Foto: Presidenza della Repubblica.

Salvini förklarar Italiens nya migrationslagar – och kastar en känga åt EU

Delningar

I en ett par dagar gammal video talar den italienske inrikesministern Matteo Salvini direkt till folket och förklarar landets nya migrationslagar.

Efter tre månaders förhandlingar står den nya lagen klar som främst syftar till att öka säkerheten på Italiens gator.

Lagarna för såväl italienare som legala migranter och genuina flyktingar har gjorts med det sunda förnuftet och rättvisa i åtanke och konstitutionen samt internationella konventioner följs – men man kommer inte att göras till åtlöje.

– Om en asylsökande kommer till Italien och ansöker om politisk asyl, och under tiden säljer droger, attackerar en polis, rånar en pensionär eller ofredar ett barn, kommer de omedelbart att bli kallade till prefekturen och bli informerade om att de inte är flyktingar utan en kriminell och ska med första planet, första båten, första trampbåten, första luftballongen tillbaka hem.

– Om du ertappas i akten, om du döms i första instans, om du utgör en fara för samhället, åk tillbaka till ditt land. Italienska medborgarskapet kommer att tas från dom som gör sig skyldiga till terrorism.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

318 KOMMENTARER

 1. Klara besked. Tydliga signaler att förhålla sig till. Annars försvinn !!

  Precis så ska det vara.

  Applåder 👏👏👏

 2. I december kommer FN:s medlemsstater att skriva under det så kal­lade ”Global Compact on safe, orderly and regular Migration” vid ett möte i Marocko. I ramverket klassas migration som en ”mänsklig rättighet”.

  TrMigration blir en ”mänsklig rättighet” – Ingen debatt när svenska regeringen skriver på avtalet
  I december kommer FN:s medlemsstater att skriva under det så kal­lade ”Global Compact on safe, orderly and regular Migration” vid ett möte i Marocko. I ramverket klassas migration som en ”mänsklig rättighet”. Trots de enorma konsekvenser som Global Compact riskerar att leda till om det omsätts i nationell lagstiftning,

  har såväl politiker som medier varit tysta om avtalet.ots de enorma konsekvenser som Global Compact riskerar att leda till om det omsätts i nationell lagstiftning, har såväl politiker som medier varit tysta om avtalet.

  Den svenska regeringen har redan via Regeringskansliet gjort klart att man ska skriva under, och att införlivandet i lagstiftningen aktualiseras när ramverket är antaget. ( en expeditionsministär borde väl inte fattasådana beslut? )

  Tre länder säger dock bestämt nej: USA, Australien och Ungern, alla tre med hänvisning till att avtalet hotar den nationella suveräniteten.

  Och i förra veckan rapporterade Reuters att Polens inrikesminister Joachim Brudzinski sällar sig till Ungerns linje. Han har uppmanat sitt lands premiärminister Mateusz Morawiecki att inte skriva under avtalet med hänvisning till att det hotar Polens säkerhet och uppmuntrar illegal invandring.

  I Tyskland har det kontroversiella ramverket lett till starka reaktioner hos invandringskritiker i Bundestag. Parlamentarikern Markus Frohnmaier är rasande.
  – Varje parlamentariker i de nationella parlamenten i Europa, varje EU-parlamentariker, måste veta vad de skriver på.

  Återigen blir vi dragna vid näsan. Alla beslut om att byta ut befolkningen sker i det tysta. Myge mygel

  • Har vi ingen regering som är accepterad av riksdagen vi det tillfället kan inte Margot Wallström skriva på eftersom hon saknar mandat för det.

 3. Går det att återkalla medborgarskap i Italien går det att göra detsamma i Sverige. Tycker även det skulle vara kul att se gängvåldtäktsmän utvisas till hemlandet i luftballong…

 4. Undrar om Löfvén redan nu smider planer på hur sossarna ska ”rädda” alla som blir utvisade från Italien?

 5. Italienske inrikesminister Matteo Salvini är så dj-la bra. En fantastiskt bra människa och klok politiker som värnar om Italiens egna medborgare. Matteo Salvini är sååå himla bra. Ett föredöme för Europa.
  /CC

 6. Då har vi Ungern, Polen, Tjeckien, Österrike och nu Italien som står upp för sina länder och dess medborgare.

  Sverige är precis som vanligt ankdammen där den fula ankungen mobbas ut.

  Vad är det för fel på svenska riksdagspolitiker???

 7. Han är den rakryggad politiker, en som tar tag i vad han lovat Italienska folk! Om politiker i Sverige var som honom hade vi inte haft dessa problem i Sverige som vi har. Han gav Junker en riktig känga!

 8. Löfven, Lööf, Sjöstedtoch Björklund borde åka på studiebesök i Italien med uppgift hur man gör för att rädda samhället. Tror att resan är värd vad den kostar.

 9. Vi skulle kunna lösa många problem genom att hålla en folkomröstning om indragning av en del medborgarskap… Nu tänker de flesta att jag syftar på medborgarskap för ’nyanlända’… men nej jag menar medborgarskap för alla politiker tillhörande den s.k. 7-klövern samt ge dem 72 timmar på sig att packa resväskan och lämna svenskt territorium för alltid…

  Vad tycks?
  Ps man kan väl få ’drömma’ lite, men det kan komma till detta i förlängningen…

 10. Här är en politiker som förstår problematiken med okontrollerad invandring. Här har Sverige mycket att lära.

 11. Mateo Salvini verkar lika frispråkig som en viss amerikansk president 🙂
  Jag älskar när man talar klartext, speciellt politiker som talar klartext utan pk omskrivningar.

 12. Italien kan bli ett bra land framöver med ordning och reda om Salvini får sitta länge,till skillnad mot Frankrike,England,och givetvis Swerabia som börjar bli rena skitländer med växande slumområden och annan skit och där folk flyr ifrån.Inget att vara stolt över.

 13. Arbetslösheten i USA under Trumps ’America first’ regeringsstyre faller i Sept 2018 till 3,7% det lägsta siffra sedan 1969! Italiens migrations minister Salvini är näst att följa efter Trumps politik! EU måste tillåta alla medlems länderna att bestämma och skärpa kontrollerna vid deras respektive övergångsgränsen. EU riskerar att det så småningom blir flera Exit-länder om inte medlemsländerna besluta själva om deras gränser utan EU:polis och inblandning. https://www.breitbart.com/politics/2018/10/05/the-american-economy-added-just-134000-jobs-in-september/

 14. Mitt i mörkret behövs lite positivt då Sverige trots allt oavsett kraftansträngningens grad ska räddas, oavsett exakt vad som helst till vilket pris!

 15. Stockholm 17 September 2018
  Käre Matteo Salvini.
  Vi ber dig skyndsamt komma till Stockholm då vi har en vakant plats som statsminister för Sverige. Eget palats och 172 000 kr/mån samt mängder med andra förmåner ingår.
  O.S.A. SNARAST!

 16. Kom ihåg gott folk att göra som jag. Stödköp italienskt. Jag köper t.ex. tomater på burk, ska det stå 100% italienska tomater och vara en flagga, eller golden delicious ”Italien”. Köp pasta, ostar och allt italiensktillverkat, och inga plagiat från andra sämre länder.

 17. Jag gillar denna politiker mer och mer. Han talar klarspråk, han darrar inte på stämman, och det är ju egentligen självklarheter, det han säger.

  Men att få våra politiker att säga något liknande, det verkar stört omöjligt. Och det värsta är att svenska folket verkar vilja ha sådana mesar till politiker som vi har. När vi BORDE ha en ”Trump” eller en ”Salvini” som jobbar Sveriges bästa.

  Som det är nu, jobbar våra politiker med att riva ner allt som vi tidigare har byggt upp. Riva ner, skänka bort, allmänt förstöra.

 18. Nu skriks det och ylas för att en sexåring ska utvisas till
  Ukraina där fadern till bojken bor.
  Vad är det för konstigt med det, ja fadern vill inte ta ta hand
  om barnet. Varför inte göra som man gör med svenska barn
  låt fadern till barnet betala sin del. Då blir allt mer klart.

  • Pojkens mormor o morfar bor och arbetar i sverige, det är väl för fan klart att han ska få stanna. Resten av fejkbarnen från iran o afghanistan kan vi skicka tillbaks för dom är enbart ekonomiska migranter o lycksökare och definitivt inte barn!.

   • I Sverige är man foster tills man fyllt 18 år, efter det blir man barn tills man fyller 35 år, därefter ungdom tills man är 65 och vuxen när man går i pension. Mänskligheten mognar långsamt här uppe i norr!

  • Morföräldrarna kan följa med pojken till Ukraina där adoptionsprocessen måste göras. För att sen komma de tillbaka till Sverige tillsammans med pojken. Men jag har en känsla av att avsaknad av PUT komplicerar det hela.

 19. Tipset är att länder som Ungern,Polen,Italien,och ett gäng till är länder som kommer att ha bäst tillväxt när dom kör över vänsterpatrasket och driver sina länder som man ska göra.Inte fan kan länder som importerar bidragsturister och öser förmåner över dom kunna klara sin ekonomi vid lågkonjunktur.

 20. Ord och inga visor,odning och reda ,klara regler så turisterna vet vad
  som gäller.Den mannen behöver vi i Sverige så att han kan lära
  våra velpottor till politiker ett och annat så att det blir lite ordning
  i misären här också. Är det Orban och Salvini som ensamma ska rädda Europa?Från EU finns ingen hjälp att få.

 21. Alldeles otroligt fantastiskt. Beslutet ger ett visst hopp om framtiden trots att de svenska politikerna verkar i motsatt riktning.

 22. Börjar de darra nu, ledarna i EU.

  Det har gjorts en undersökning. Undersökningen visar att en majoritet av medborgarna i EU-länderna inte är förtjusta i det Europeiska projektet EU. Enligt tankesmedjan säger nära två tredjedelar (64 procent) av medborgarna att de INTE tror att livet skulle bli sämre utan EU.
  Människor vill ha tillbaka sina gränser för de ser att de europeiska gränserna inte fungerar efter fyra år av problem, enligt Daily Mail.
  https://www.express.co.uk/news/world/1031269/EU-citizens-poll-Brexit-Juncker-Tusk-anti-EU-protest

  • Gott! Väntar nu bara på att SVT ska berätta det för Sven Banan som är kopplad till stasi-tv som en cancersjuk till dialysen.

 23. Italien: säkraste sättet att få stanna är att vara laglig.
  VS
  Sverige: säkraste sättet att få stanna är att begå brott.

  Landet Sverige är utsatt för en KUPP och vägen är lång!

  • Socialdemokraterna importerar ett nytt proletariat eftersom det inhemska börjar ta slut. Allt för att behålla makten.

 24. Länder som upplevt fascism och kommunism på riktigt ser nyktert på folkvandringen.
  Sen har vi Tyskland som lever kvar i ww2 ångest och tror att miljoner våldtäktsmän skall rena samvetet.
  Sen har vi flumlandet i norr som helt tappat det och inte varit i krig på flera hundra år.
  Här hyllas könskorrigeringar könslöshet och kommunism som om det inte fanns någon morgondag. Tror fan att Sverige gjort sig till åtlöje i övriga världen.

  • Lägg där till en regering som jobbar övertid på att skämma ut landet, ta bara Margot Vallström som gör sig omöjlig vart hon är vänder sig..

  • … Polen har upplevt både och 🙁 och om tre veckor skall vi fira 100 år som fri nation med lite småavbrott för världskrig, fascism, massmördande och kommunism. 11 november, vår nationaldag kommer vi åter att kallas för nassar av idioter som Morgan Johansson exempelvis. och kanske har han rätt för halva Polen är i sina tankar minst som Salvini. lyssna bara på Dominik Tarczynski och hans alle ’zeros’ … cc

 25. Det Salvini säger är ju självklara saker,dom som inte begriper det självklara, borde själva utvisas, och det finns en hel del i Sverige som inte begriper detta.

  • Tja, SD hade den rätt så frispråkige Kenth Ekeroth i riksdagen, och det var ofta gnäll över hans rättframma sätt att uttrycka sig, även här i kommentatorsfältet,

   • Kenth är den enda politiker som jag känner till som inte hycklar, har förmedlar sitt budskap på ren Svenska så att det inte går att missförstå, om man inte är PK-marinerad förstås!

   • Politiker idag är tyvärr inte ens vältaliga. Att kunna rabbla haranger i flera minuter utan att leverera ett enda tydligt budskap är en kraftig degradering av språket.

 26. Det politiskt korrekta innebär ju att överskölja sina medborgare med brott. Den som säger emot sympatiserar med allt nazisterna gjorde under WWII. Kan tänka mig att Löfvén är högröd i ansiktet nu av nazifrossa när han beskådar hur Italien agerar och förresten är väl hela 7-partiet kokande förbannade!

 27. Aaaaah …mitt hjärta gläder sig när jag ser sånt här . En riktig ansvarstagande politiker . Synd man är för gammal att lära sig ett helt nytt språk.

 28. OT:

  Behandlas som alla andra – nu rasar Hossein … ( 19 år !?!?!!? )

  På Lidingö räknas pengarna man får via appen Swish som inkomster. Det innebär att den som lever på försörjningsstöd får reducerad ersättning om pengar kommer in genom den populära betalappen. Reglerna får 19-årige Lidingöbon Hossein att gå i taket. – Det är värdelöst. Vi tvingas till kontantanvändning, säger han till lokaltidningen Mitt i.

  https://nyheteridag.se/behandlas-som-alla-andra-nu-rasar-hossein/

 29. Löfven har inte ens 10 % av Salvinis värde även om Löfven naturligtvis inte håller med då han ju brukar påkalla allas lika värde. Men icke sa Nicke, i enlighet med min skala så är Löfven rent mentalt en liten dvärg och en pajas medans Salvini är en gigant och det italienska folkets vän.

 30. Idag var ju både Stefan Löfven och Ulf Kristersson på möte i Bryssel! Undrar vad resten av Europa tyckte om dom? Stefan som bara hakat upp sig på ”Alla måste ta sitt ansvar”! Och Kristersson skulle träffa alla svenskar inom EU-parlamentet! Undrar om han ens hälsade på SD? Orbán Viktor och Salvini ser dom nog som pajaser!

 31. 1) Lagen måste ochså gjelda retroaktivt.
  2) Mån måste ochså ha möjligheten att skicka tilbaka til hemlandet om man mistänker at man kommer at gjöra en kriminell handling … i dom närmsta 50 åren.

  Tack.

 32. OT: är det inte svenska körkort som gäller i vårt land ….

  Polisen: Nyanlända kan köra bil utan körkort

  Den som stoppas av polis och inte kan visa körkort, kan ändå klara sig genom att hävda att ett utländskt körkort har funnits, men tappats bort. Det har inträffat att personer som åtalats för olovlig körning har friats i domstol för att åklagaren inte lyckats bevisa att den anklagade inte har haft ett körkort, något som blir än svårare i de fall ursprungslandet saknar körkortsregister.

  https://www.nyatider.nu/polisen-nyanlanda-kan-kora-bil-utan-korkort/

 33. Se här ! Någon som läst agendans pkt I om vad en statsledning har att prioritera: sitt eget land och dess befolkning……frågor på det ?

 34. Jag hoppas att Morgan Johansson och hans gäng lyssnade till den kvinna som tillhör gruppen yazidier på TV i kväll. Där IS utfört de mest bestialiska övergrepp både på dessa kvinnor och på deras barn. Nu lever en del av dessa sadister i Sverige på skattebetalarnas pengar. Man blir rent ut sagt så trött på dessa sossar som skyddar dessa mördare.

 35. Sakliga attityder, är det stor brist på i många av EU:s medlemsländer. Det gäller i synnerhet för Sveriges del, där man vänder ut och in på sig för att tillfredsställa migranternas krav.

  Det är med stor tillfredsställelse man noterar de sunda krafter som poppar upp lite varstans i EU. De visar attityder som helt går på tvärs med EU, men ligger väl i linje med vad folk tycker och vill.

 36. dr Gottfried Curio AfD tyskland är en till som inte skräder orden, AfD har några duktiga politiker som säger sanningar likt salvini.
  vindarna vänder runt om i europa, saknar ekeroth i riksdagen gissar att AfS i riksdagen hade rört om i grytan på liknande sätt..

 37. Bra bra bra. Det måste dock nog även till att skicka tillbaka icke-kriminella parasiterande människor som bidrar till att skapa parallella samhällen. För att det ska bli riktigt upprensat. Men detta är ett bra första steg.

 38. Salvini, killen som talar klarspråk så att både Italienarna, migranterna, asylsökande
  och de kriminella förstår. En sann europeisk ledare. Hoppas att han blir nästa ordförande i EU-kommissionen och Victor Orbán EU-parlamentets ordförande.

 39. Många verkar hylla Italien. Vad tycker ni om Italiens nya budgetförslag? Italien har som bekant EU näst högsta statsskuld med ca 120% av BNP. Budgetförslaget ökar underskottet från 1.8% till 2.4%. Underskottet ligger iofs under EU krav men spär ändå på en statsskulden rejält.

  Detta med den snabbt ökande statsskulden är bara en av många ekonomiska hot. Dom kraftiga räntehöjningarna har negativa effekten på börsen samtidigt som invånarna löner äts upp.

  • Italien är misskött av tidigare politiker och har väl samma problem som Sverige, att det kostar på att vända skutan, men tyvärr har vi inga politiker som kan eller vill.

   • Budgetförslaget ger dock inga som helst sken av att vilja vända skutan. Snarare lånar man än mer. Här är en av nackdelarna med EU. Italien vet att dom kan fortsätta att slösa, för dom lär bli räddade av övriga EU.

    Italiens budget är dock mångdubbelt större än Greklands. Det blev ett jävla liv när vi fick rädda Grekland. Jag tror inte övriga EU kommer acceptera att rädda ett betydligt större underskott som Italiens.

    • Det finns olika vägar att rädda en ekonomi, alt. strypa allt vilket kanske inte främjar ekonomin i alla lägen, men som har förespråkats av EU.
     Alt. 2, man kan investera sig ur problemen, vilket som är rätt eller fel är svårt att sia om, men båda alternativen har fungerat i historien.
     Men som du säger, EU har nog inte resurser att hjälpa Italien och det måste väl Salvini vara medveten om i så fall.
     Jag tror tex. att Sverige också får låna framgent, då vi i en högkonjuktur inte klarat upprätthålla samhällets självklarheter så som sjukvård, skola, åldringsvård, polis militär mm. allt går på knäna i dag, så att strypa är nog omöjligt.
     Vi har så många som lever på gränsen, så svälten knackar på om vi går längre med besparingarna.
     Sen har vi många som överbelånat sig, så det är likadant där.

     • Få länder har lyckats investera sig ut en ekonomisk kris. Nu handlar Italien underskott inte så mycket omfattande investeringar utan att minska antalet år man behöver jobba innan man har rätt till full pension.

  • Italien har samma buffertnivå som t.ex. Frankrike och Tyskland. De har dålig dagsaktull ekonomi, men sparade pengar saknar de inte. De fifflar snarare med löpande siffror. Italien är inte Grekland. De har undanstoppat rejält med pengar.

   • Jag tror inte dagen ungdomarna är lika peppade på budgeten. 100 miljarder euro beräknas pensionsskulden till framtida generationer öka med.

    Italienska statspapper säljs som aldrig förr.

    • Du lever i här-och-nu, du får tänka litet längre än så. Ungdomar må inte leva i det, men bestånd på längre sikt har jag ingen oro för.

  • Här är allt dolt i mörkermedan elitpolitikerna dillar i oss att det går bra för landet.
   Tomten kommer nog i år igen….

  • Negativa effekt på börsen ?
   Se bara vad den svenska kronan är värd ! Och statsskulden är så snyggt friserad att inte någon ägnar den en tanke. Däremot har svenska folket världens största skulder.
   Jag tycker Salvini o landet är föredömliga .

   Vad gäller vår statsskuld ? Tja, när vi inte får låna mer eller ”skapa” pengar lär Italiens nuvarande situation vara klart bättre innan den svenska bubblan exploderar .

  • Vad tycker ni om Lövens senaste förslag? Hållbar asylinvandring. BNP per capita, BNP/CAPITA när capita går mot oändligheten och de som arbetar bara producerar tjänster i det offentluga. Jag önskar jag vore Ygeman.

 40. Tacka för att Europa verkar vakna upp till verkligheten innan det är för sent. Vi vill bevara Europas kristna historia och vår kultur. Vi behöver absolut ingen muslimsk kultur i Europa. Islam hör hemma i Mellanöstern, inte i Europa.

 41. Salvini och Orban är EU:s hjältar . Tillsammans kan de med stöd av andra länders partiledare kanske rasera vansinnet med Bryssel.
  De ska ägna sig åt handelsfrågor ! Inte mer . Och korrupta är de redan…

 42. Inget PK-svammel där inte,rätt fram rakt på. Han kallar en spade för en spade och talar rätt från levern.
  Hur jag saknar politiker i Norden som kan göra likadant.

 43. Trodde länge Italien var förlorat territorium för husköpare t ex men verkar tvärtom nu vara med i matchen igen på tänkbara platser att slå sig ned på.

 44. Salvini säger exakt samma sak som vid fikaborden runt om i avlånga Sverige. Det är bara etablissemanget som inte fattat det ännu.

  • 7-Klövern vågar inte trotsa Merkel eller EU. 7-klövern vågade ju inte ha det utlovade extravalet om invandring el flyktingar 2015. 7-klövern håller inte ord i vad de lovar före valet o går till val på. Efter valet skiter de fullständigt i de Svenska väljarna – DET GÖR INTE Polen, Tjeckien, Ungern, Slovakien, Norge, Island, Danmark eller Storbritannien med flera. EU kommer att falla, det är bara en tidsfråga eller ett troligt europeiskt inbördeskrig.

 45. Vilken härlig, humoristisk och handlingskraftig karl Italiens inrikesminister Matteo Salvini verkar vara! Tänk en politiker som bryr sig om sitt land och sitt folk och som har begåvats med sunt förnuft! Tänk om Sverige hade haft en sådan ledare! Jag har alltid tyckt att italienska är ett vackert språk, men nu var det som att lyssna till den skönaste musik. Grattis Italien! Grattis alla italienare!

 46. Detta är ju egentligen självklart. Det är som om jag börjar ett nytt jobb. Det är svårt och lära sig jobbet först och jag måste anstränga mig extra för att komma in i gemenskapen, men det måste ske. Missköter jag mig eller det inte funkar så är det hej då, så enkelt är det

   • De är helt underbara i sin stil!
    Jag älskar Jimmie och jag älskar olikheter. Det är sån skillnad bara över sundet hur man uttrycker sig.
    Farage är också något i hästväg och typiskt brittisk dräpande.
    Marine o la la alla dagar i veckan och mer därtill.
    I Sverige får du men får knappt ändå inte ta en öl efter jobbet och högljutt prata politik allt medan bag in a boxarna smygs hem av social sekreterarna…

 47. Det är sådana här ledare Sverige behöver. Och det han säger är ju ingenting annat än vanligt jäkla hyfs. Vett och etikett. Kan du som flykting, som fått en chans till ett nytt liv i Europa/Italien inte sköta dig så är det tack och adjö. Inget daltande. I Sverige kan våldtäktsmän tex ej utvisas då dom riskerar straff i sina hemländer och får därför stanna. Helt. Jävla. Sjukt. 🤦‍♂️ Där förövarna är offer. Bara i Sverige, bara i Sverige…

 48. Invandrare som missköter sig är välkomna i sverige så jag förstår inte hur Italien kan ha annan inställning.. Sverige har blivit en slags nationalpark för kriminella från MENA så ”arten” får inte på något vis störas. Ingen av oss vill ha tillbaka det trygga sverige

 49. Då kommer Italien att endast behålla halvmesyrer. En ”riktig” berikare sysslar även med våld och annan kriminalitet.

 50. Vi skulle sätta ut Affischer över hela landet VI VILL BYTA UT ALLA POLITIKER OCH ENDAST BEHÅLLA DEM SOM BEVISLIGEN ANVÄNDER SIG AV SUNT FÖRNUFT!
  Det här skulle samtidigt vara ett krav på ett Nyval!

 51. Gör detta till norm i hela EU inklusive hur dina barn beter sig
  Såklart ska ribban sättas högre när du kommer till ett annat land och vill bo där
  Känns självklart för mig

   • De funkar ju inte – Då går säkert TV:n sönder halvvägs så programmet inte går att titta på. Precis samma gamla dåliga skitserver som påstods paja efter 10 minuter på valmyndigheten i valet 2018. de var nog nån som drog ur strömsladden…

 52. Talade denna vecka med en Italienare, på bruten Italienska. Som oönskad ”svensk arg man” med flera examen fungerar det 🙂

  Men hursomhelst, utlänningar är i EU-regionen Sverige, för att man anser att Sverige är mer en plats i Europa, inte ett land.

  Svenskarna, särskilt PK som sjunger en nationalsång som inte finns och går på ”landskamper”… de tror att de bor i Landet Sverige???

  Italienare i Sverige borde berätta vad de känner för Salvini?

  Kanske tycker de att Italien behöver Salvini… eller att hela Europa ska bli ett enda Sverige?

  • 95 tusen beviljade uppehålls tillstånd hittils i år, vi hinner nog passera 100 tusen innan årets slut om det vill sig illa

 53. Inget rasistiskt och ingen skev värdegrund, helt vettig och resonlig lag, det är SÅ HÄR en som styr landet ska agera, för folkets bästa, alla vill leva i en relativt trygg värld där folk kan lita på varandra?! Ja olikt Sverige då, där hela tredje världens avskum och lögnare får stanna, till och med när dessa ”ertappas” i akten får de stanna. Och svenska folket jobbar och sliter så de till och med kan leva gratis här på oändliga bidrag, UTAN krav. Det är helt otroligt, man blir ju helt uppgiven.

 54. Missköter en asylsökande sig genom kriminella handlingar är de inte längre asylsökande utan kriminella och skall lämna landet direkt.

  Så enkelt är det men tydligen för enkelt för de senaste tre regeringarna som inte begripit detta alls.

  De senaste tre regeringarna skyddar istället på alla sätt och vis kriminella både asylsökande och de som fått PUT genom att t.ex inte utlämna grova brottslingar.

  IS-mördare med åtskilliga avhuggna huvuden på sitt samvete spankulerar fritt omkring på Sveriges gator och torg med svenska myndigheters goda minne.

  Vad svenska folket tycker anses från politik, myndigheter och media som helt oväsentligt.

  Den ”humanitära stormakten” visar sin ”storhet” genom att skydda grovt kriminella utlänningar och med tvång öppna svenskarnas plånböcker för att finansiera dessa kriminellas leverne.

  Tack Salvini för denna tydlighet som garanterat omfattas av majoriteten EU medborgare.

 55. Skulle behövas här också, i stället för att gulla sig med de som inte är svenska medborgare och missköter sig.

  • Det blir nog mer än bara ITexit, POLexit, CZexit, SLexit, UNexit och hela Balkan hänger på. Smartast från början var Schweiz, Norge och Island som inte gick med i EU. BRexit var först ut och många flera länder vill bestämma sin egen inrikespolitik och sitt bestämmande utan EU direktiv – Det är vad jag tror.

   • Problemet för öststaterna är att de är bidragsberoende..
    Och kan ha vant sig vid pengarna som rullar in med jämna mellanrum.
    Sverige å andra sidan, vi betalar bara.
    Går inte ens FANTISERA ihop kostnader som skulle överskrida de vi har idag som medlemmar, kontra om vi gick ur.
    Skulle löna sig år #1.

     • Frågan är bara vilken rätt vi har till äldrevård/boende i de länderna.
      De har absolut noll och inget att vinna på det.

 56. Äntligen ett vettigt alternativ till flytt . Snart dags att emigrera då politikerna inte på minsta sätt verkar förstå vilket helvete de skapar i vårt ett gång så framgångsrika , trygga vackra land. Jag kan inte annat än älska denna italienska sunda politikern Salvini . När ska vår sjuka majoritet av politiker vakna upp och inse fakta ?

 57. Så ska det låta! Våra egna politiker stå där som mähän och anklagar vanligt folk med intakt skyddsinstinkt kvar för rasister sen får de kriminella mer pengar..

 58. Och den mannen vill Löfven tvinga att börja med svensk migrationspolitik eller vad man nu ska kalla galenskapet för och det
  går nog lika dåligt som när han var till Ungern och försökte med Orban.

LÄMNA ETT SVAR