ”ett förlorat riksdagsår” lämnades det lägsta antalet propositioner in sedan 1971 och färre än hälften så många tillsatta utredningar som snittet.

– Man kan undra varför man vill ha regeringsmakten om de inte ska ta beslut som påverkar människors vardag, sa Lena Hallengren som också kritiserade regeringen för att inte ta tillräckligt hårda tag mot gängen.

– Regeringspartierna lovade mycket till många, men nu hävdar man istället att man inte kan göra något alls som på riktigt gör skillnad i plånboken för vanligt folk, sa Mikael Damberg.

LÄS ÄVEN: Åkesson kallade till pressträff om Socialdemokraterna

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
824Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons