sanna-brink-falsk-lakare-feature

Sanna Brink (t.h) är en av dem som drabbats av bluffläkaren Nawaal Ali Salad. Pressbild/Facebook

Inrikes

Sannas dotter vårdades av falska läkaren – fick inte veta vem ”hen” var

Publicerad 7/21/2023
Annons

Hundratals patienter i Sundsvall drabbades under våren av den falska läkaren Nawaal Ali Salad. En av dem är Sanna Brink, vars dotter behandlades av henne. Men familjen Brink har inte fått veta vem den falska läkaren är – trots att receptbelagd medicin skrivits ut.
– Jag tycker att det är för jävligt, säger Sanna Brink till Samnytt.

Sanna Brink besöker Gillebergets hälsocentral i Sundsvall flera gånger under våren med sin dotter. Framåt sommaren dimper det plötsligt ned ett brev i brevlådan hemma hos familjen Brink.

– Jag hade varit bortrest, och när jag kom hem fanns ett brev adresserat till min dotter och hennes målsman. Det stod bara att min dotter fått behandling av den här falska läkaren, men jag vet inte mer än så, berättar Sanna Brink för Samnytt.

Får inte veta vilken läkare

I brevet finns nämligen ingen information om vilken av de olika läkare dottern träffat som är falsk.

– Det framgår inte. Det står i brevet att ”hen har slutat med omedelbar verkan”, förklarar Sanna.

Så ni vet fortfarande inte vem den falska läkaren är?

– Nej.

Om jag säger Nawaal Ali Salad, säger det dig någonting?

– Jag har hört efternamnet, men jag kan tänka att det var den sista läkaren jag träffade med min dotter innan sommaren.

Mörkhyad kvinna med slöja?

– Ja!

Receptbelagd medicin

Situationen kompliceras av att dottern fått receptbelagd medicin utskriven under våren. Sanna Brink vet fortfarande inte säkert om den skrivits ut av en riktig läkare, eller av den falska läkaren Nawaal Ali Salad.

LÄS MER: Karolinska institutet: ”Nawaal Ali Salad har aldrig varit antagen på läkarprogrammet”

– Jag har inte kunnat reda ut det eftersom vi inte vetat vem dem falska läkaren varit. När jag pratat med dem har de heller inte uppgett vem det varit, säger hon.

– De har inte gått ut med alls vem det är, jag har inte ens vetat om det är en man eller kvinna.

Sanna minns inte vem som skrivit under receptet, men tror inte att det var Nawaal Ali Salad. Hon kommer kolla upp det så snart hon kan nu när hon fått veta namnet på den falska läkaren.

”För jävligt”

Sanna Brink tycker att regionen hanterat situationen väldigt dåligt. Inte minst för att de inte fått veta vem den falska läkaren är. De har heller inte erbjudits kompensation, uppföljning eller förslag på lösning.

– Ingenting, säger Sanna.

– Jag tycker att det är för jävligt att de inte meddelat bättre än de har gjort. Jag tycker det är bedrövligt! Det gäller min dotter, det gäller inte mig, och det gör det extra känsligt. Det är inte professionellt. Vi fick hem ett brev, inget mer. ”Hör av dig om du har frågor”.

– De hade kunnat ringa, eller kontakta oss och sagt; ”kom hit, vi måste gå igenom vad som har hänt”. De kunde ha tagit det lite mer seriöst, säger Sanna Brink.

Samnytt har varit i kontakt med Dan Näslund, som är verksamhetschef för närsjukvårdsområde söder i Region Västernorrland. Han vill inte svara på våra frågor i telefon. Han ber oss att istället skicka våra frågor via mejl, men svarar inte på de frågorna heller.

LÄS ÄVEN: S-politikerns dotter jobbade som läkare med FALSK läkarexamen

Samnytts frågor till Dan Näslund

Stämmer det att de patienter som vårdats av den falska läkaren Nawaal Ali Salad på Gillebergets hälsocentral i Sundsvall INTE fått veta vem den falska läkaren är?

Varför inte i sådana fall?

Kan du förstå om det skapar oro om receptbelagda mediciner skrivits ut, och patienterna och deras eventuella målsmän inte vet VEM som skrivit ut medicinen, och om de blir felbehandlade?

Har du eller någon i regionen, så vitt du vet, fått erbjudande om eller accepterat pengar, värdeföremål eller annan ersättning för att INTE röja Nawaal Ali Salads identitet?

Har den ersättningen så fall betalats ut av Ali Salads familj eller släkt, av Socialdemokratiska partiet, där hennes pappa har en framträdande position, eller av något annat S-knutet organ?

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
555Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons