gasa-judar-feature

Foto: Arkivbild/Regeringen/Privat

Inrikes

S-ministerns sambo skrev Hitlerhyllande låt om att gasa ”dessa as”

Publicerad 12/8/2021
Annons

Civilminister Ida Karkiainens (S) sambo skrev en låt där Nazitysklands ledare Adolf Hitler hyllas och med en strof om att gasa ”dessa as”. Det uppmärksammar Nyheter Idag.

Ida Karkiainens bakgrund i nazistiska kretsar har rönt stor uppmärksamhet senaste dagarna. I sociala medier har Karkiainen valt att gå till motattack genom att avfärda de tidningar som uppmärksammat den som ”högerextrem media”.

LÄS ÄVEN: Statsminister Magdalena Anderssons motattack efter nazi(s)tavslöjandet: SD är nazister

Under gårdagen uppmärksammade Aftonbladet att civilministerns sambo skrivit och spelat in en coverlåt på en av nazistbandet Pluton Sveas låtar. Karkiainen förnekar i artikeln att hon har någon kännedom om coverlåten.

”Nu drar Stormavdelningen ut”

Nu avslöjar Nyheter Idag att den Pluton Svea-låt som sambon spelat in en cover på är ”Nu drar SA ut”, där SA anspelar på tyska nazistpartiets paramilitära gren Sturmabteilung.

”En man så svart i ett land så vitt, kan inte skilja på ditt eller mitt. Och våra lagar dem skiter han i, ett mångkulturellt hyckleri”, lyder en av verserna i sången.

Den avslutas med en uppmaning till våld mot flyktinginvandrare:

”En alltför kraftig flyktingström, har likviderat vår svenska dröm. Det är så synd om dom, dom har de ju så svårt, vi sätter hårt emot hårt. Med kulor och med krut, nu har vårt tålamod tagit slut, nu drar Stormavdelningen ut.”

”Adolf visste vad han skulle göra”

Men civilministerns sambo har inte nöjt sig med de uppseendeväckande formuleringar som finns i Pluton Sveas version. Tillsammans med en annan låtskrivare har han i början av coverlåten lagt till en egen strof. Den lyder:

”Adolf visste vad han skulle göra med dessa as, han byggde rum och fyllde med gas.”

LÄS MER: Här gör s-ministern nazisthälsning

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
615Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons