Sverigedemokraterna i skånska Skurup uppmärksammades i vintras när de fick igenom ett förbud mot slöja. Nu har partiet växlat upp och även satt stopp för det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd att få tillgång till skattebetalarnas pengar.

I början av juni uppmärksammade Samhällsnytt hur SD i Eskilstuna lyckades få med sig M och S för att sätta stopp för omfattande ekonomiska bidrag till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Förbundet har kritiserats för att försöka upprätta ett parallellsamhälle och har vid flera tillfällen kopplats till Muslimska brödraskapet.

LÄS ÄVEN: SD stoppade bidrag till islamistiskt förbund: ”Ska inte ha en enda krona”

”Inget mer stöd till Ibn Rushd i framtiden”

På måndagen höll kommunfullmäktige i Skurup sammanträde i vilken en liknande motion från Sverigedemokraterna var uppe för diskussion. Inget parti motsatte sig SD:s linje att sätta stopp för samhällsbidrag till Ibn Rushd och motionen klubbades igenom.

Det var inget parti som gick emot SD linje i denna fråga. I den följande beslutsprocessen fanns det bara ett förslag och det var bifall till motionen som följaktligen vann med stöd av 100% fullmäktige. Budskapet var solklart inget mer stöd till muslimska studieförbundet Ibn Rushd i Skurups kommun i framtiden.

?SD Skurups motion inget mer stöd till Ibn Rushd bifallen.Sverigedemokraterna gruppledare i Skurup inledde debatten…

Posted by SD Skurup on Monday, June 22, 2020

LÄS ÄVEN: SD fick igenom förbud mot slöja i skånsk kommun

authorimage