Foto: Presidenza della Repubblica.

Salvini förklarar Italiens nya migrationslagar – och kastar en känga åt EU

1.7K Shares

I en ett par dagar gammal video talar den italienske inrikesministern Matteo Salvini direkt till folket och förklarar landets nya migrationslagar.

Efter tre månaders förhandlingar står den nya lagen klar som främst syftar till att öka säkerheten på Italiens gator.

Lagarna för såväl italienare som legala migranter och genuina flyktingar har gjorts med det sunda förnuftet och rättvisa i åtanke och konstitutionen samt internationella konventioner följs – men man kommer inte att göras till åtlöje.

– Om en asylsökande kommer till Italien och ansöker om politisk asyl, och under tiden säljer droger, attackerar en polis, rånar en pensionär eller ofredar ett barn, kommer de omedelbart att bli kallade till prefekturen och bli informerade om att de inte är flyktingar utan en kriminell och ska med första planet, första båten, första trampbåten, första luftballongen tillbaka hem.

– Om du ertappas i akten, om du döms i första instans, om du utgör en fara för samhället, åk tillbaka till ditt land. Italienska medborgarskapet kommer att tas från dom som gör sig skyldiga till terrorism.

1.7K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.