Socialdemokraterna kräver via den kontroversielle partiprofilen och tidigare mångsysslarministern Morgan Johansson (S) att Richard Jomshof (SD) avgår som ordförande för justitieutskottet. Detta efter att han i sociala medier kritiserat islam och serverat ett antal obekväma sanningar om religionsideologins profet.

I Sverige råder just nu en stor rädsla för muslimskt våld och terror i spåren av de islamkritiska manifestationer med bland annat inslag av koranbränningar som anordnats i huvudstaden och på andra platser. De flesta partier anser att Sverige med hänsyn till rikets säkerhet bör vika ned sig och låta sig islamiseras, inklusive skriva in sharialagar i Svea rikes lag.

Kräver Jomshofs avgång

Sverigedemokraterna intar som enda riksdagsparti en avvikande inställning. Richard Jomshof, nestor nom partiet och idag ordförande i riksdagens justitieutskott, är en av dem som tydligast profilerat sig som islamkritisk. Detta ogillas nu så mycket av Socialdemokraterna, vars väljarbas till stor del utgörs av invandrade muslimer, att man kräver Jomshofs avgång.

Budskapet framförs av S-profilen Morgan Johansson som tidigare innehaft en rad olika ministerposter i socialdemokratiska och rödgröna regeringar. Johansson, som under lång tid fått kritik för ett hårt och hetsande tonläge i sociala medier, är upprörd över de obekväma sanningar om islam och religionsideologins profet som Jomshof nyligen postat på Twitter.

Obekväma sanningar om islam och profeten Muhammed

SD-profilen skriver på torsdagen, med anledning av att nya muslimska krav riktats till regeringen och i en allmän reflektion över det eskalerande hotet från islam och den offentliga debatten kring hur detta bör tacklas, följande:

”Ja, det är en kris. Det handlar om att islamister, med hjälp av en lång rad medlöpare, nu arbetar målmedvetet för att islamisera Sverige.

”Jag håller med om att vi behöver en ”bredare dialog”, en dialog om hur vi demokratiserar den muslimska världen. Eller varför inte en dialog om islam, denna antidemokratiska, våldsförespråkande och kvinnofientliga religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed.

Det behövs däremot ingen ”kartläggning” för att ta redan på hur vi kan göra ”det svenska samhället” bättre. Vad vi behöver göra i det här läget är stå upp för vår demokrati och yttrandefrihet. Detta samtidigt som vi tar kampen mot islamismen på allvar. Det räcker nu.”

”Omdömeslöst” kritisera islam

Uppgifterna är i sak korrekta men Socialdemokraterna menar att Jomshof genom att på det här rättframma sättet kalla en spade för en spade spär på den muslimska vreden och därigenom bidrar till att hotbilden mot Sverige ökar ytterligare.

– Det är precis den här typen av retorik från Sverigedemokraternas sida som bidrar till att läget blir ännu allvarligare. Jag menar att det är helt omdömeslöst, det som Richard Jomshof nu har gjort och han kan inte sitta kvar på sin post efter detta, det är min uppfattning, säger Morgan Johansson i ett utspel till media.

Avgångskrav kommer även från S-ledaren och tidigare statsministern Magdalena Andersson. I ett inlägg på Facebook skriver hon bland annat:

”Jag kan inte heller bortse från att justitieutskottets ordförande sverigedemokraten Richard Jomshof i denna kris agerat märkbart omdömeslöst. Jomshof har uppviglat till bokbål vid flera tillfällen och går i direkt polemik med den muslimska världen. Kristersson måste orka ta ansvar för hela sitt regeringsunderlag – för Sveriges säkerhet bör Richard Jomshof lämna sin post som ordförande i justitieutskottet.”

Jomshof svarar

I ett skriftligt uttalande till statsradion svarar Jomshof på S-kritiken och partiets krav på hans avgång. Han kritiserar Socialdemokraterna för att exploatera det allvarliga muslimska säkerhetshotet mot Sverige för egna partipolitiska syften.

”Med tanke på det komplicerade och känsliga läge Sverige befinner sig i är det ansvarslöst av Morgan Johansson att försöka vinna politiska poäng på det här sättet. I detta läge och i ljuset av de diskussioner som nu förs är det extra viktigt att vi står upp för svensk yttrandefrihet och demokrati.”

Tidösamarbetet i fara

Det knakar i fogarna även i Tidösamarbetet mellan Sverigedemokraterna och de tre liberalborgerliga regeringspartierna. Detta efter att utrikesminister Tobias Billström (M) nyligen uttalat som regeringens officiella hållning att muslimer ”berikar” Sverige och statsminister Ulf Kristersson (M) fällt flera yttranden i samband med koranbränningar där han tagit ställning för islam och mot Sveriges grundlag.

LÄS ÄVEN: Regeringen: Koranbränningar har INGEN plats i Sverige

Kristersson indikerar i sitt senaste uttalande att regeringen lutar åt att anpassa svensk lagstiftning till islam så att bland annat islamkritiska manifestationer blir otillåtna. I annat fall menar statsministern att det muslimska säkerhetshotet mot Sverige kan bli svårt att hantera och antyder att det kan eskalera till än värre korankravaller än de vi hittills sett och även terrordåd.

– Det är flera ytterligare tillstånd till skändningar som har begärts. Det är polisen som fattar de besluten och inte jag. Om de beviljas så står vi inför ett antal dagar med uppenbar risk att det händer allvarliga saker. Jag är utomordentligt bekymrad över det som kan sättas i gång, säger Kristersson.

Regeringen menar att Sverige idag till följd av den utomvästliga invandringen har ett så stort fundamentalistiskt muslimskt och våldbejakande demografiskt inslag att de frihetliga lagar vi haft hittills inte längre går att upprätthålla.

LÄS ÄVEN: Regeringen ser över ordningslagen: ”Vi har ett nytt Sverige i dag”