Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Sara Karlsson hoppar av partiet och därmed riksdagsuppdraget för S. Orsaken är att hon inte vill stå upp för Socialdemokraternas aviserade stramare migrationspolitik.

I ett inlägg på Facebook säger hon att det är en politik som leder mot ”en avgrund” och att partiets politik ”nu nått en gräns för vad jag kan vara en företrädare för”. Karlsson skriver vidare att hennes parti har beskrivit ”en mycket obehaglig utveckling” och frågar om det finns någon gräns för ”hur långt man är beredd att gå”.

Hon beskriver förväntningarna från partiledningen som att ”man bara ska hålla käften, bita ihop och knacka dörr”. Det är inte Sara Karlsson beredd att göra och beskriver det som att hon gör både sig själv och partiet en tjänst och lämnar sitt uppdrag som riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

Det är oklart om Sara Karlsson kommer att ställa sin stol till förfogande eller sitta kvar fram till i höst som partilös så kallad politisk vilde. Hon har suttit i riksdagen sedan 2010.