I en ledare i Borås Tidning hävdar Nadim Ghazale, polis med ett förflutet av en mängd utfall mot bland andra Sverigedemokraterna och Israel, att strängare straff inte fungerar.

I ledaren i Borås Tidning skriver Ghazale att det är ”mycket enkelt att låta känslorna och den primala delen av hjärnan styra” i strävan efter ett tryggare samhälle. Han menar att trots att brott har bestraffats under lång tid och i olika former ”har vi inte lyckats utrota brottsligheten”.

LÄS ÄVEN: Nadim Ghazale fortsätter driva politisk aktivism i polisuniform

Samtidigt medger han att längre straff håller kriminella borta från gatan, vilket både skyddar brottsoffer och minskar deras inflytande.

Vidare beklagar sig Ghazale över att alla inte är lika insiktsfulla i frågan som han själv anser sig vara.

Kriminalitetens rötter är djupa, starka och orsakerna så komplexa att det är förståeligt att alla inte har förmågan eller orken att sätta sig in i dem. Men att bara fokusera på straffsystemet är som att behandla symptomen utan att ta itu med själva sjukdomen.

Hans lösning är en upprepning på hur debatten låtit under åtskilliga decennier – förebyggande åtgärder, ”både med fokus och pengar”.

Den som benhårt tror på att allt löser sig om vi låser in alla kriminella har antingen legat under en sten de senaste åren eller är fullkomligt fast vid sina ideologiska skygglappar.

Kontroverser

Då Nadim Ghazale sommarpratade i statsradion 2021 sa han bland annat att ”Är du vit, svensk, straight och man – då är du redan inkvoterad”, något han fick stark kritik för.

LÄS ÄVEN: Morgan Johanssons stöd till Ghazale efter antisemitism-kritiken: ”Bara att bortse ifrån”

I samma veva avslöjade Samnytt att han på Twitter liknat Israel med cancer och gett sig på Sverigedemokraterna med utspel som ”Fuck er SD & andra rasistsvin” samt ”SD kan suga närmsta inavlade hästpenis”.