En katolsk skolelev i Kanada som stängdes av i november för att ha sagt att det bara finns två kön arresterades denna vecka efter att ha försökt återvända till klassen utan att avsäga sig sin tro.

16-årige Josh Alexander greps på måndagseftermiddagen på St Joseph’s Catholic High School i Renfrew, Ontario efter att ha försökt delta i lektionen trots att han blivit avstängd, detta för att under en diskussion ha sagt att det bara finns två kön.

LÄS ÄVEN: Ny spansk lag: ”Transbarn” får byta juridiskt kön

Enligt Alexander handlade klassens diskussion om manliga studenter som använder kvinnliga toaletter, könsdysfori och manlig amning.

– Jag sa att det bara finns två kön och att du föddes antingen som en man eller en kvinna och det orsakade problem. Och sen sa jag att kön inte övertrumfar biologi.

Alexander, som säger att hans övertygelse är rotad i hans kristna tro, portades från skolan såvida han inte gick med på att bland annat inte delta i klasser med transelever som inte gillar hans religiösa övertygelse.

Har blivit rebellen

– Jag gick in i en av mina klasser. Jag satte mig ner och alla såg ganska förvånade ut när de såg mig där. Inom två minuter var vice rektorn i klassrummet och bad mig gå, säger han om sitt försök att komma in i skolan igen den här veckan och tillade att han möttes av polisen nästan direkt efter att han lämnat klassen.

– Jag tror att jag brukade ses som ett kristet barn som följde min tro, men nu är tydligen jag rebellen, konstaterar han.

LÄS ÄVEN: Finland inför ”progressiv” lagstiftning för könsbyte

Alexanders advokat James Kitchen kallar händelsen för religiös diskriminering.