SD beredda stödja gemensam M- och KD-budget

Delningar

Sverigedemokraterna aviserade på en presskonferens på torsdagen att man sannolikt kommer att rösta för den gemensamma budgetmotion som Moderaterna och Kristdemokraterna kommer att lägga fram. Den bygger enligt uppgift i stort på den budget som Moderaterna ensamma lade fram nyligen men med vissa ändringar som gör SD mer välvilligt inställda.

SD reserverar sig dock för att man ännu inte sett hela slutdokumentet. En kuriositet i budgeten är att den innehåller större besparingar på områdena Migration och Integration än Sverigedemokraternas egen.

Det förklaras enligt partiet av att SD har utgifter för försvarsplatser och återvandring som saknas i M:s och KD:s budget. SD sänker heller inte förvaltningsanslagen till Migrationsverket lika kraftigt, vilket enligt partiets ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt beror på att man tagit hänsyn till den stora arbetsbörda myndigheten har.

Det som varit den stora stötestenen för SD i den M-budget man granskat är neddragningarna i arbetslöshetsförsäkringen/a-kassan och inom vården/äldreomsorgen. Det ser dock ut som att dessa besparingar inte finns med i det gemensamma M- och KD-förslaget, något som SD välkomnar.

På onsdag nästa vecka röstar riksdagen om vilken budget som ska gälla under nästa år. För att M:s och KD:s budgetmotion ska gå igenom krävs, förutom SD:s aktiva stöd, också att C och L lägger ned sina röster. Inget av dessa två Allianspartier har i skrivande stund meddelat hur de kommer att rösta.

C och L har tidigare meddelat att de, under förutsättning att de får igenom en rad krav, kan tänka sig att stödja en rödgrön regering. Det senaste beskedet är dock att man fått ett alltför svagt gehör från S om att gå kraven till mötes för att ge ett sådant stöd.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

251 KOMMENTARER

 1. C och L kommer att rösta gul knapp,och jag hoppas väljarna straffar dessa båda vid nästa val.Sverige har inget behov av att ha dessa två och MP V kan gott försvinna.

 2. L och C måste nu visa i budgetomröstningen om SD-hatet verklugen är viktigare än allt annat. Och mest rättvist är det om deras väljare får chans att visa det i ett extraval sen.

 3. Haha SD migrationsverket har stor arbetsbörda då ska vi inte skära mer där säger oskar . 100 miljarder rinner rakt ut . Skäms SD för eran inställning

 4. Det var ju högst väntat.
  För övrigt är jag övertygad om att det är förvarsplatser, inte försvarsplatser som SD har i sin budget…

 5. OT: ( men inom frågan), A Lööf kräver MER ”anhöriginvandring” i förhandlingar med Löfven!!? Så, just när S insett att vi är på fel väg, ska Lööf tvinga landet ännu längre bort från en rätt/realistisk väg.

  I år har vi 120 tusen beviljade asylansökningar, såklart Lööf vill ha upp siffrorna, han vill ju ha 30 miljoner till i landet. Det i sin tur, går långt under radarn vad gäller EU’s ide, att 440 miljoner skulle kunna bo/leva i Sverige.

  120 tusen i 10 år är 1,2 miljoner på 10 år, i landet som planerat för c:a 7 miljoner innevånare.

  Var tar galenskaperna slut?

  • Det tar inte slut så länge som 7-klöverns representanter finns i riksdagen.
   Sparka de sju och ersätt ett par av dessa med verklighets vända politiker och mp,l och c behövs definitivt inte.

  • inte i år.. december är inte inräknad där.. det blir fler ..!!!

   även om din räkneskap är skrämande.. så glöm inte att sverige kommer ta emot 400 miljoner..1! då det finns plats för så många!!! enlig en annan stolpskott rapport

 6. SD säger inte mycket om ramverket för migration som Sverige tänker skriva under,över 1,1 miljon svenskar röstade på SD för att agera mot just den typen av ödesdigra avtal.

 7. ”Fjamåt” har nu utökat sina krav avseende Stefan Löfven och hans regim. En import om 120 000 muslimer och afrikaner per år är inte tillräcklig för Bilderberg Annie, hon vill ha mer, mer, mer. Utökad muslimsk och afrikansk massinvandring är nu ett krav från Sharia-Annie för att släppa fram Stefan Löfvens inkompetenta, samhällsomstörtande och korrupta regim. Annie Lööf är det största hotet mot Sverige sedan Fredrik Reinfeldt. Stefan Löfven är inte långt efter heller….

  • ja hon tryckte väl oxå på att anhöriginvandringen skall lättas upp, bli enklare för asylsökande.
   asylsökande borde inte alls få ta hit anhöriga !
   försörjningskrav och medborgarskap först,, eller nej återvandring är ett måste.

   • Även Kd vill ha samma regler för asylrelaterad anhöriginvandring som de var med och drev igenom i migrationsöverenskommelsen 2011.

    Doch säger sig M vilja driva sossarnas asylpolitik framöver. Vilket återstår att se eller om högern vanan trogen inför en generösare asylpolitik i vanlig ordning.

 8. Varför går SD ut med detta?? Detta gör att Löfven/ Lööf blir ännu mer angelägna att hitta en lösning. SD gör allt fel..Pinsamt att se den här cirkusen från SD.

 9. Om moderaterna hade något sinne för politiskt spel hade deras budget varit den mest högervridna budgeten i modern historia med tanke på att löfven kommer att bli statsminister och kommer att få skulden om bidragen sänks.

  • nåja glöm inte att om bidragen sänks då råkar likväll svenskar ut för sänkningen oxå… det är inte en enkel väg heller… det är inte bidragen det är fel på utan på migrationspolitiken!!!

 10. jävla SD tomtar M rör inte akassan som de tänkte men det var ett spel som SD ville bra deal men massinvandringen det skiter ni i den fortsätter som vanligt

 11. vore det inte bättre att sd skiter i det.. o då skulle det leda till nyval därmed mer % för sd??? men det kan även bli så att om sd sket i det då är risken att lövfen blir statsminister ..??? har jag fel nu ?? eller har jag missat ngt???

  men i vilket fall så är det som att välja mellan pest o kolera?…

   • ja.. ok.. hm…. men det var ju moderater som öppnade vår hjärta o överfyllde båten för att den ska sjunka…. ulf är dessutom globalist. så ?? hur hjälper den lösningen oss???

    • Man bör nog utgå från detta val för tidigare val med dess svek är historia nu. Däremot ut med kakelmannen Kristersson in med ABK igen för hon va på rätt väg trots allt.

   • Många som var light kritisk mot S säger nu att : här ser ni endast S är den regeringsbärande partiet.
    (sitt still i båten, pröva inte något nytt och främst av allt inga radikala idéer tack = S)

   • Sossarna satt snällt o tysta i soffan o iakttog hur C L splittrade alliansen så visst vuxna i rummet är sossarna o givetvis också SD som också bara iakttog spektaklet. S har gjort sig förtjänta av att öka likaså SD fast med ett litet eftersläp men det kommer. I skamvrån står C L M jag utelämnar KD genom att man visar ett friskhetstecken.

 12. Jag har röstat SD sedan 2002 då Vi var 1,44%, eller 76.300 ur valmanskåren som vågade rösta på SD.
  Tyvärr, så har SD förvandlats till ett parti för ”sillmjölkar” och lismande politiker och hamnat i den politiska malströmmen av ”Goddagspiltar” vilka sitter mätta och nöjda på Helgeandsholmen.
  Nej, SD blir aldrig det politiska parti Sverige behöver för att lyfta sig ur denna mardröm som nationen nu befinner sig i!

  • JÅ är väl ändå typisk svensk.. tar det lugnt.. anpassar sig.. är inte för rasistisk i sina påstååenden.. osv.. han har blivit så som du säger… utslättad politisk….

  • Inga politiker av idag är ens i närheten av att göra rätt för sina feta arvoden och övriga förmåner. Men att dra skattebetalarna vid näsan är de mästare på.

 13. Nu är jag ingen politisk expert, men antar att detta inte har något att göra med regeringsbildningen. Om det är fallet, så är väl detta lika bra. SD vet att de aldrig får igenom sin egen budget, och röstar då på det näst bästa (Läs: mindre skadliga) alternativet.

  Jag hoppas fortfarande på nyval.

  • Nu förväntar jag och flera med mig att Jonas Sjöstedt vill ge Ulf Kristersson stöd som statsminister om han lovar att föra en ren kommunistisk politik med förbud mot privata verksamheter, införandet av folkpolis, borttagande av rösträtten och med Jonas som President för ett slutet land. Undrar vad Ulf skulle säga då ? He He He He—!

 14. SD har som sin krigsstrategi att få bort C L från ”alliansen” så ett SD M KD block kan bildas. C L har nu inget val än att snällt gå i fällan SD gillrat alltså stötta Löfven helt ut. .

 15. Ser samtidigt på dagens industri att Jimmie Åkesson förutspår att Löfve’n blir statsminister”det är det logiska” Förmodligen blir Löfve’ns dilemma att inte gå för långt högerut så LO och Vänstern blir för uppretade. Gissar att S försöker komma med så luddiga löften som möjligt till V,C o L. ”Om utrymme finns” ”När arbetslösheten sjunkit” ”När arbetslösheten stigit” ” Under perioden” o s v.

  • De har ju nästan en miljon i årsinkomst, de är inte folket längre, utan en elit som har det hur bra som helst. Finns ingen som helst driv I SD eller förändringsvilja, bara tomt, kosmetiskt prat. Vänta och se, du skall se att jag får rätt.

   SD är flaggviftande moderater, inget annat.

   • Tom Tom,
    Tack för Din kommentar! Jag var också inne på det under upploppet under valet, så efter ett AfS-möte så blev det just AfS. Nationalistiska hälsningar Tony, GBG

    • Alldeles för få som genomskådat detta. Partiet är mer eller mindre infiltrerat av globalistiska krafter. Så är det inte i Frankrike, Österrike, Ungern, Belgien, Holland mm. Få som förstått detta.

     • Hej igen!
      Japp, det skarpa ”kom” som jag eftersökte för att finna ett uns av substans för att rädda landet och dess infödda folk, det fann/finner jag inte hos SD. Tystnaden – ex Paula Bielers (SD) varning för Folkutbytesdokumentet från FN – den är lika talande som ytterst skrämmande! Jag har väntat och väntat på att Åkesson skall tala klarspråk, men med reservation för att jag KAN ha missat en pressträff så kan jag bara konstaera att jag har väntat förgäves…

    • Sverige har blivit förstört av S&M med stöttning av C, L, MP och ni afs som hade ett riktigt skitdåligt valreslutat sitter här och kastar skit på SD…

 16. Spara lite här och öka lite där. LÖJLIGT. SD borde lägga en egen budget som bygger på radikala förändringar av hela skattesystemet. Medborgarlön, platt skatt och bort med allt krångel.
  Skit i vad M eller KD tycker och gör. Dom har hållit på och görat i årtionden nu, utan att åstadkomma något av värde. Sitt för fa´an kvar i opposition och stå med bägge fötterna på jorden tills ni kan agera !

  • Medborgarlön!!!
   Tänker på ,vad var det 3-400 milj. som det skrevs skulle kunna komma till Sverige, tror det blir lite fattigt då.

  • Ta bort alla skatter- då blir det perfekt, det är problemet, skatten. Rikast på kyrkogården vinner racet! Det är ju det viktiga, hur många kronor du personligen har varje månad.

   Du är alltså extremliberal men vill gny lite om invandringen, sjukvård skall väl vara helt privat, skit samma om en fattig landsfrände inte har råd med sjukvård? Tvi vale för såna nyliberaler.

  • Du har också lite hat inombords, men du verkar inte gnälla på S, M, C, L, Är du en sån VåldHögerligist som stöttar vänstern?

 17. Ska M-KD röstas fram som ny regering skall: gränserna stängas, undantagslagar införas samt jourdomstolar upprättas. Sen startar operation dammsugning, hela landet ska rensas på illegala, kriminella och tiggare…..finns det med i budgeten så kör, annars inte……omval krävs.

 18. Jag stöder SD om dom får ingå i regeringen. Det kan man lätt begära med runt 20%.
  Annars fäll så mycke de bara går.

 19. SD kommer stödja budgeten men inte få något verkligt utbyte, detta är ju bara spel för gallerierna, i detta fall SD:s väljare.

  SD är ett femte borgerligt parti som gnyr om invandringen. De stödjer högern i stort sett om allt, sist nu var det om EU:S nya arbetsmyndighet som kommer skapas, den är till för att se till att medborgarnas sociala rättigheter efterleves i olika länder, SD röstade mot den, ”arbetarpartiet”, ”mittenpartiet”. Ulv i fårakläder. De har en enda fråga, invandringen, i övrigt är de höger som bara den.

  Hade det funnits ett parti motsvarande SD till vänster om S hade det varit större än SD, helt säkert. SD fick ingenting för att de stödde valet av talman, nu får de kosmestiskt gallismatias, för att SD:S väljare skall ”köpa” att man röstar med M.

  Är väljarna så här dumma? Många är det, men på sikt kommer folk märka SD:s värderingar, å då kommer partiet å minska. Men det tar tid. Vi behöver ett reellt alternativ till vänster om S som är invandringskritiskt. Bör finnas utrymme för det. Ett parti som står upp för välfärden och folkhemmet. SD gör det inte överhuvudtaget längre. Men vad bryr sig de, de har ju riksdagslöner, löner som de aldrig skulle fått i det privata.

  • Så mycket hat du har inombords, men inget av det går till de som raserat vårt land och legaliserat gruppvåldtäkter, man kan undra vad för sorts agende du har… som mest ger dig på SD.

   ps. De som raserat landet är Reinfeldt, löfven och deras vänner MP, C, L,

   • Hat? Jag tittar på vad som sker och händer. Är du helt blind för vad passiva och intetsägande SD är? Säg mig att jag har fel i sak, vissa på ett enda stort initativ som SD gjort sista åren, t ex som Swebbtv, för att nämna något?

    Säg en stor sak dom fått igenom?

    SD stödjer bara M- inget mer. De får inget annat än kosmetisk smörja i utbyte, om inte, säg mig att jag har fel, att SD inte stödjer moderaterna, dvs är ett borgerligt parti eller att SD fått igenom någonting betydelsefullt i sin huvudfråga genom att stötta M?

    Jag vet mycket väl om Reinfeldt, Bildt etc. Vilka som äger medierna och globlisterna i USA (Rotschild och Rockfeller). Det är där som man kokar all den här smörjan och spyr ut över hela västeuropa.

    Jag jämför också SD med liknande partier i Frankrike, Holland med mera. SD är extremt passiva i jämförelse. Dom förtjänar verkligen mycket kritik. Men många SD are, vänta, ta det lugnt. HA ha, ja vänta, 30 år till så är ni i minoritet i Sverige. Lycka till!

 20. Men hallå… Antingen får vi en rödgrön budget eller en som KD/M snickrat ihop. Tyvärr har inte SD egen majoritet så då får man välja mellan pest eller magsjuka. För mig representerar KD/M någon dag på holken…

  • 10 gånger bättre än SD! Tänk dig att SD, ett parti med stora resurser sedan 4 år tillbaka aldrig fått till nåt liknande, säger väl allt om vad som är ”viktigt” för SD-ledningen, egna plånböcker, dvs att leva ett bekvämt liv. Finns inget driv kvar i det partiet längre, det femte borgerliga partiet. ”Flaggviftande moderaterna” borde de byta namn till.

 21. M och KD är inte perfekta och det är inte SD heller, Men vad har vi för alternativ till Löfven och Sveriges sämsta regering i fyra år till, Hoppas Lööf och Björklund vaknar ur den mentala förvirringen medan tid är.

 22. SD har att beakta vad de kan göra för att minimera skadorna övriga politiker ställer till med i avsaknad av konsekvenanalys.
  Då väljer man det minst sämsta alternativet.

  • Absolut- bästa är att göra ingenting, det är så ”teoretiska” Svensson resonerar. Vänta, vänta och vänta.

   Endera så agerar man i kraft, i det man vill förändra, och gör vad man kan för att åstadkomma denna förändring, te x kunde SD enkelt skapat en egen Swebbtv, för att nämna ett av 100 exempel. Men glöm det! ”Allt är bra” egentligen, bara lite problem med invandringen, som SD inte förklarat hur man ska lösa. Återvandring med tvång är inte ett alternativ, därmed är Svenskar i minoritet om någon generation (30 år). Så du kan sakta men säkert vänta på detta faktum att inträffa.

   Enda SD kommer förändra är att man kommer göra plånböckerna tjocka för 50 SD:are istället för moderater och sossar. Allt de får är bara kosmetisk smörja, vad gäller invandringen. Vänta, vänta och vänta. Du kommer se att jag har rätt.

 23. SD är lika starka som svenska folket har gjort dem. Inte mer, inte mindre.
  Beundransvärt att de har orkat i alla dessa år!
  …men när ska de få majoriteten av skattebetalarna med sig?
  Se till att sprida kunskapen från Samnytts sidor och annan fri media.
  Fortfarande tillhör de flesta ”det sovande folket”.

  • Det handlar om att få mesta tänkbara inflytande med SD politik, hur var det nu man blockera afs våldhögeraktivister som mest sprider dynga…klicka på namnet sen klicka på punkterna och välj blockera…

   • Så du tycker inte om AfS politik? Låt mig gissa att du ganska nyligen blivit ”SDare”? Vi gamla våldshögeraktivister som var med från början i SD ser med besvikelse på partiets utveckling.

    • Du har fel i dit antagande, ta reda på fakta istället för att gissa, jag ogillar hatet mot SD som ni har, men ni nämner inte ett ord om S&M som legaliserat asylanters brott mot Svenskar, nä ni kommer bara med hat mot SD…. Jo ni är säkert besvikna, men ni skulle kanske titta över ert eget agerande och bli besvikna över att ni tror på hat och våld som lösningar på problem.
     SD försöker på olika sätt maximera sitt inflytande i politiken, kan vara knepigt för er att förstå, men så e de…

     Vad gör ni själva för att minska våldet mot småflickor som S&M legaliserat?

     • Kan bara svara för mig själv men jag hatar inte SD. Har röstat på dem sedan innan de kom in i riksdagen. Men att frångå sin politik för att kunna ställa in sig hos de övriga, vilket har visat sig inte gett ett skit, tycker jag är förkastligt. Angående våldet så vet jag inte vad du får det ifrån. Vad jag hittills sett har varken väljare eller politiker från AfS agerat våldsamt. Däremot är situationen så allvarlig att man inte skulle kunna genomföra en massiv återvandring helt utan tvång. Den sortens våld kommer vara nödvändig. För min del så stödjer jag hellre en politik jag tror på och vill ha än den som har flest procent.

    • Exakt. Det var dessa nykära SDare som förr skrek rasister efter oss, och försökte slå in ”allas lika värde” i huvudet på oss. Nu, när det har kopplat lite grand så ska de minsann lära oss att SD är enda räddningen.

   • Att SD någonsin kommer få inflytande är lika troligt som att låsa byrålådan och hinna slänga in nyckeln. Glöm parlamentarismen.

 24. Tack Mats Dagerlind för ditt journalistiska arbete, att kunna få se i klartext vad politikerna mumlar om är guld värt för oss som inte vet och kan grävas runt efter fakta som ni gör.

 25. Jag tycker SD kan vara rätt tuffa i sina förhandlingar. Oavsett vilken sida som behandlar SD respektlöst anser jag att man i princip inte behöver ge sitt stöd. Nu är väl M & KD som minst har visat sitt förakt mot SD (efter Reinfeldt) men förhandlingar krävs, där bör SD inte vika en tum. Det spelar inte så stor roll för SD vilken regering det blir om man skall vara ärlig. Antagligen skulle SD växa mer med en S-ledd regering, speciellt om flyktingströmmen ökar, det blir lågkonjunktur o.s.v..

  • Flyktingströmmarna tenderar ju att öka explosionsartat under Moderata regeringar då de alltid infört generösare asylpolitik i regeringsställning.

  • De borgerliga hade omkr. 49% i 44 år utan att ha ett skit inflytande över sossarna. Glöm den parlamentariska vägen, även om SD får egen majoritet 51% så har de hela staten och alla medierna emot sig.

   • 49% under 44 år är kanske något överdrivet men jag förstår din poäng. Jag måste säga att borgarna hade väldigt mycket ”otur” vid valen men visst hade media en stor inverkan. C var ju i allians under 6 år och det passade nog även Erlander bra på den tiden eftersom att han rensade ut ”planhusekonomi-förespråkarna”. 50-talet var ju inte en period, då samhälls-ekonomin socialiserades speciellt mycket men… facket, media, statliga organisationer/-förvaltningar +++++++

    Under kriget var det också en Alliansregering, trots att S hade egen majoritet.

    Tyvärr fick aldrig Ohlin ta över rodret under 50-talet, vilket jag tror hade vart bra för Sverige.

    Sedan kom ”olyckan” Palme och de socialistiska experiment blev allt fler och med lite drygt tusen röster fick S regeringsmakten trots att det var lika i Riksdagen (då kan vi prata 49%+). Borgarna vann sedan 76 när de blev lågkonjunktur och mirakulöst nog även -79 med 50,1 % av rösterna.

    Om vi bortser från att S har tagit kontroll över media, statliga verk/- institutioner så har de haft en jävla tur vid flera val.

    Jag tycker därför att de kan få”lite tur” även i detta val, när lågkonjunkturen väntar runt hörnet och massinvandringen fortsätter att öka. Går det illa denna period och denna politiska gruppering (S+C+MP md passivt stöd av L och V) lyckas sitta kvar, då är jag övertygad om att S kommer att krypa under 20% och att L & MP åker ur Riksdagen 2022.

 26. SD ska fan inte stödja nåt av förrädarpartierna, whatsoever.
  Gör dom det så är jag out för evigt.
  Lägg ner The Shitholecountry Sweden……det är så gott som totalkört även om så Stalin och Hitler tillsammans skulle få fria tyglar.
  Point of no return har tyvärr passerats.
  Fy fan era jävlar som röstat för detta.
  Burn in hell.

    • Bättre…???
     Snarare att välja det minst dåliga av två alternativ…
     Föredrar influensa framför ebola.

     • Ja bättre, mindre dåligt. Förklara. M och KD är två antisvenska globalist partier. Så jag förstår faktiskt inte hur det skulle vara ”mindre dåligt”.

     • Var och en har sin åsikt, jag föredrar att inte ha en S + Mp i fyra år till, även om säkert M + Kd budgeten inte är något att skrika av glädje över.

      Eller du kanske föredrar S + Mp?? Om inte vilken budget tycker du landet ska administreras med?

     • Jag anser att båda alternativen är precis lika dåliga då de båda kommer från antivita partier som ämnar byta ut det svenska folket. Hade SD varit nationalister skulle de inte stödja något av dem.

     • Dessa partierna kommer ju lägga en budget oavsett om SD stödjer eller ej. Vad jag försöker förmedla till dig är att om SD skulle varit nationalister hade de inte stött något av dessa alternativ, speciellt inte utan några garantier för en nationalistisk politik.

     • Stödjer inte SD budgeten från M och Kd så går S + Mp budgeten igenom, det är enligt mig ett alltför högt pris för att kunna rättfärdiga ett Nej som en del i en protest.

      Som nämnts, någon budget måste landet ha. Jag tycker liksom du att man skall sätta Sverige först, men man måste kunna vara pragmatisk.

  • Säg mig någonting av betydelse som SD fått igenom in den budgeten som kommer minska invandringen och öka återvandringen.

   En enda liten sak. Tackar, väntar ödmjukast på svar.

 27. Väljarna röstade in SD i riksdagen för att de skulle kämpa emot förrädarna, inte stödja dem. Hur kan ett sverigevänligt parti stödja partier som bestämt sig för att skriva under ett avtal som definitivt tar död på landet?
  SD? Aldrig i helv… mer en röst på er.

 28. Berätta om att M och KD tänker stoppa all invandring! Först då kan man stödja deras budget, om inte… så kan dessa partier hoppa åt he…

   • Jag har inget parti!
    Tror du jag är så dum, så att jag tror på politiker?
    Bort med det politiska systemet som är baserat på vad Romarriket var som stormakt, i hopp om att alla skitländer hoppas på att de ska bli en stormakt!

 29. Om SD gått ut och sagt att de aldrig kommer stödja M+KDs budget hade det kanske funkat att trycka på”fel” knapp vid omröstningen, nu är det helt kört. Hur dum får man bli?.

 30. Så man röstar för en budget vars partier fortfarande vägrar prata med dem, det var ju det man aldrig skulle göra? ”hugg oss i ryggen igen, så stödjer vi er igen” har blivit en vana från SD, numera Sjuklöverns Dörrmatta

  • Eller som den strykrädde killen i klassen som gör vad som helst för att få vara med de andra. Titta, jag kan stå på huvudet, säger Jimmie till en sömnig Kristensson. Gå och dö blir svaret.

  • Dom röstar för att försvåra för de rödgrön-liberala att regera med egen budget. Varken C eller L har lovat att rösta för en röd-grön budget. Nu tvingas om även att erkänna färg där.

 31. Bra SD, nu sätter ni press på C o L att välja budget. Får se om dom är röd/gröna/vänster o femtekolonnare i Alliansen.

  • Men människa SD kommer aldrig få något inflytande och alla vet redan vilka skithögar alla politiker är.

 32. Kanske på tiden att förstå att regeringsbildning och budget är två vitt skilda frågor. Budgeten röstar man om den 12 december. Regeringsbildningen vet ingen datumet för.

 33. OT. Annie Lööf följde bara Bilderberggruppens instruktionerHon lyckades slå sönder Alliansen som befann sig i ett farligt läge. Den riskerade nämligen att bli beroende av Sverigedemokraterna som ju klassas som nationalistisk och Lööf har de gångna åren fått klart för sig att nationalism är det farligaste som finns. Det fick hon bland annat lära sig på Bilderbergmötet förra året på samma sätt som Fredrik Reinfeldt fått lära sig det några år tidigare, med känt resultat.
  https://newsvoice.se/2018/11/annie-loof-bilderberggruppen/

  • Lars Bern 29 nov. om Annie Lööfs intriger i regeringsfrågan. (20 min video)

   Lars Bern förklarar orsakerna till att Annie Lööf först är med och avsätter regeringen Löfvén och därefter säger nej till moderaternas ledare Ulf Kristersson för att i nästa steg erbjuda samarbete med Stefan Löfvén.
   Ett samarbete som bygger på krav som hon vet att Stefan Löfvén knappast kan tillmötesgå.

   Lars Bern lägger ansvaret för Sveriges regeringskris på de globala finansintressen som har planerat få Annie Lööf till Sveriges nästa statsminister.

   https://www.youtube.com/watch?v=Kishp6AIfMA

 34. OT: video, 1 timmes diskussion

  Lördagsintervju 35 – Vilseleder regeringskansliet om FNs migrationsramverk?

  Sammanfattning:
  Lars Bern och Jan Tullberg diskuterar att Sveriges expeditionsministär under Stefan Löfvén den 10 december 2018 planerar att godkänna ett ”icke-juridiskt bindande avtal där Sverige förbinder sig att öppna alla gränser för migranter som ska ha rätt till Sveriges välfärdssystem.

  Avtalet har den digniteten att det borde godkännas i en folkomröstning.

  Ladda hem svensk översättning av avtalet på swebbtv.se/blogg

  https://www.youtube.com/watch?v=DRlP0C-c8_s

 35. Det är bra för att det tvingar L och C att bekänna färg.
  De måste helt enkelt stödja Löfven-regeringens budget eller att låta SD få inflytande.

 36. SD har inget val.
  Även ifall Sd nu inte gillar allt som KD och M lägger fram.
  Så är det viktigt att visa att man stödjer M och KD.
  För framtida samarbeten.
  Saker kan förändras i framtiden.
  Både M och KD kan få nya ledare som vill samarbeta med SD.
  Man kan inte vara arg på SD för att de nu försöker få fram något som är bättre än de rödgröna.

 37. Först röstar SD på sin egen budget,
  sedan den som är bäst för landet och det är inte lövens massinvandring….
  Min fråga till dom lättkränkta….enligt er sviker SD..men det gjorde inte ni då…;)..
  ÄR det bättre att lägga ner sina röster och ge lövens straffspark…??..
  För det är alternativen med dom mandat som finns nu.

  Väntar ivrigt på att få ett första uttalande för luftslottets ledare..där han anser att det är bättre att stödja lövens sida….
  för DET måste vara DET som ni nu gnäller om..???…
  för vad gnäller ni annars om…???…gnällandets skull…??…

  • Ungefär samma argumentation jag med tvivelaktigt resultat kör i inlägget ovan… Bra att jag inte är ensam i min analys. 👏👏

  • Löfvens massinvandring?

   Du har kanske missat att Moderaterna +Kd alltid i regeringsställning infört generösare asylpolitik?

   Utöver det kommer M+Kds budget innebära mindre pengar i din plånbok om du inte har en relativt hög inkomst.

   Pensionärer och människor med en vanlig arbetarlön får ett högre skattetryck än idag då momsen på bland annat livsmedel kommer att höjas. De beräknar dra in 14 miljarder på momshöjningen. Jobbskatteavdraget återställs för de med en månadslön över 50.000.

   Blir du dessutom skadad i jobbet ska du få lägre sjukersättning, där vill man spara 3 miljarder.

   Det skall även bli sämre tider för ungdomsr som vill studera, 3,4 miljarder skall sparas där.

   • Du lever i det förgångna…
    Vi har att välja på löven med lilla rödluvan…”bara” 30 miljoner…
    Jag är fullt medveten om att alla sju var emot SD och att den

    tidigare förda politiken är/var förödande för vårt land.
    Men letar du lite så har SD som krav att skriva på/rösta för m+kd-budget ,att dom gör det ENDAST med försäkringar om o.rörd a-kassa pensioner mm.
    En garant att vi ska få bättre förutsättningar för välfärd för oss…

    Men som jag skriver,alternativet ÄR löven+mp+v och röstar
    c och l med den budgeten är det som det är nu och värre…
    Det är bara att välja…

    • Orörda pensioner ja, men observera att de inte nämner momshöjningen över huvud taget. Glöm inte att SDs ekonomipolitiska talesman Oscar Sjöstedt för ett tag sedan föreslog mer än en fördubbling av livsmedelsmomsen.

     Att man påstår sig inte vilja pensionerna men samtidigt inte ens nämner momshöjningen är ett retoriskt knep för att det skall låta bra.

     Vad gäller asylpolitiken så är det Moderaterna lovar att fortsätta att driva Löfvens asylpolitik.

    • Man får väl trösta sig med att höjningen är mindre än vad Oscar Sjöstedt ville ha. Han ville ju mer än fördubbla momsen på livsmedel.

 38. Tja vill man värna pensionärerna som SD säger sig vilja göra så ska man nog inte stötta M+Kds budget.

  Förlorarna är vanliga arbetare och pensionärer då momsen på bland annat livsmedel kommer att höjas. Detta äter med råge upp ”jobbskatteavdraget” så tillvida att man inte har en månadslön över 50.000 kronor.

   • Kanske handlar det i detta läget inte så mycket om vad SD säger sig stå för, utan vilken politik de är villiga att stötta?

    • Orkar man ta sig igenom…så ser man att det finns saker som SD har gemensamt.
     Kriminalpolitik,försvar,immigration som är liknande med vad nu m+kd tydligen tillsammans lägger gemensam budget.

     SD kan när som helst rösta bort den ev nu valda vid nästa budget omröstning.
     Med löven,som ÄR det enda andra alternativet..fortsätter det som nu…134,000 beviljade put i år..t.ex…

     • Hade inte SD funnits till..ja vem eller vilka hade då av dom sju
      ändrat sig när alla va överens att massinvandringen var så bra…
      DET glömmer man så lätt….;(..
      Och även nu är SD dom som strider för vårt land på det sätt som går.
      Jag kanske har helt fel,kanske allt är SD´s fel ändå….NOT !

   • Har du någonsin hört någon politiker som inte säger sig värna välfärden?

    Vad politiker säger är relativt ointressant, sanningen visar sig i voteringshistoriken och i deras budget.

 39. Ja, tala om blandade åsikter på sajten!
  Mycket ”tyckande”.

  Nu till verkligheten.
  Förutsättningen för regeringsbildning har debatterats och uttömts.

  ! ”Steffe” kan inte gå med på de av ”Stockholms-Centern” och ”L” ställda kraven. Om inte annat så kommer LO att se till det.

  2. Annie har ”spänt bågen för hårt”. Har fått många väljare emot sig. Ville bli ”Allians-Ledare” men lär aldrig få ”finansen” med sig. Så antagligen dags för partiledarbyte efter extravalet eller om hon mot förmodan lierar sig med ”Steffe”……god natt.

  3. ”Majoren” står stadigt inmålad i hörnet och lär inte kunna manövrera partiet i ”armarna på ”Steffe” utan att det får katastrofala konsekvenser för honom själv och partiet.
  ”L” tynande tillvaro efter ”antidemokraten” Bengt Westerberg är påtaglig.
  ”Myt-Ullis” och ”Tanterna” har också hjälpt till.

  4. Svenska folket har börjat vakna och inser att landet genom ”folkbytet” är i upplösning och att de inom ett antal år är i minoritet och därmed ”Välfärdsstaten” utraderad.
  Men först kommer en ekonomisk kollaps som kommer att slå hårt.

  SD har en stor uppgift att samla en majoritet, tillsammans med insiktsfulla från hugade partier, för upprättande av ”Förfädernas Sverige”, det socialkonservativa landet.

  Ja det är ”Den gamle mannens spådom” som talar om extraval i en nedåtgående ekonomisk spiral.

  • Högmod går före fall….
   DET lär både lilla rödluvan och tamburmajoren bli varse.
   Om dom två röstar tillsammans med s+v+mp om löven som statsminister
   så blir han det…..
   DÅ kan dom glömma hälften av sina väljare vid nästa val,det gäller även
   sossarna som grovt kommer svek-anklagas.

   Håller vi isär det och ser till budgeten enbart,måste även dom rösta aktivt
   för lövens budget annars faller den.
   Lägger dom ner sina röster i budgeten och SD får igenom sina krav om
   skyddad a-kassa,pensionärerna mm så vinner den .
   Efter det röstas om statsminister igen och med även där måste löven ha med både c ock l..lägger dom ned sina röster är det 144-154 med m+kd+SD.
   Så troligen går vi mot ett nyval,där kan den som vill välja ett ännu starkare SD..där mp och l åker ut…
   någon som i det läget tror att,dels rödluvan står kvar på steffes sida…
   och röstar fram han som statsminister med redan vikande förtroende
   från väljarna…??..
   Där SD troligen blir största parti som förtjänat !
   Och då blir det kul att läsa alla nya klagomål om hur dåliga SD är…;(;(

 40. När skall Annie Lööf börja käka upp sin egen högersko som hon lovade för något år sedan? Priset för att överge Alliansen och gå med S!

 41. Tror fortfarande att Lööf tar över, men det måste ju se trovärdigt ut så folk inte får bevis för att Bilderbergarna eller trilatersla

 42. SD borde demonstrera på lördag och söndag på Mynttorget. Jag förväntar mig det. Jag vill höra Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson hålla tal mot FN:s djävulska migrationsavtal!

 43. Den nya politiska arenan formerar sig allt tydligare. Ett i realiteten konservativt block med M, SD och KD. Ett socialistiskt block med S, MP och V. Vågmästare är liberalerna L och C som är allmänt förvirrade och totalt ansvarslösa.

  • Inklusive det borgerliga parti som satte igång migranttsunamin tillsammans med mp.

   Antar man får vara glad för det lilla eller?

 44. Evinnerligt trött på detta jävla tramset. Undra om alla Sverigedemokrater skulle vara nöjda med en moderatledd regering med ett utrtvättat sd I bakhasorna. Samma skit kommer fortsätta.
  Hur kan ens folk gå upp ur sängen i det här landet och fortsätta när deras ledare är totala idioter.
  Vad röstar de på, 7klövern när de redan sett allt som försämrats kontinuerligt och i oförändrad takt val efter val. Nej jag tycker nog att de kan ta skiten Synd om dem som inte hakat på det där tåget bara, och än mer synd om barnen.

  • Vi kommer aldrig vinna demokratiskt! Vet att jag har tjatat som f-n om detta men det Svenska folket måste inse att en sann förändring kommer inte utan blod! Politik är ingen lek! Våld är och kommer alltid vara en naturlig och nödvändig del av politiken! Så har det alltid varit o kommer alltid o vara även när vi styr landet.

   • Politikk har også noe med å bruke hodet og gjöre, og å tenke langsiktig.

    Blod og kamp höres jo flott ut, men min erfaring er at det blodet og den kampen mest renner og hender inne i hodene på dem som jobber litt adskilt fra den verkligheten vi andre lever i.

    Tyvärr har jeg lang erfaring.

    • Självklart ska vi vara smarta och tänka långsiktigt! Jag säger absolut inte att vi ska gå ut nu och bli slå in skallen på kommunister eller illegala invandrare! Det kommer finnas gott om tid för det, men tills dess ska vi förberedda oss och sprida budskapet till så många som möjligt! Men när tiden är inne, då vårt samhälle kollapsar.. Då ska våra fiender få smaka guds vrede!

 45. SD signalerar oavbrutet att M och KD är ”okej”. Sen när är M inte ett oacceptabelt massinvandringsparti? Har jag missat nåt?

 46. Sedan toppen 2004 har Sveriges totala handelsnetto sjunkit till negativa värden de två senaste åren. Det är en mycket allvarlig utveckling, som visar en allt annat än ljus bild av Sverige som industrination.

  En avgörande faktor bakom denna dystra utveckling är vårt EU-inträde. Detta trots att just en utveckling av handeln var ett av huvudargumenten för vårt medlemskap i unionen. Man kan snabbt konstatera att vår handel med länder utanför EU är påtagligt mycket mer intressant, ur ett strikt ekonomiskt perspektiv, för Sverig

  Sveriges handelsnetto för varor och tjänster med resten av världen har sedan 2017 sjunkit kraftigt, -46,5 procent.
  Sveriges bytesbalans med varor och tjänster har därmed minskat med 74,5 procent mellan 2006 och 2017.

  Så vad har vi då vunnit med EU?
  Såg på nyheterna ikväll att EU stödet bland svenskarna aldrig varit större. Om det nu inte var fake….följt av intervjuer med EU förespråkare.
  Ska bli intressant att följa EU valet, men ska vi tro på Public service så är inga förändringar att vänta.

LÄMNA ETT SVAR